Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά στην Διεθνή Έκθεση SEATRADE των ΗΠΑ με συναντήσεις με τους επικεφαλής των Διεθνών Ομίλων Κρουαζιέρας Σημαντικό το ενδιαφέρον για την ελληνική κρουαζιέρα

Με θετικά μηνύματα για τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής κρουαζιέρας και ενίσχυσης του  μεριδίου της τα επόμενα χρόνια ολοκληρώθηκε η επίσκεψη και οι συναντήσεις της  Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά με εκπροσώπους της διεθνούς βιομηχανίας θαλάσσιου τουρισμού  στην μεγαλύτερη παγκόσμια έκθεση κρουαζιέρας Seatrade Cruise Global 2017 στο Φορτ Λόντερντεϊλ των ΗΠΑ.  

Η Υπουργός συναντήθηκε με εκπροσώπους της Διεθνούς Ένωσης Κρουαζιέρας (CLIA), τον   τον αντιπρόεδρο  κ. Charles Bud Darr και τον Γενικό  Γραμματέα  κ. Tom Fecke, καθώς και τον κ. Κυριάκο Αναστασιάδη, πρόεδρο της CLIA Ευρώπης  για την ενίσχυση   της παρουσίας και εκπροσώπησης της Ελλάδας στην Ένωση. 

 Τις νέες δυνατότητες που προσφέρουν οι ελληνικοί προορισμοί κρουαζιέρας συζήτησε η Υπουργός σε συναντήσεις με  την  Διευθύνουσα Σύμβουλο της Crystal Cruises  κα Edie Rodriguez, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ponant Cruises Americas κ. Navin Sawhney,  τον Πρόεδρο  της   NLC Group κ.Frank del Rio, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Αzamara Cruises Club κ. Larry Pimentel και τον επικεφαλής της συμβουλευτικής εταιρείας στο χώρο της θαλάσσιας κρουαζιέρας Zanka International  κ. Δημήτριο Κάπαρη.  

Κυρίαρχα θέματα αποτέλεσαν οι δυνατότητες για την ανάπτυξη  νέων ελληνικών προορισμών κρουαζιέρας και θεματικών τουριστικών προϊόντων, τα τουριστικά πακέτα για τουρισμό πολυτελείας, τα έργα υποδομών για την εξυπηρέτηση των αναγκών φιλοξενίας μεγαλύτερων σε μέγεθος κρουαζιερόπλοιων  με βάση τις παγκόσμιες τάσεις, και οι απευθείας αεροπορικές συνδέσεις.  

Στις συναντήσεις  συμμετείχαν  ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας, η Αντιπρόεδρος του ΕΟΤ κα Αγγελική Χονδροματίδου, η διευθύντρια του ΕΟΤ Αμερικής- Καναδά, κα Γρηγορία Καματερού και η συντονίστρια από το Υπουργείο Τουρισμού για την Επιτροπή Κρουαζιέρας κα Ιωάννα Αγγελίδου. 

Η Υπουργός συναντήθηκε επίσης, με τον Δήμαρχο του Miami Beach κ. Philip Levine, και με εκπροσώπους της Ομογένειας του Φορτ Λόντερντεϊλ, παρουσία της γενικής προξένου κας Αδαμαντίας Κλώτσα.

 Σε συνάντησή της με τον κ.  George Makropulos επικεφαλής του τμήματος φιλοξενίας και τουριστικού μάνατζμεντ του Πανεπιστημίου της Florida (UIF) τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων της Π. Ν. Αιγαίου κ. Γ. Λεονταρίτη, τον σκηνοθέτη Steven Bernstein και Αμερικανούς επενδυτές η Υπουργός ενημερώθηκε για την επενδυτική πρόταση δημιουργίας σχολής κινηματογράφου και κινηματογραφικών εγκαταστάσεων στη Σύρο. 

H κα Κουντουρά παραχώρησε συνεντεύξεις σε τουριστικά και εξειδικευμένα σε θέματα θαλάσσιου τουρισμού έντυπα, μεταξύ των οποίων το Travel Weekly και το  Seatrade Review και στα  Ομογενειακά ΜΜΕ,  Εθνικός Κήρυκας και Greek Voice.

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Εισήγηση της Υφυπουργού Τουρισμού Έλενας Ράπτη στην Ολομέλεια της Βουλής, του νομοσχεδίου του Υπουργείου Τουρισμού με τίτλο «Κύρωση τροποποιήσεων του Καταστατικού του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και των Κανόνων Χρηματοδότησης αυτού».

Η Υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη εισηγήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού με τίτλο «Κύρωση τροποποιήσεων του Καταστατικού του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού

Δελτία Τύπου

Συνάντηση της Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη με Ελληνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε η Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη παρουσία του Γενικού Γραμματέα κ. Μύρωνα Φλουρή, και του Προέδρου της Ελληνικής Συνομοσπονδιας Ελληνικού Εμπορίου κ.

Scroll to Top