Oλυμπία Αναστασοπούλου στην 8η Σύνοδο Μικτής Οικονομικής Επιτροπής Ελλάδας – Ινδίας: Η Ελλάδα έχει πολλά να προσφέρει στον Ινδό επισκέπτη

Με την υπογραφή Πρωτοκόλλου από τον Υφυπουργό Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστα Φραγκογιάννη και την Υφυπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ινδίας Anupriya Patel, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 8ης Συνόδου της Μικτής Οικονομικής Επιτροπής Ελλάδας–Ινδίας, που συνεδρίασε σήμερα Παρασκευή 15 Απριλίου 2022, στην Αθήνα.

Στις εισαγωγικές τοποθετήσεις τους, οι δύο Υφυπουργοί αναφέρθηκαν στο άριστο επίπεδο των σχέσεων των δύο χωρών, επισημαίνοντας τις προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσης και διεύρυνσης των οικονομικών σχέσεων στους τομείς του εμπορίου και των επενδύσεων, της ενέργειας και των ανανεώσιμων πηγών, των μεταφορών, του τουρισμού.

Στην ελληνική αντιπροσωπεία συμμετείχαν οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Απόστολος Δημητρόπουλος, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κωνσταντίνος Μπαγινέτας και του Υπουργείου Τουρισμού Ολυμπία Αναστασοπούλου. Επίσης, συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη από τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Υγείας καθώς και στελέχη της Enterprise Greece, της Αρχής Πολιτικής Προστασίας, του ΕΒΕΑ και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Κατά τις εργασίες της Επιτροπής συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι δυνατότητες ενίσχυσης των εμπορικών συναλλαγών αγαθών, ιδιαιτέρως τροφίμων, φαρμάκων και δομικών υλικών. Επίσης, συζητήθηκαν οι προοπτικές απευθείας αεροπορικών συνδέσεων Ελλάδας και Ινδίας, σε συνέχεια της πρόσφατης κύρωσης από την ελληνική Βουλή, το Φεβρουάριο του 2022, της συμφωνίας αεροπορικής σύνδεσης Ελλάδας-Ινδίας που είχε υπογραφεί το 2017.

Ειδικότερα, η κα. Αναστασοπούλου ανέφερε πως «οι χώρες μας έχουν βαθιές πολιτιστικές ρίζες και κοινές ιστορικές αναφορές. Η Ινδία έχει επίσης μια τεράστια κινηματογραφική βιομηχανία που ήδη δραστηροποιείται στη χώρα μας, τόσο για μουσικά video clip, όσο και για σκηνές δημοφιλών σειρών, οι οποίες προβάλλονται ήδη ή θα προβληθούν στην ινδική τηλεόραση.

Πιστεύουμε ότι διάφορες μορφές θεματικού τουρισμού όπως ο πολιτιστικός, ο γαστρονομικός, ο συνεδριακός, ο γαμήλιος και ο κινηματογραφικός τουρισμός είναι οι κύριοι τομείς ιδιαίτερου ενδιαφέροντος που η Ελλάδα έχει πολλά να προσφέρει στον Ινδό επισκέπτη και συνεργαζόμαστε συστηματικά, με στόχο την ολοένα και μεγαλύτερη ενίσχυση των διμερών μας σχέσεων».

Μετά το πέρας των εργασιών της Επιτροπής, ο κ. Φραγκογιάννης εξήρε το θερμό και εποικοδομητικό κλίμα στις συνομιλίες, το οποίο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε σύντομη δήλωσή του στην ΕΡΤ, «προετοίμασε το έδαφος για την επόμενη μεγάλη επιχειρηματική αποστολή στην Ινδία που προγραμματίζεται για το ερχόμενο φθινόπωρο».

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Στο Τόκιο η Υπουργός Τουρισμού για τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Tourism Expo Japan 2026» – Σειρά επαφών για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων Ελλάδας–Ιαπωνίας στον τουριστικό τομέα και την προώθηση της χώρας ως ταξιδιωτικού προορισμού στην ιαπωνική αγορά

Στο Τόκιο, με αφορμή τη διεθνή έκθεση τουρισμού «Tourism Expo Japan 2026», βρέθηκε η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, όπου

Δελτία Τύπου

Η Υφυπουργός Τουρισμού Άννα Καραμανλή στην παρουσίαση της νέας τουριστικής καμπάνιας της Δυτικής Μακεδονίας

Στην παρουσίαση της νέας καμπάνιας προβολής και προώθησης της Δυτικής Μακεδονίας, που πραγματοποιήθηκε στο Μετρό της Αθήνας, παρέστη και απηύθυνε

Κύλιση στην κορυφή