Search
Close this search box.

Ολ. Αναστασοπούλου στο 1o Διεθνές Συνέδριο για τον Τουρισμό Πολυτελείας, «Τhe Luxury Side of Greece»: Το αρχαιοελληνικό ευ ζην επιστρέφει ως σύγχρονο ζητούμενο στο διεθνές τουριστικό γίγνεσθαι

«Το αρχαιοελληνικό ευ ζην επιστρέφει ως σύγχρονο ζητούμενο της νέας εποχής στο διεθνές τουριστικό γίγνεσθαι»,  επισήμανε η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κα. Ολυμπία Αναστασοπούλου στην ομιλία της, στο 1o Διεθνές Συνέδριο για τον Τουρισμό Πολυτελείας στη χώρα μας με τίτλο «Τhe Luxury Side of Greece», υπογραμμίζοντας ότι «η τάση που διαγράφεται ως απόλυτα κυρίαρχη για τα επόμενα χρόνια είναι η αναζήτηση προορισμών που μπορούν να προσφέρουν στους επισκέπτες τους μοναδικές, αυθεντικές, βιωματικές εμπειρίες».

«Στην Ελλάδα ο ταξιδιώτης μπορεί να απολαύσει διάφορες εμπειρίες με έναν αληθινά ολιστικό τρόπο, που εγγράφεται στο σώμα, την ψυχή και του νου του», τόνισε η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης σημειώνοντας ότι «τα μεγάλα μεγέθη μπαίνουν στην άκρη, ο σύγχρονος τουρίστας επιστρέφει στις έννοιες του μέτρου και της ισορροπίας. Μετά την εμπειρία του covid, αξίες όπως η ασφάλεια, η υγεία, η συνολική ευεξία, η σωστή διατροφή, η προστασία του πλανήτη ενδυναμώνονται περισσότερο και προβάλλονται ως επιτακτικές ανάγκες».

Επιπροσθέτως, η κα. Ολυμπία Αναστασοπούλου ανέφερε ότι «ο τουρισμός πολυτελείας μας ενδιαφέρει στρατηγικά και ουσιαστικά, αλλά προϋποθέτει την κατανόηση συγκεκριμένων παραμέτρων και συνθηκών όπως:

  • Ο τουρισμός πολυτελείας δεν αφορά μόνο ποιοτικές υπηρεσίες και υψηλών προδιαγραφών καταλύματα, αλλά επισκέψεις ή διαμονές στα πιο ασύλληπτα και αποξενωμένα μέρη, όπου η ιδιωτικότητα, η αποκλειστικότητα, η ανώτερης κλίμακας εξυπηρέτηση, η χαλάρωση και η ηρεμία κυριαρχούν.
  • Ο βιωματικός τρόπος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στον σχεδιασμό του τουρισμού πολυτελείας. Οι αρχές που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού, ‘’travel, enjoy, respect’’ αλλά και support που θα βασίζεται και θα στηρίζει ταυτόχρονα τον άνθρωπο, ήρθε για να μείνει.

Πολυάσχολες προσωπικότητες, λόγω των καθημερινών και έντονων προγραμμάτων εργασίας, επιλέγουν όλο και πιο πολύ τη διαμονή σε μέρη, τα οποία τους επιτρέπουν να αποστασιοποιηθούν από τις τοξικές πιέσεις της καθημερινότητας. Για τους περισσότερους από αυτούς, η τάση για πνευματικότητα και χαλάρωση είναι έντονη, καθώς αρκετοί επιλέγουν ακριβούς και πολυτελείς προορισμούς, για να έρθουν σε επαφή με τον εσωτερικό τους κόσμο και να βρουν ηρεμία.

  • Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που προσφέρονται, χρειάζεται να σχεδιαστούν ως συμπληρώματα του περιβάλλοντος έτσι ώστε να εκτιμήσει περαιτέρω ο επισκέπτης τη μοναδικότητα που του προσφέρεται ως μία συνολικά κορυφαία εμπειρία πολυτέλειας.
  • Η πολυτέλεια πλέον επαναπροσδιορίζεται. Τα πολυτελή ταξίδια είναι πια κάτι περισσότερο από ακριβά ξενοδοχεία πέντε αστέρων και πτήσεις πρώτης θέσης. Είναι το συνολικό πακέτο από την αρχή μέχρι το τέλος και οι φιλίες, οι γνωριμίες, οι «συνδέσεις» που έγιναν μέσω της ταξιδιωτικής εμπειρίας.
  • Οι εξωτικοί προορισμοί εξακολουθούν κι είναι περιζήτητοι, αλλά πλέον η αυθεντικότητα σε συνδυασμό με το φυσικό κάλλος κερδίζουν έδαφος κι έτσι πλέον έχουμε πολλούς να ταξιδεύουν στο Ulaanbaatar της Μογγολίας, όπως και στη Ζανζιβάρη και στο Roatan της Ονδούρας. Η χώρα μας διαθέτει πληθώρα παρθένων παραλιών και τοπίων και μπορεί κάλλιστα να ανταγωνιστεί τους προαναφερθέντες προορισμούς».

Επίσης, η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης υπογράμμισε ότι «η φετινή χρονιά αποτελεί τη μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα μας στην προσπάθεια που κάνει να ισορροπήσει όλες τις τουριστικές τάσεις οι οποίες «επιλέγουν» την πατρίδα μας. Διότι ναι μεν, χρειαζόμαστε τους all inclusive τουρίστες, επειδή προσφέρουν θέσεις εργασίας και αυξημένο τζίρο, αλλά έχουμε ανάγκη και τους high end επισκέπτες, καθώς αυτοί ενισχύουν σημαντικά τα έσοδά μας, ενώ αποτελούν και τους καλύτερους διαφημιστές τρόπον τινά του ελληνικού τουριστικού οικοσυστήματος μαζί με τους ψηφιακούς νομάδες και τους millennials».

Τέλος, η κα. Ολυμπία Αναστασοπούλου προλόγισε τη μητέρα του Elon Musk, τη διδάκτορα διαιτολογίας και μοντέλο,  Maye Musk, η οποία ως επίτιμη προσκεκλημένη εξήρε την ελληνική φιλοξενία, ενώ παρότρυνε τις γυναίκες να επενδύουν στις γνώσεις και στα ταλέντα τους.

Σχετικά νέα

Scroll to Top