Ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης στον Ρ/Σ Αθήνα 984: «Η πρόταση για το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα περάσει»

Στην πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης προς την ΕΕ για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, τις ρεαλιστικές προσδοκίες σχετικά με το άνοιγμα του Ελληνικού Τουρισμού και τους οικονομικούς στόχους για το 2021 αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον ραδιοσταθμό Αθήνα 984 και τον δημοσιογράφο Γιάννη Παπαγεωργίου.

Συγκεκριμένα, ως φιλοξενούμενος της εκπομπής «Μέρα με θέα», ο κ. Θεοχάρης είπε ότι «ελπίζουμε το 2021 να είναι μια χρονιά ανάκαμψης, η οποία φέρνει την επιστροφή της ελπίδας. Φέρνει όμως επίσης ξεχωριστές προκλήσεις και δυσκολίες. Χάρη στα εμβόλια, σταδιακά οι άνθρωποι θα αρχίσουν να φοβούνται όλο και λιγότερο. Ως προς τους οικονομικούς στόχους, το 2021 μπορεί να έχουμε ακόμη και διπλασιασμό του μεριδίου που καταφέραμε να κερδίσουμε αναλογικά με τις αφίξεις του 2019. Το 2020 είχαμε 20-22%. Εφέτος μπορούμε να φτάσουμε ακόμη και στο 50% των προ πανδημίας επιδόσεων. Κι αυτό θα αποτελεί μια πολύ μεγάλη αύξηση σε σύγκριση με το 2020».

Για το ζήτημα των εμβολιασμών και τη μέθοδο η οποία εφαρμόζεται, ο Υπουργός Τουρισμού επισήμανε: «Θέλω να πιστεύω ότι από τον Απρίλιο και έπειτα, όταν πλέον περισσότερες φαρμακευτικές εταιρείες θα έχουν εξασφαλίσει την έγκριση από τις ευρωπαϊκές αρχές, αλλά, κυρίως, αφού τα εργοστάσια θα έχουν αυξήσει την παραγωγή τους, θα υπάρχει επαρκής διαθεσιμότητα. Αυτό θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα το να εμβολιαστεί ο πληθυσμός πολύ πιο γρήγορα από ό,τι βλέπουμε στην παρούσα φάση».

Ο κ. Χάρης Θεοχάρης τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση τη σημασία του εμβολιασμού για το άνοιγμα του Ελληνικού Τουρισμού: «Εμείς, ως Υπουργείο Τουρισμού, έχουμε κάνει μια σειρά προτάσεων σε διεθνές επίπεδο, κατ’ αρχάς σχετικά με τη χρήση των εμβολίων, ώστε να μην υπάρχουν περιορισμοί στις μετακινήσεις των ανθρώπων οι οποίοι έχουν ήδη εμβολιαστεί. Η επιστολή του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη προς την Πρόεδρο της Κομισιόν κυρία Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, αποδεικνύει ακριβώς τη σημασία που δίνεται σε αυτή την προσπάθεια. Στο δικό μου επίπεδο, έχουμε συζητήσει την πρόταση περί πιστοποιητικών εμβολιασμού στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, καθώς και στο περιθώριο διαφόρων διμερών επαφών. Επί παραδείγματι, πολύ καλή ευκαιρία για την προώθηση της πρότασης είναι η ανταλλαγή απόψεων στο πλαίσιο της ανάληψης της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Πορτογαλία. Υπάρχει θετικό κλίμα. Θεωρώ ότι η πρόταση για τα πιστοποιητικά των εμβολιασμών -με τις όποιες προσαρμογές μπορεί να ζητηθούν από κάποιες άλλες χώρες- θα περάσει και πρέπει να περάσει».

Ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης, αναφέρθηκε επίσης στα προγράμματα στήριξης των επιχειρήσεων οι οποίες επλήγησαν από τον κορωνοϊό, αλλά και στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών: «Στο Υπουργείο Τουρισμού δημιουργήσαμε μια σειρά από προγράμματα εντελώς πρωτότυπα, τα οποία δεν είχαν σχεδιαστεί ποτέ στο παρελθόν. Και, φυσικά, είχαμε το πολύ δύσκολο και περίπλοκο έργο του ανοίγματος της οικονομίας το καλοκαίρι, σταδιακά, ώστε να μπορέσει να υπάρξει κάποιου είδους οικονομική δραστηριότητα και να μην είμαστε κλεισμένοι μέσα στα σπίτια μας επί έναν ολόκληρο χρόνο συνεχώς. Όλα αυτά δείχνουν ότι η κυβέρνηση έχει αντανακλαστικά. Αντιμετωπίζει τις πρωτοφανώς δύσκολες συγκυρίες και όσο, το συμφέρον της χώρας είναι να μη γίνονται εκλογές, αυτό θα επιλέγει και ο Πρωθυπουργός. Δε θα επιλέξει με κομματικά ή με άλλου είδους κριτήρια, αλλά με γνώμονα το συμφέρον της χώρας και μόνον».

Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on email
Share on print

Σχετικά νέα

Ανακοινώσεις

ΙΕΚ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ-ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ- ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ/ΑΝΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ (1) ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΠΕ-ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ.

– ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ – ΑΝΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ

Δελτία Τύπου

Συνάντηση Υφυπουργού Τουρισμού Σ. Ζαχαράκη και Γενικής Γραμματέως Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Ο. Αναστασοπούλου με μεγάλα ταξιδιωτικά πρακτορεία της Νοτίου Κορέας

Η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη και η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Ολυμπία Αναστασοπούλου συμμετείχαν σε γεύμα εργασίας με εκπροσώπους πέντε μεγάλων ταξιδιωτικών πρακτορείων της Νοτίου Κορέας  στο

Scroll to Top