Ο Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Γ. Τζιάλλας στη Βενετία για την επίσημη έναρξη του Έτους Τουρισμού ΕΕ-Κίνας 2018

Ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κος Γιώργος Τζιάλλας εκπροσώπησε την Ελλάδα και το Υπουργείο Τουρισμού στην εκδήλωση για την επίσημη έναρξη του Έτους Τουρισμού ΕΕ-Κίνας 2018 στη Βενετία, όπου συμμετείχαν στελέχη κυβερνήσεων της ΕΕ και της Κίνας.

Το πρόγραμμα του Έτους Τουρισμού ΕΕ-Κίνας, χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και υλοποιείται από κορυφαίους Ευρωπαϊκούς οργανισμούς, όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Τουρισμού (ETC), και η Ευρωπαϊκή Ένωση Τουρισμού (ETOA) με σκοπό την ενίσχυση της επιχειρηματικής συνεργασίας των Ευρωπαϊκών και Κινεζικών τουριστικών επιχειρήσεων.

Ο κ. Τζιάλλας συναντήθηκε με την Επίτροπο Elzbieta Bienkowska, υπεύθυνη για την εσωτερική αγορά, βιομηχανία, επιχειρηματικότητα και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, και συζήτησαν θέματα χρηματοδοτήσεων και διευκόλυνσης επενδύσεων. Η Επίτροπος εξέφρασε την πρόθεσή της να επισκεφθεί την Ελλάδα σε συνέχεια πρόσκλησης της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά.

Ο κ. Τζιάλλας συναντήθηκε επίσης με τον επικεφαλής του τμήματος τουρισμού του ΟΟΣΑ κ. Alain Dupeyras και συζήτησαν για θέματα συνεργασίας του Υπουργείου με τον Οργανισμό.

Ο Γενικός Γραμματέας συμμετείχε επίσης ως ομιλητής στην ημερίδα για τη στρατηγική της ΕΕ για την περιφέρεια της Αδριατικής θάλασσας και του Ιονίου πελάγους (EUSAIR) που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Έτους Τουρισμού ΕΕ-Κίνας 2018.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν οι ευκαιρίες στον τουρισμό από την ανάπτυξη του «Θαλάσσιου Δυτικού Δρόμου του Μεταξιού». Ο κ. Τζιάλλας παρουσίασε τη στρατηγική του Υπουργείου για την ανάπτυξη των θεματικών μορφών τουρισμού και τις δράσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα για την ανάδειξη του Δρόμου του Μεταξιού ως ένα μέσο για την σύνδεση της Ευρώπης με την Κίνα. Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Τουρισμού μαζί με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και το Thessaloniki Convention Bureau θα διοργανώσουν τον ερχόμενο Οκτώβριο την 8η συνάντηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για τον Τουρισμό στο Δρόμο του Μεταξιού.

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Επίσκεψη Όλ. Κεφαλογιάννη στο Παρίσι

Τη Γαλλία και την έκθεση IFTM Top Resa, θα επισκεφθεί αύριο η Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, ημέρα έναρξης της σημαντικής τουριστικής έκθεσης στο Παρίσι.

Ανακοινώσεις

ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΑ Ι.Ε.Κ. ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 2023-2024

–  ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΑ Ι.Ε.Κ. ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 2023-2024 – ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠ ́ ΑΡ. 12805/23.06.2023 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ (ΑΔΑ:ΩΝΡΞ465ΧΘΟ-2ΩΠ)  – Σύνδεσμος για αίτηση Περίοδος υποβολής αιτήσεων από τις 29.9.2023 έως και τις 05.10.2023.

Scroll to Top