Search
Close this search box.

Κικίλιας: Επεκτείνουμε χρονικά τα δρομολόγια και ανοίγουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ

“Επεκτείνουμε χρονικά τα δρομολόγια και ανοίγουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ” τόνισε ο υπουργός τουρισμού Βασίλης Κικίλιας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετά τις διαδοχικές τηλεδιασκέψεις πραγματοπoίησε τη Δευτέρα 2 Μαϊου με ανώτερα στελέχη και των τριών αμερικανικών εταιρειών που εκτελούν δρομολογια  στην Αθήνα φέτος, Delta Airlines, American Airlines, United Airlines.   

Όπως δήλωσε ο κ. Κικίλιας “στόχος των τηλεδιασκεψέων ήταν τόσο να γίνει μια πρώτη αποτίμηση της μέχρι τώρα δυναμικής κίνησης από την αμερικανική αγορά όσο και η ενίσχυσή της τους επόμενους μήνες” υπογραμμίζοντας ότι “το στοίχημα να ξεκινήσει νωρίτερα από ποτέ η τουριστική σεζόν κερδήθηκε, τώρα δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να αυξήσουμε το τουριστικό μας προϊόν και στο πλαίσιο αυτό οι τηλεδιασκέψεις με τα ανώτερα στελέχη των αεροπορικών αερογραμμών είχαν θετικό αποτύπωμα καθώς ήδη δρομολογούν μεγαλύτερα αεροσκάφη με περισσότερες θέσεις, νέους προορισμούς ενώ βάζουμε πάλι στον τουριστικό χάρτη τον συνεδριακό τουρισμό από τις ΗΠΑ”.   

Στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίηθηκε με τον Steve Sear, Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο Global Sales and Distribution Delta Airlines, τον Scott Jordn, Managing Director NY Sales και άλλα στελέχη της Delta, η οποία φέτος ξεκίνησε νωρίτερα από ποτέ τα δρομολογια της από την Νέα Υόρκη στις 7 Μαρτίου και άνοιξε για πρώτη φορά με απευθείας πτήση την Βοστόνη, συζητήθηκαν οι τρόποι με τους οποίους θα μπορέσει να επιμηκυνθεί η σεζόν.  Η εταιρεία εξέφρασε την πρόθεση της να παρατείνει τις πτήσεις μέχρι και το τέλος Δεκεμβρίου ώστε να συμπεριλάβει και τις χριστουγεννιατικές διακοπές μετατρέποντας ουσιαστικά την λειτουργία της σε 10μηνη βαση. Συζητήθηκαν επίσης οι τρόποι επέκτασης της λειτουργίας τον Ιανουάριο και τον Φεβρρουάριο ενόψει και του ανοίγματος της χειμερινής κρουαζιέρας φέτος τον Φεβρουαριο. Στο πλαίαιο αυτό συμφωνήθηκε η συσταση ομαδας εργασίας μεταξύ της εταιρείας και του Υπουργειου με σκοπό την μετατροπή ενός τουλαχιστον δρομολογίου σε δρομολογιο συνεχούς λειτουργίας όλο τον χρόνο .   

Στην τηλεδιάσκεψη με τον Jim Carter, Managing Director Global Sales και τα στελέχη της American Airlines συμφωνήθηκε η σύσταση ομάδας εργασίας που θα μεταβεί στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Τexas με στόχο να παρουσιαστούν οι δυνατότητες ανοίγματος και νέων προορισμών στην Ελλάδα το 2023-2024, εκτός της Αθήνας, με την Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο Κρήτης να είναι στις πρώτες σκέψεις των στελεχών της εταιρείας. Παράλληλα μπήκαν οι βάσεις για το άνοιγμα νέων προορισμών στις ΗΠΑ με το Μiami το Dallas και δευτερευόντως το Los Angeles να μπαίνουν στην ατζέντα. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία φέτος αυξησε κατά 80% τη διαθεσιμότητα της σε σχέση με το 2019 και κατά 48% σε σχέση με πέρυσι δείχνοντας την εμπιστοσύνη της στο ελληνικό τουριστικό προϊόν.   

Στην τηλεδιάσκεψη με τον Darren Scott, Managing Director Atlantic Network planning της United Airlines και τα στελέχη της εταιρείας ανακοινώθηκε η πρόθεση της εταιρείας λόγω της αυξημένης ζήτησης να δρομολογήσει μεγαλύτερο αεροσκάφος στις πτήσεις προς Αθήνα από τις επόμενες εβδομάδες και έγιναν προκαταρκτικές συζητήσεις για το άνοιγμα και της Θεσσαλονίκης για εποχιακή πτήση μελλοντικά.   

Κοινός τόπος όλων των τηλεδιασκέψεων ήταν τα θετικά μηνύματα ως προς τις κρατήσεις που υπάρχουν για φέτος από την αμερικανική αγορά. Υπενθυμίζεται ότι οι αμερικανικές εταιρείες και η Emirates προσφέρουν περίπου 500.000 θέσεις για την Αθήνα μέχρι το τελος Οκτωβριου αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί με την χρονική επέκταση των δρομολογιων και την δρομολογηση μεγαλύτερων αεροσκαφών.   

Ο Υπουργός Τουρισμού πραγματοποίησε επίσης τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλείς των μεγαλών αμερικανικών ταξιδιωτικών γραφείων που διακινούν περί το 90% των business travellers από τις ΗΠΑ με στόχο την προώθηση του MICE τουρισμού (συνέδρια, ταξίδια κινήτρων, εκδηλώσεις) με σκοπό την επανεκκίνηση και αυτού του τομέα που είχε πληγεί περισσότερο από όλους λόγω της πανδημίας.  

—  

Σχετικά νέα

Scroll to Top