Search
Close this search box.

Με την κεντρική της ομιλία η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά εγκαινίασε την 34η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia και Ηotelia στη Θεσσαλονίκη

Την επίσημη έναρξη  της  34ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia και της Hotelia στη Θεσσαλονίκημε την κεντρική της ομιλία πραγματοποίησε η υπουργός Τουρισμού κα  Έλενα Κουντουρά.

Η Υπουργός  εγκαινίασε για τέταρτη συνεχή χρονιά την κορυφαία αυτή διοργάνωση για την τουριστική βιομηχανία, που πραγματοποιείται 9 έως 11 Νοεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης,  παρουσία όλου του τουριστικού κόσμου και εκπροσώπων ξένων χωρών και διεθνών συμμετοχών.

Παρουσίασε τον απολογισμό του έργου του Υπουργείου Τουρισμού και της υλοποιούμενης εθνικής τουριστικής πολιτικής την τελευταία τετραετία, που οδήγησε στις υψηλότερες τουριστικές επιδόσεις σε αφίξεις και έσοδα στην ιστορία του ελληνικού τουρισμού, με  θεαματική αύξηση της τουριστικής κίνησης πάνω από 35%, και  ενίσχυσε σημαντικά την απασχόληση και τις νέες τουριστικές επενδύσεις. 

Αναφέρθηκε στο αναπτυξιακό σχέδιο στον τουρισμό για τα επόμενα χρόνια τονίζοντας: «Στη νέα αυτή εποχή για την Ελλάδα, με την επιτυχή έξοδο από τα προγράμματα και με την ανάπτυξη της ελληνικής μας οικονομίας, ο τουρισμός, ως άκρος παραγωγικός και εξωστρεφής τομέας,  θα έχει ακόμη πιο ισχυρό ρόλο».

Ανέπτυξε  το σχεδιασμό για την παγκόσμια τουριστική προώθηση και προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, που ενισχύεται με την  προώθηση νέων  δυναμικών πακέτων συνδυαστικά σε δημοφιλείς και σε νέους προορισμούς, όπως επίσης και τη στόχευση να καθιερωθεί  στη συνείδηση  των ταξιδιωτών παγκοσμίως ότι η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή πολυνησιακή χώρα και ελκυστικός προορισμός που προσφέρει αυθεντικές εμπειρίες στα νησιά και στην ενδοχώρα.

Η κα Κουντουρά  ανακοίνωσε την έναρξη της Σχολής Ξεναγών της Θεσσαλονίκης το 2019, σε συνέχεια του ανοίγματος της Σχολής Ξεναγών της Αθήνας το 2018. Αναφέρθηκε ακόμη  στο υπό επεξεργασία νομοσχέδιο που ολοκληρώνει τις παρεμβάσεις του Υπουργείου για την αναβάθμιση και των εκσυγχρονισμό της δημόσιας τουριστικής εκπαίδευσης, όπως επίσης και στο σχεδιασμό για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ελληνικού τουρισμού. 

“Αυτή η μεγάλη επιτυχία στον τουρισμό μας  είναι επιτυχία όλων μας” τόνισε η Υπουργός.

Ευχαρίστησε δημόσια τους συναρμόδιους υπουργούς για τη στήριξή τους στο έργο της τουριστικής ανάπτυξης, τους συνεργάτες της, τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου και του ΕΟΤ, όπως επίσης και τις Περιφέρειες,  τους Δήμους, τα Επιμελητήρια, τους παραγωγικούς φορείς, τον τουριστικό κλάδο, τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους στον τουρισμό. 

«Όλοι μαζί ενωμένοι, μπορούμε να συνεχίσουμε αυτή την  ανοδική πορεία του τουρισμού μας, και να στηρίξουμε την ανταγωνιστικότητα, την εξωστρέφεια, την εξέλιξη, και με την τεχνογνωσία που έχουμε αποκτήσει, την ισχυρή μας διεθνή παρουσία, τις επαφές μας, το ρόλο μας στην παγκόσμια τουριστική αγορά, να δημιουργήσουμε νέες ευκαιρίες, και νέα  οικονομικά και αναπτυξιακά οφέλη για όλους», κατέληξε η κα Κουντουρά. 

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Η παρέμβαση της Όλ. Κεφαλογιάννη στην 121η Σύνοδο του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Διεθνή Οργανισμού «Τουρισμός των Ηνωμένων Εθνών»

‘‘H  υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών  και η  προώθηση καινοτόμων λύσεων είναι επιτακτική ανάγκη για την αντιμετώπιση  των νέων  προκλήσεων  που αντιμετωπίζουμε,

Scroll to Top