Ο Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας εκπροσώπησε το Υπουργείο Τουρισμού στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Τουρισμού στις Βρυξέλλες

O Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας εκπροσώπησε το Υπουργείο Τουρισμού στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Τουρισμού στις Βρυξέλλες που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στην ημερίδα συμμετείχαν ανώτατοι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των κρατών-μελών της ΕΕ, μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών, αλλά και συλλογικών φορέων του ιδιωτικού τομέα. Ανταλλάχθηκαν απόψεις για το μέλλον του ευρωπαϊκού τουρισμού, τις επενδύσεις σε ευρωπαϊκό, εθνικό και περιφερειακό επίπεδο που πρέπει να προωθηθούν, τη μεταβαλλόμενη φύση του τομέα τουρισμού, καθώς και την ενίσχυση της συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων με στόχο τη βελτίωση της θέσης της Ευρώπης στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

Ο κ. Τζιάλλας συμμετείχε σε πάνελ με θέμα τα μελλοντικά μοντέλα συμπράξεων και συνεργασίας στον τουρισμό και ανέλυσε τις πρακτικές που ακολουθεί η Ελλάδα για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού. Μίλησε για τη συνεργασία της Ελλάδας με διεθνείς οργανισμούς για την προώθηση θεματικών προϊόντων και ανέδειξε τη σημασία των συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την υλοποίηση επενδυτικών έργων στον τομέα του τουρισμού.

Ανέφερε επίσης τη στενή συνεργασία του Υπουργείου Τουρισμού με τις περιφέρειες σε μια προσπάθεια να εναρμονίζονται οι δράσεις τους με την εθνική στρατηγική για τον τουρισμό που διαμορφώνεται κεντρικά. Τόνισε, ότι το Υπουργείο προωθεί με κάθε δυνατό μέσο, όπως είναι οι χρηματοδοτήσεις μέσω προγραμμάτων της ΕΕ π.χ. το πρόγραμμαINTERREG, τις διακρατικές συνεργασίες συμμετέχοντας σε εταιρικά σχήματα με άλλους δημόσιους φορείς από την Ελλάδα και χώρες της ΕΕ.

Στο πλαίσιο της ημερίδας συναντήθηκε με την κα. Elzbieta Bienkowska, Επίτροπο για την εσωτερική αγορά, βιομηχανία, επιχειρηματικότητα και ΜΜΕ, στην οποία απηύθυνε πρόσκληση εκ μέρους της υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά να επισκεφθεί τη χώρα μας, την οποία αποδέχθηκε, και συζήτησαν τις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας και των ΜΜΕ στον τομέα του τουρισμού στη χώρα μας με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Επίσης, ο κ. Τζιάλλας είχε συνάντηση με την κα. Gloria Guevara Manzo, Πρόεδρο του World Travel and Tourism Council, με την οποία συζήτησε διεξοδικά τη σημασία του ιδιωτικού τομέα στην υλοποίηση επενδύσεων στον τομέα του τουρισμού, ιδιαίτερα δε αναφορικά με το ελκυστικό περιβάλλον που διαμορφώνεται στην Ελλάδα και το ισχυρό ενδιαφέρον για νέες επενδύσεις, λόγω της τεράστιας δυναμικής που παρουσιάζει ο τουρισμός.

Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on email
Share on print

Σχετικά νέα

ΑΡΘΡΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ

ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «REAL NEWS» Στο επίκεντρο η ενίσχυση των τουριστικών επενδύσεων Στην χώρα μας έχουμε συνηθίσει να αναφερόμαστε στον τουρισμό ως την «ατμομηχανή» της ελληνικής οικονομίας,

slider

Συνάντηση εργασίας Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών Γιάννη Παράσχη

O Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ), Γιάννη Παράσχη. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες στο κτήριο Διοίκησης του Αεροδρομίου,

Scroll to Top