Ολ. Αναστασοπούλου: Προχωρήσαμε τις διαδικασίες για 17 + 10 Τουριστικούς Λιμένες σε 12 μήνες

Πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τη Γενική Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κα. Ολυμπία Αναστασοπούλου, η 7η διαδοχική συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής Τουριστικών Λιμένων (ΕΤΛ) από τον Φεβρουάριο του 2022.

Κατά τη διάρκεια αυτής συζητήθηκαν με βάση τη σχετική εισήγηση της Διεύθυνσης Χωρικού Σχεδιασμού και Υποδομών:

  1. Χωροθέτηση νέας μαρίνας στον Καλυβιώτη Λευκίμμης της νήσου Κέρκυρας.
  2. Τροποποίηση χωροθέτησης σε καταφύγιο τουριστικών σκαφών Νάουσας της νήσου Πάρου, από αγκυροβόλιο τουριστικών σκαφών.
  3. Νομιμοποίηση των καθ’ υπέρβαση  Έργων της Μαρίνας Φλοίσβου.

Οι εργασίες της Επιτροπής ολοκληρώθηκαν επιτυχώς.

Σημειώνεται, ότι υλοποιήσαμε την απόφαση του Υπουργείου Τουρισμού, να κινηθεί με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα αναφορικά με την μεταρρυθμιστική μας ατζέντα για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού της πατρίδας μας καθώς

  • 17 Τουριστικοί Λιμένες έχουν προχωρήσει τους τελευταίους 12 μήνες μέσω των διαδικασιών της Επιτροπής Τουριστικών Λιμένων (ΕΤΛ).
  • Παράλληλα, στο ίδιο χρονικό διάστημα, χάρη στις ενέργειές μας, επιτεύχθηκε σημαντική πρόοδος σε σοβαρά εκκρεμή ζητήματά για 10 επιπλέον Τουριστικούς Λιμένες.

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου


Βασίλης Κικίλιας: “+15% η κρουαζιέρα το 2023 σε σχέση με πέρυσι- Και φέτος o Τουρισμός οδηγεί την ανάπτυξη της οικονομίας και στηρίζει την ελληνική οικογένεια” 

“Χωρίς καμία αμφιβολία, σε ένα αβέβαιο μέλλον και με τις κρίσεις να διαδέχονται η μια την άλλη σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, ο τουρισμός είναι

Scroll to Top