Ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού κ. Τάλεμπ Ριφάι αποδέχθηκε την πρόσκληση της Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά να πραγματοποιήσει επίσημο ταξίδι στην Ελλάδα.

Ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού κ. Τάλεμπ Ριφάι αποδέχθηκε πρόσκληση της Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά να επισκεφθεί την Ελλάδα το αμέσως προσεχές διάστημα. Η κα Κουντουρά συναντήθηκε με τον κ. Ριφάι στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού της Μαδρίτης, FITUR.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκαν οι άριστες σχέσεις του Υπουργείου Τουρισμού με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού  και συζητήθηκαν  οι θετικές προοπτικές για τον ελληνικό τουρισμό όπως διαμορφώνονται για το  2017.


Η κα Κουντουρά εκπροσώπησε την Ελλάδα  σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός  Τουρισμού στην έδρα του στη Μαδρίτη,  με την ευκαιρία της ανακήρυξης του έτους 2017 ως Παγκοσμίου Έτους  Αειφόρου Τουρισμού,  όπου συμμετείχαν οι Υπουργοί Τουρισμού των συμμετεχόντων στην Έκθεση κρατών, με επίσημο  προσκεκλημένο τον πρωθυπουργό της Γεωργίας κ. Γκιόργκι Κβιρικασβίλι. Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας και ο πρέσβης της Ελλάδας στη Μαδρίτη, κ.Χριστόδουλος Λάζαρης.


Επίσης η Υπουργός παρέστη  στην ετήσια τελετή απονομής των βραβείων καινοτομίας  του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.


Σε συναντήσεις της Υπουργού με διεθνείς tour operators, μεταξύ των οποίων οι Thomas Cook και Jet2 Group,  με εκπροσώπους αεροπορικών εταιριών, καθώς και με Έλληνες ιδιοκτήτες τουριστικών γραφείων που ειδικεύονται σε προγράμματα διακοπών για την Ελλάδα, επιβεβαιώθηκε ότι καταγράφεται αυξανόμενο  ενδιαφέρον  για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από την Ισπανία προς τους ελληνικούς προορισμούς.

Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on email
Share on print

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Β. Κικίλιας: Ο Τουρισμός επιστρέφει το μέρισμά του στη μέση ελληνική οικογένεια

Σημεία συνέντευξης Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια στον Real FM και στον δημοσιογράφο Μάνο Νιφλή Παρακαλώ τους συμπολίτες μας να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις       Παρακαλώ τους

Δελτία Τύπου

Β. Κικίλιας: Είμαστε αισιόδοξοι ότι το 2022 ο τουρισμός θα πρωταγωνιστήσει

Συνέντευξη Υπουργού Τουρισμού στην εφημερίδα «Παρασκήνιο» και στον δημοσιογράφο Γιώργο Ευγενίδη   Είμαστε αισιόδοξοι ότι το 2022 ο τουρισμός θα πρωταγωνιστήσει   ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θεωρείτε ότι

Scroll to Top