Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά στη ΔΕΘ- Συναντήσεις με φορείς του τουρισμού και επιχειρηματίες της Κινεζικής αποστολής

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη και οι συναντήσεις της Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά και των γενικών γραμματέων του Υπουργείου στην 82η ΔΕΘ, όπου το Υπουργείο και ο ΕΟΤ συμμετείχαν με περίπτερο.

Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα  Κουντουρά, η  Γενική Γραμματέας Τουρισμού κα Ευρυδίκη Κουρνέτα, ο  Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας,  ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟΤ κ. Χαράλαμπος Καρίμαλης και ο  Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Κώστας Τσέγας είχαν συνεχόμενες συναντήσεις με φορείς του τουρισμού και με εκπροσώπους των 13 Περιφερειών.

Μεταξύ άλλων, με τον  Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης κ. Ανδρέα Μανδρινό και τον Γενικό Γραμματέα, κ. Σωκράτη Κίρτσιο, συζητήθηκε η αύξηση των διανυκτερεύσεων και οι  προτεραιότητες στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη.

Επίσης, έγινε εκτενής συζήτηση με ομάδα νέων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον χώρο των τουριστικών καταλυμάτων. Η προώθηση του οινοτουρισμού αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης με το Γενικό Διευθυντή Οινοπαραγωγών Βορείου Ελλάδος κ. Γιάννη Αλμπάνη.

Η Υπουργός επισκέφθηκε το   ΙΕΚ Τουρισμού Θεσσαλονίκης όπου ενημερώθηκε για τα θέματα της σχολής  και στη συνέχεια επισκέφθηκε την  Περιφερειακή Διεύθυνση Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας του Υπουργείου.

Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης  πραγματοποιήθηκε ειδική  εκδήλωση  που  συνδιοργάνωσε η Enterprise Greece και ο ΕΟΤ στο πλαίσιο της συμμετοχής της Κίνας ως τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ,  όπου συναντήθηκαν φορείς και επιχειρηματίες των δύο χωρών.

Τους προσκεκλημένους υποδέχθηκαν ο Υπουργός  Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου και η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης  κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξης Χαρίτσης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Enterprise Greece, κ. Χρήστος Στάικος, και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Ηλίας Ξανθάκος,  ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟΤ κ. Χαράλαμπος Καρίμαλης και ο  Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Κώστας Τσέγας.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Τζέφρι Πάιατ, τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση και  αναφέρθηκε στις προοπτικές που ανοίγονται για το 2018, όπου τιμώμενη χώρα της 83ης ΔΕΘ είναι οι ΗΠΑ. Τόνισε τη μεγάλη επιτυχία του ελληνικού τουρισμού και το τεράστιο ενδιαφέρον από αμερικανικές εταιρείες να επενδύσουν στην ελληνική τουριστική αγορά.

Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on email
Share on print

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Βασίλης Κικίλιας: Ο Τουρισμός επέστρεψε στην Αθήνα και δίνει μεγάλη ανάσα στη μικρομεσαία επιχείρηση

«Ο τουρισμός τροφοδοτεί το σύνολο της ελληνικής οικονομίας. Τροφοδοτεί τη μέση ελληνική επιχείρηση και, ως εκ τούτου, τη μέση ελληνική οικογένεια. Και όλη αυτή προσπάθεια

Δελτία Τύπου

Συνάντηση Β. Κικίλια- Γ. Χατζημάρκου στη Ρόδο: 6,5% αύξηση στις αφίξεις τον Μάιο συγκριτικά με το 2019

Στη Ρόδο μετέβη σήμερα το πρωί ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, προκειμένου να συμμετέχει στην εκδήλωση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) «Ελληνικός Τουρισμός 2030-

Scroll to Top