Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Στρατηγική επιλογή της επόμενης μέρας η διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό» | Ministry of Tourism

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Στρατηγική επιλογή της επόμενης μέρας η διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό»

«Η διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό, αποτελεί, πλέον, στρατηγική επιλογή για την επόμενη μέρα», τόνισε ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας στην ομιλία του στο 5ο Agricultural Business Summit, που διοργάνωσε, διαδικτυακά, ο Economist.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε σε ένα συνεκτικό σχέδιο για τη σύνδεση του τουρισμού με τη γαστρονομία, τα προϊόντα του πρωτογενούς τομέα, την ελληνική ύπαιθρο, αλλά και τις μεταποιητικές επιχειρήσεις, προκειμένου όλα αυτά να ενταχθούν στο τουριστικό μας προϊόν.

Ο Μάνος Κόνσολας επισήμανε ότι η πανδημία έχει επιφέρει σημαντικές αλλαγές στον τουρισμό. Μία από αυτές είναι ότι οι επισκέπτες αναζητούν άλλους ρυθμούς, διαφορετικούς από το μαζικό τουρισμό.  Δεν θέλουν πολυκοσμία, οι αναζητήσεις τους σε ένα τόπο είναι διαφορετικές, αναζητούν αυθεντικά σημεία για να περάσουν το χρόνο των διακοπών τους, παραμονή στη φύση, σε υγιεινό περιβάλλον και ανθρώπινους ρυθμούς.

Όπως ανέφερε, σε αυτές τις νέες συνθήκες δημιουργούνται οι προϋποθέσεις ανάπτυξης του αγροτουρισμού αλλά και της ουσιαστικής διασύνδεσης του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό, μέσα από δράσεις όπως:

– η δυνατότητα δημιουργίας τουριστικών καταλυμάτων σε οινοτουριστικές ή αγροτουριστικές επιχειρήσεις, χωρίς τους σημερινούς περιορισμούς,

– η λειτουργία σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων που θα περιλαμβάνουν αγροτουριστικές δραστηριότητες,

– η θέσπιση κινήτρων για τη δημιουργία κοινών επιχειρηματικών σχημάτων και συνεργασιών ανάμεσα σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού, όπως είναι τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια και σε αγροτικές επιχειρήσεις και σχήματα.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού, έκανε ειδική αναφορά στον γαστρονομικό τουρισμό και στην ασφάλεια των τροφίμων, τονίζοντας ότι η γαστρονομική ταυτότητα κάθε προορισμού πρέπει να έχει πιστοποίηση, να συνδέεται με τοπικά σύμφωνα ποιότητας με βάση τα οποία θα πιστοποιούνται οι πάροχοι, με κριτήριο την ποιότητα αλλά και την αγροδιατροφική ασφάλεια,  λαμβάνοντας και το ειδικό σήμα πιστοποίησης.

Η πιστοποίηση, όπως είπε, θα αφορά σε τουριστικά καταλύματα, αγροτουριστικές εγκαταστάσεις αλλά και τον κλάδο της εστίασης.

Ο Μάνος Κόνσολας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Την επόμενη μέρα για τον τουρισμό, πρέπει ως χώρα να είμαστε ένα βήμα πιο μπροστά. Να αναπτύξουμε νέες μορφές τουρισμού, να επενδύσουμε στην ποιότητα». 

Μπορείτε να δείτε όλη την ομιλία του Υφυπουργού εδώ: 

Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on email
Share on print

Σχετικά νέα

Προληπτική καραντίνα λόγω κρούσματος covid19

Σε προληπτική καραντίνα έχουν τεθεί ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης και ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας, καθώς συνεργάτης του Υπουργείου, με τον οποίον

Ρυθμίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για το επάγγελμα του τουριστικού συνοδού

Τους όρους και τις προϋποθέσεις για την άσκηση του επαγγέλματος του τουριστικού συνοδού ρυθμίζει με Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος το Υπουργείο Τουρισμού. Μετά από τη συνάντηση

Scroll to Top