Οι πρωτοβουλίες της Ελλάδας για την περιφερειακή και παγκόσμια τουριστική ανάπτυξη, στο επίκεντρο των συναντήσεων της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΙΤΒ με θεσμικούς διεθνείς φορείς και Υπουργούς

Οι πρωτοβουλίες της Ελλάδας για την περιφερειακή και παγκόσμια τουριστική ανάπτυξη βρέθηκαν  στο επίκεντρο των συναντήσεων της Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά στο Βερολίνο, στο πλαίσιο της συμμετοχής της Ελλάδας στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ITB.

Η Ελλάδα έλαβε διεθνή αναγνώριση και όλοι οι θεσμικοί φορείς και Υπουργοί στις συναντήσεις τους με την κα  Κουντουρά τη συνεχάρησαν  για την επιτυχημένη στρατηγική της στον τουρισμό και τις συνεχόμενες επιτυχίες της χώρας μας.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων, η Υπουργός ανέδειξε τον αναβαθμισμένο διεθνή ρόλο της Ελλάδας στη διαμόρφωση πολιτικών για τον τουρισμό σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και τις ελληνικές πρωτοβουλίες στην ανάληψη νέων  δράσεων και την προώθηση νέων συνεργασιών  με στόχο ακόμη μεγαλύτερη  τουριστική ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου.

H κα Κουντουρά ήταν ομιλήτρια στην 9ηΥπουργική Διάσκεψη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (ΠΟΤ)για την πρόοδο στην ανάπτυξη του τουρισμού στο «Δρόμο του Μεταξιού». Στην παρέμβασή της, επεσήμανετην ενεργή στήριξητης Ελλάδας στο όραμα του ΠΟΤ για τον Τουρισμό στο«Δρόμο του Μεταξιού», και την επιτυχημένη διοργάνωση της 8ης Υψηλού Επιπέδου Συνάντησης στη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο του 2018. Παρουσίασε επίσης τις δράσεις και πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για τα επόμενα βήματα στην υλοποίηση του μεγαλόπνοου αυτού σχεδίου.

Η Υπουργός συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του ΠΟΤ κ. Zurab Pololikashvili, ο οποίος τη συνεχάρη γιατην προσωπική της διεθνή αναγνώριση και για  τα τέσσερα βραβεία που παρέλαβε στην ΙΤΒ, και τόνισε  ότι η Ελλάδα αποτελεί ισχυρό συνεργάτη στη χάραξη παγκόσμιων πολιτικών για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη. Την ευχαρίστησε επίσης που συμμετείχε  στην παρουσίαση της παγκόσμιας έκθεσης για τις γυναίκες στον τουρισμό του ΠΟΤ. Η κα Κουντουρά και ο κ. Pololikashviliσυζήτησαν για τα επόμενα βήματα στη συνεργασία τους, με επίκεντρο την μεγάλη πρόκληση της ψηφιακής μετάβασης του τουρισμού.

Επίσης, η Υπουργός ήταν επίτιμη προσκεκλημένη και στη συνεδρίαση του Global Tourism Resilience &Crisis Management Center, τη διεθνή  πρωτοβουλία του  Υπουργού Τουρισμού της Τζαμάικα, κ.Edmund Bartlett, με στόχο την κινητοποίηση σε παγκόσμιο επίπεδο για την  δημιουργία πλαισίου διαχείρισης των προκλήσεων στον τουρισμό και κρίσεων προορισμού.

Επιπλέον, η Υπουργός πραγματοποίησε συνάντηση με την ομόλογό της Υπουργό της Αιγύπτου, κα RaniaAl-Mashat και τον Υφυπουργό Τουρισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Σάββα Πέρδιο, στην Πρεσβεία της Αιγύπτου στο Βερολίνο. Συζήτησαν θέματα ενίσχυσης της τριμερούς τουριστικής συνεργασίας και επέκτασής της σε τομείς πέραν  του θαλάσσιου τουρισμού και της κρουαζιέρας, με στόχο την προσέλκυση νέων τουριστικών ροών από μακρινές και υπερατλαντικές αγορές. Η Υπουργός κα Al-Mashat και ο υφυπουργός κ. Πέρδιοςεξέφρασαν την βούλησή τους να  συμμετέχουν και να στηρίξουν τις πρωτοβουλίες της Eλληνίδας Υπουργού για την ανάδειξη του πρωταγωνιστικού ρόλου του τουρισμού στην ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή, όπως επίσης γιατην προώθηση νέων συνεργασιών που δημιουργούν νέες αναπτυξιακές ευκαιρίες και αμοιβαία οφέλη.

Η Υπουργός υποδέχτηκε στο ελληνικό περίπτερο στην ITB τον Τούρκο ομόλογό της κ. Mehmet Ersoy. Αντάλλαξαν απόψεις για θέματα τουριστικής ανάπτυξης στην περιοχή και ειδικά για την ενίσχυση της κρουαζιέρας που αποτελεί τομέα κοινού ενδιαφέροντος. Συζήτησαν και συμφώνησαν από κοινού ότι η σταθερότητα και η ασφάλεια στην περιοχή είναι καθοριστικός παράγοντας για την προσέλκυση περισσοτέρων τουριστών στην  Αν. Μεσόγειο τα επόμενα χρόνια.

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Συμμετοχή του υπουργείου Τουρισμού σε Συνέδριο στο Ριάντ με θέμα “Τουρισμός και Πράσινες επενδύσεις”

Το Υπουργείο Τουρισμού συμμετείχε στο διήμερο συνέδριο με θέμα “Τουρισμός και πράσινες επενδύσεις’’ το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Ριάντ στις 27 και 28/9 από τον Παγκόσμιο

Δελτία Τύπου

Επίσκεψη Όλ. Κεφαλογιάννη στο Παρίσι

Τη Γαλλία και την έκθεση IFTM Top Resa, θα επισκεφθεί αύριο η Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, ημέρα έναρξης της σημαντικής τουριστικής έκθεσης στο Παρίσι.

Scroll to Top