Ο Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας στο 4ο Ελληνο-Κινεζικό Συνέδριο Επιχειρηματικότητας

O Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας εκπροσώπησε το Υπουργείο Τουρισμού με ομιλία του στο 4ο Ελληνο-Κινεζικό Συνέδριο Επιχειρηματικότητας «Μία Ζώνη Ένας Δρόμος» που πραγματοποιείται 11 και 12 Μαΐου στην Αθήνα.

Στην εναρκτήρια  τοποθέτησή του ο κ. Τζιάλλας αναφέρθηκε στις εξαιρετικές σχέσεις Ελλάδας- Κίνας, στην ελκυστικότητα της Ελλάδας ως προορισμού για επενδύσεις, και στις εξαιρετικές  προοπτικές συνεργασίας που ανοίγονται στον τουριστικό τομέα.

Τόνισε ότι η Ελλάδα αποτελεί  πόλο έλξης για τους Κινέζους ταξιδιώτες.

Σε συνέχεια του στρατηγικού ανοίγματος της τουριστικής αγοράς της Κίνας που έχει προωθήσει το Υπουργείο Τουρισμού οργανωμένα την τελευταία διετία και έχει αποδώσει, οι  αφίξεις από την Κίνα έχουν αυξηθεί σημαντικά την τελευταία διετία.

Τα επόμενα χρόνια αναμένεται, όπως ανέφερε ο κ. Τζιάλλας ακόμη πιο δυναμική αύξηση των αφίξεων, που επιδιώκεται μέσα από ένα οργανωμένο σχέδιο προώθησης και προβολής του ελληνικού τουρισμού στην Κίνα, ανάπτυξης διμερών τουριστικών συνεργασιών, προσέλκυσης νέων  τουριστικών επενδύσεων και δημιουργίας των συνθηκών για την  ενίσχυση της απευθείας συνδεσιμότητας.

 Ο κος Τζιάλλας αναφέρθηκε επίσης στο έντονο ενδιαφέρον που έχει καταγραφεί τον τελευταίο καιρό από Κινεζικούς Ομίλους για επενδύσεις μεγάλης κλίμακας στην Ελλάδα,   εκτιμώντας τη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας και τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η ελληνική τουριστική αγορά.

Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on email
Share on print

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Σύσκεψη Κικίλια-Πλακιωτάκη για την βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας

Η ιδιαίτερη σημασία του μηχανισμού διαχείρισης ροών,  προγραμματισμού κίνησης, καθώς και ελέγχου αφίξεων και αναχωρήσεων κρουαζιερόπλοιων (berth allocation), εξετάστηκε σήμερα στην διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε

Δελτία Τύπου

Β. Κικίλιας: Ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση των ξενοδοχείων 3 αστέρων εισάγονται στον αναπτυξιακό νόμο

Σημεία συνέντευξης Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ και στους δημοσιογράφους Κώστα Παπαχλιμίντζο και Χριστίνα Βίδου Ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση των

Scroll to Top