Ολ. Αναστασοπούλου: Η Ελλάδα εισέρχεται σε έναν νέο κύκλο βιώσιμης ανάπτυξης με τον τουρισμό να παραμένει η ναυαρχίδα της ελληνικής οικονομίας

«Η Ελλάδα εισέρχεται σε έναν νέο κύκλο βιώσιμης ανάπτυξης με τον τουρισμό να παραμένει η ναυαρχίδα της ελληνικής οικονομίας, καθοδηγούμενη από ένα φιλικό προς τις επενδύσεις νομικό πλαίσιο που προωθεί η σημερινή κυβέρνηση», ήταν το μήνυμα που έστειλε η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κα. Ολυμπία Αναστασοπούλου στη κοινή εκδήλωση Ελλάδας και Ισραήλ στο Τορόντο για την  προώθηση του τουρισμού.

Ειδικότερα, η κα. Ολυμπία Αναστασοπούλου επισήμανε ότι «παρά την τρέχουσα πολιτική και οικονομική αναταραχή στην Ευρώπη, που διαμορφώθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία και την ενεργειακή κρίση, οι παγκόσμιοι επενδυτές συνεχίζουν να δείχνουν την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική τουριστική βιομηχανία. Οκτώ στις δέκα επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα το 2022 αφορούσαν την τουριστική βιομηχανία».

Παράλληλα, η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης τόνισε ότι «τώρα που η πανδημία έχει σχεδόν τελειώσει, η φήμη της Ελλάδας τόσο ως ασφαλούς τόπου όσο και ως «θεραπευτικού» προορισμού, όπως πολλοί επισημαίνουν, έχει φτάσει σε νέα ύψη».

Τέλος, η κα. Ολυμπία Αναστασοπούλου υπογράμμισε ότι «από επιχειρηματική άποψη, η υγεία και η ευεξία αποτελούν ένα πλήρες οικοσύστημα που αποτελείται από πολλά αλληλένδετα μέρη. Αυτές περιλαμβάνουν τη βιομηχανία βιοεπιστημών και τις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης. Αλλά επίσης: ιατρικός τουρισμός, φυσικοθεραπεία, ιαματικές πηγές, διατροφή και διατροφή, αθλητισμός και αναψυχή. Και, λαμβάνοντας υπόψη τις αυξανόμενες ανάγκες της Οικονομίας της Τρίτης Ηλικίας, η υγεία και η ευεξία μπορούν επίσης να περιλαμβάνουν προορισμούς συνταξιοδότησης, υπηρεσίες υποστήριξης και δραστηριότητες αναψυχής για τους ηλικιωμένους.

Η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες σε καθέναν από αυτούς τους τομείς. Και η κυβέρνηση ακολουθεί πολιτικές που αρχίζουν να παράγουν αποτελέσματα».

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Συμμετοχή του υπουργείου Τουρισμού σε Συνέδριο στο Ριάντ με θέμα “Τουρισμός και Πράσινες επενδύσεις”

Το Υπουργείο Τουρισμού συμμετείχε στο διήμερο συνέδριο με θέμα “Τουρισμός και πράσινες επενδύσεις’’ το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Ριάντ στις 27 και 28/9 από τον Παγκόσμιο

Δελτία Τύπου

Επίσκεψη Όλ. Κεφαλογιάννη στο Παρίσι

Τη Γαλλία και την έκθεση IFTM Top Resa, θα επισκεφθεί αύριο η Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, ημέρα έναρξης της σημαντικής τουριστικής έκθεσης στο Παρίσι.

Scroll to Top