Search
Close this search box.

Ολ. Αναστασοπούλου στην ημερίδα με θέμα «Sustainability in Tourism»: Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη των ειδικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού, σύμφωνα με τη φέρουσα ικανότητα κάθε προορισμού

«Με γνώμονα τη βιώσιμη και ισόρροπη γεωγραφικά και χρονικά τουριστική ανάπτυξη μέσω της σταδιακής απεξάρτησης από την ταύτιση της Ελλάδας ως προορισμού διακοπών «ήλιου-θάλασσας», το Υπουργείο Τουρισμού δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη των ειδικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού, σύμφωνα με τη φέρουσα ικανότητα κάθε προορισμού, μέσω των οποίων προσφέρονται στον ταξιδιώτη αυθεντικές, βιωματικές και ολοκληρωμένες ταξιδιωτικές εμπειρίες», επεσήμανε η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κα. Ολυμπία Αναστασοπούλου στην ανοικτή ημερίδα της TÜV HELLAS – TÜV NORD με θέμα «Sustainability in Tourism», όπου απηύθυνε χαιρετισμό.

«Η στροφή του παγκόσμιου τουριστικού κλάδου (μεταφορές, διαμονή, διαχείριση προορισμών) στη βιωσιμότητα συνιστά σύγχρονη κοινωνική και ταξιδιωτική επιταγή, η βιώσιμη διαχείριση των προορισμών και των τουριστικών επιχειρήσεων συνιστά ολοένα και σημαντικότερο κριτήριο για τους σύγχρονους ταξιδιώτες», τόνισε η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης.

«Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού (WTTC) στην έκθεση «A Net Zero Roadmap for Travel & Tourism» (2021), η ευαισθητοποίηση των ταξιδιωτών σχετικά με την κλιματική κρίση έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να αναδιαμορφώνονται οι ταξιδιωτικές προσδοκίες και προτιμήσεις, καθώς η έννοια της βιωσιμότητας λαμβάνεται υπόψη κατά το στάδιο επιλογής προορισμού και αφορά (α) είτε στην υιοθέτηση/εφαρμογή βιώσιμων πρακτικών, (β) είτε στην προστασία της πολιτιστικής/φυσικής κληρονομιάς και στη στήριξη τοπικών κοινοτήτων, με τη διάσταση της συμπερίληψης», σημείωσε περαιτέρω η κα. Ολυμπία Αναστασοπούλου. 

«Σύμφωνα με την έκθεση του WTTC, του Trip.com Group και της Deloitte, «Ένας κόσμος σε κινητικότητα: μεταβαλλόμενες καταναλωτικές ταξιδιωτικές τάσεις το 2022 και μετά, το 71% των ταξιδιωτών επιζητά να ταξιδέψει με πιο βιώσιμο τρόπο το 2023 (+10% σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα του 2021), γεγονός που αντανακλάται στις αποφάσεις που λαμβάνονται σχετικά με τα ταξίδια και τις κρατήσεις, ενώ το 53% είναι πιο αποφασισμένο να προβεί σε βιώσιμες ταξιδιωτικές λύσεις όταν ταξιδεύει (σε σχέση με το 2022).

Παράλληλα, το 40% των ταξιδιωτών επιβεβαιώνει ότι αναζήτησε διαμονή με βιώσιμες λύσεις τον περασμένο χρόνο σε διαδικτυακό ταξιδιωτικό ιστότοπο, ενώ το 38% αναζήτησε ενεργά πληροφορίες σχετικά με τις πολιτικές βιωσιμότητας ενός καταλύματος πριν προβεί σε κράτηση.

Επιπρόσθετα, το 78% των ταξιδιωτών παγκοσμίως επιδιώκει να διαμείνει σε βιώσιμο κατάλυμα τουλάχιστον μία φορά εντός του 2023», υπογράμμισε η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης.

«Ο σχεδιασμός και η στρατηγική που ακολουθούνται στοχεύουν στην ανάδειξη της χώρας σε προορισμό ειδικού ενδιαφέροντος, ιδανικού προς επίσκεψη καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, προβάλλοντας τις δυνατότητες που έχει ο επισκέπτης να απολαμβάνει μία ευρεία γκάμα ποιοτικών, μοναδικών και διαφοροποιημένων προϊόντων και υπηρεσιών», κατέληξε η κα. Ολυμπία Αναστασοπούλου.

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΓΓ ΕΟΤ ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΡΑΓΚΑΚΗ

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε σήμερα αποδεκτή την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη. Μέχρι τον ορισμό

Scroll to Top