Ομιλία Γενικής Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής κυρίας Βίκυ Λοϊζου στο Greek Economic Summit του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου

Με την ενίσχυση των υποδομών και τις μεταρρυθμίσεις η χώρα μας μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις και επισκέπτες κάθε ηλικίας, τουρίστες με την κλασική έννοια ή και πιο μακροχρόνιας διαμονής και βέβαια και τους επισκέπτες μεγαλύτερης ηλικίας, επεσήμανε Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κα Βίκυ Λοίζου μιλώντας σήμερα στο Greek Economic Summit του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου, σε συζήτηση με θέμα “Silver Economy”. Η κα Λοϊζου υπενθύμισε και τη σχετική αναφορά του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη χθες, στο ίδιο συνέδριο.

Ειδικότερα σε σχέση με το Silver Tourism η γ.γ. Τουριστικής πολιτικής  αναφέρθηκε σε οργανωμένο σχέδιο για ένα αναβαθμισμένο τουριστικό προϊόν, που θα μπορεί να προσελκύσει όχι μόνο περισσότερους επισκέπτες αλλά και να εξασφαλίσει μεγαλύτερη κατά κεφαλήν δαπάνη. Επεσήμανε ότι αξιοποιώντας τις θεματικές μορφές τουρισμού να διευρύνουμε την τουριστική περίοδο και να αναπτυχθούν και περιοχές πέρα από τους κλασσικούς τουριστικούς προορισμούς.

                Εξειδικεύοντας την πολιτική και τις δράσεις η κα. Λοϊζου τόνισε τα εξής:

-Δίνουμε έμφαση στην προσβασιμότητα -Παγκόσμια ημέρα σήμερα για τα άτομα με αναπηρία – αλλά και στην ανάπτυξη επιμέρους προϊόντων..

-Μια από τις προτεραιότητές μας σε αυτή την κατεύθυνση είναι και η ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού, τόσο επιταχύνοντας τις διαδικασίες αναγνώρισης των ιαματικών πηγών στη χώρα, όσο και με ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης τους που θα μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις και να βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες στον τομέα αυτό.

-Συνολικά ο τουρισμός υγείας,  δηλαδή ο τουρισμός ευεξίας συνδυαστικά με τον ιαματικό τουρισμό αλλά και ο ιατρικός τουρισμός είναι προτεραιότητα, ιδιαίτερα μάλιστα σε μια χώρα με εξαιρετικό επιστημονικό προσωπικό.

-Οι κινήσεις περιλαμβάνουν επίσης τον θαλάσσιο τουρισμό με το σχέδιο για την ανάπτυξη των τουριστικών λιμένων, τον γαστρονομικό τουρισμό και άλλες ειδικές μορφές όπως ο θρησκευτικός ή ο πολιτιστικός τουρισμός που θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά στην προσέλκυση του ολοένα και αυξανόμενου κοινού των μεγαλύτερων ηλικιών.

                «Ο τουρισμός κατέληξε η κα Λοίζου, την εποχή πριν την πανδημία συνεισέφερε στην Ελληνική Οικονομία περισσότερο από 20% του ΑΕΠ. Ωστόσο δεν είχε φτάσει στο μέγιστο επίπεδο ανάπτυξης του, αφού δεν είχαν αναπτυχθεί ιδιαίτερα οι θεματικές μορφές τουρισμού. Στόχος μας τώρα, είναι η γρήγορη ανάκαμψη και η σταθερή και βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού».

Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on email
Share on print

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Βασίλης Κικίλιας: «Συνδέουμε το λιανεμπόριο με τον τουριστικό τομέα και μεγιστοποιούμε τα οφέλη για την ελληνική οικονομία»

Αθήνα,28 Μαΐου 2022 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Βασίλης Κικίλιας: «Συνδέουμε το λιανεμπόριο με τον τουριστικό τομέα και μεγιστοποιούμε τα οφέλη για την ελληνική οικονομία» «Το ελληνικό εμπόριο

Ανακοινώσεις

ΙΕΚ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ-ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ- ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ/ΑΝΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ (1) ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΠΕ-ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ.

– ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ – ΑΝΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ

Scroll to Top