ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Η Σύμη έχει μία μόνο επιλογή στον τουρισμό: να επενδύσει στην ποιότητα»

«Η τουριστική ταυτότητα της Σύμης πρέπει να είναι ταυτισμένη με την έννοια της ποιότητας και της αειφορίας», τόνισε ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας, μιλώντας στην ημερίδα που διοργανώθηκε από το Δήμο Σύμης και τη Γραμματεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρωτοβουλία «Καθαρή ενέργεια για τα νησιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο Μάνος Κόνσολας επεσήμανε ότι τουρισμός στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια θα στηριχθεί σε 4 στρατηγικούς άξονες:

1ον: Στην επένδυση στην ποιότητα

2ον: Στο ισχυρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα

3ον: Στις ψηφιακές υπηρεσίες

4ον: Στην ανάπτυξη νέων μορφών τουρισμού

Αναφέρθηκε στην προσαρμογή του συγκεκριμένου προτύπου τουριστικής ανάπτυξης στη Σύμη, επισημαίνοντας τις μεγάλες ευκαιρίες που θα διαμορφωθούν μέσα από την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, με προγράμματα χρηματοδότησης που θα αναβαθμίζουν και θα εκσυγχρονίζουν τα τουριστικά καταλύματα.

«Η πλειοψηφία των τουριστικών καταλυμάτων στη Σύμη είναι χαμηλής κατηγοριοποίησης. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει η ανάγκη αναβάθμισης τους. Σημαίνει ότι θα  διαμορφωθούν προσκλήσεις και προγράμματα χρηματοδότησης, μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης αλλά και το νέο ΕΣΠΑ, που θα χρηματοδοτούν επιχειρηματικά σχέδια που θα αναβαθμίζουν και θα εκσυγχρονίζουν τα τουριστικά καταλύματα», επεσήμανε ο κ. Κόνσολας.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού παρουσίασε και δύο νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ που προσφέρουν ευκαιρίες χρηματοδότησης για μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα Δωδεκάνησα που υπάρχουν σε ισχύ έως τις 30 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για την 3η προκήρυξη του καθεστώτος ενισχύσεων «Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων» και στην  5η προκήρυξη του καθεστώτος ενισχύσεων «Γενική Επιχειρηματικότητα», που χρηματοδοτούν επιχειρηματικά σχέδια όπως η ίδρυση, ο εκσυγχρονισμός και η επέκταση τουριστικών μονάδων, η ανάπτυξη υποδομών ειδικών μορφών τουρισμού, η ανάπτυξη υποδομών τεχνολογίας πληροφορικής και επικοινωνίας στις τουριστικές επιχειρήσεις και η μεταποίηση προϊόντων του πρωτογενούς τομέα.

Παράλληλα, τόνισε ότι αναμένεται να υπάρξει χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων που θα αναβαθμίσουν τα τουριστικά καταλύματα με έξυπνα συστήματα ενεργειακής διαχείρισης και απόδοσης, με υποδομές παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ και επαναχρησιμοποίησης του νερού, κάτι που θα οδηγήσει στη θεαματική μείωση του κόστους λειτουργίας τους.

Χαρακτήρισε προνομιακό πεδίο για τη Σύμη την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, τονίζοντας ότι στην πρόταση που κατέθεσε το Υπουργείο Τουρισμού για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης περιλαμβάνεται η δημιουργία και αναβάθμιση υποδομών τουριστικών λιμένων ενώ έθεσε ζήτημα χωροθέτησης τουριστικού λιμένα στο νησί.

Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on email
Share on print

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Συνάντηση Β. Κικίλια- Γ. Χατζημάρκου στη Ρόδο: 6,5% αύξηση στις αφίξεις τον Μάιο συγκριτικά με το 2019

Στη Ρόδο μετέβη σήμερα το πρωί ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, προκειμένου να συμμετέχει στην εκδήλωση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) «Ελληνικός Τουρισμός 2030-

Δελτία Τύπου

Βασίλης Κικίλιας: «Νέο ξενοδοχείο για τον αθλητικό τουρισμό στη Λήμνο για τις προπονήσεις ολυμπιακών ομάδων»

Αθήνα, 22 Μαΐου 2022 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Βασίλης Κικίλιας: «Νέο ξενοδοχείο για τον αθλητικό τουρισμό στη Λήμνο για τις προπονήσεις ολυμπιακών ομάδων» «Η κοινωνική πολιτική δεν

Scroll to Top