Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΛΕΝΑΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ ΣΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ. | Ministry of Tourism

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΛΕΝΑΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ ΣΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ.

Η Αν. Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά παρέστη και πραγματοποίησε ομιλία στο αναπτυξιακό χρηματοδοτικό φόρουμ  που διοργανώνεται στην Αθήνα  με θέμα «Υποδομές, Επενδύσεις, Ανάπτυξη».Το πλήρες κείμενο της ομιλίας  έχει ως εξής :

« Κυρίες και κύριοι
Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση.
Χαίρομαι για την ευρεία θεματολογία του συνεδρίου η οποία κατά την άποψή μου καταδεικνύει τις μεγάλες και πολλές δυνατότητες που υπάρχουν τόσο στην οικονομία όσο και στην χώρα.
Μας ενδιαφέρει το μέλλον και οι προοπτικές της Ελλάδας και των Eλλήνων.
Στις προοπτικές αυτές πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο τουρισμός. Αποδίδει ένα τεράστιο και ολοένα αυξανόμενο κεφάλαιο στην οικονομία και την κοινωνία. Συμβάλλοντας κατά 20% στην αύξηση του ΑΕΠ. 
Δημιουργώντας χιλιάδες θέσεις εργασίας, βοηθώντας  στην άμβλυνση των ανισοτήτων μεταξύ κέντρου και περιφέρειας, ενισχύοντας τις τοπικές δραστηριότητες και δημιουργώντας  υπεραξίες τοπικού και εθνικού χαρακτήρα.
Ο τουρισμός αποτελεί μια επιχειρηματική υπερδύναμη για κάθε κράτος για κάθε οικονομία.
 Ιδιαίτερα όμως για την Ελλάδα, που ως χώρα αποτελεί πρωταγωνιστή του παγκόσμιου τουρισμού, διότι διαθέτει ασύγκριτα φυσικά πλεονεκτήματα. Νησιά, ηπειρωτική χώρα, τεράστια ακτογραμμή, φυσικές ομορφιές,  μοναδική  πολιτιστική κληρονομιά.   
Επιδίωξή μας είναι η ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού. Επενδύουμε στο  ανθρώπινο δυναμικό με την επιμόρφωσή του. 
Επιδιώκουμε  γρήγορες ευέλικτες διαδικασίες, χρηματοδοτικά εργαλεία, άδειες λειτουργίας  στον τομέα των τουριστικών επενδύσεων που γίνονται σε τουριστικές περιοχές και αποδίδουν στον τουρισμό. 
Στο πλαίσιο της εθνικής μας στρατηγικής στοχεύουμε στην αναβάθμιση των υποδομών και των υπηρεσιών.
Στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με στόχο τουρισμό δώδεκα μήνες το χρόνο.
Στην ανάπτυξη των ειδικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού.
Στην  αύξηση εσόδων ανά εισερχόμενο τουρίστα και στην  ανταγωνιστική και σταθερή στρατηγική για επενδυτές. Όλα αυτά θα τα επιτύχουμε  με τη συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων και των περιφερειών.    
Στο ενοποιημένο πλέον και ισχυρό Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού και στο πλαίσιο της νέας πολιτικής μας  θέσαμε σε προτεραιότητα την Ποιότητα και Ανταγωνιστικότητα του Τουριστικού Προϊόντος.
Εργαζόμαστε μαζί με τους φορείς για την διασφάλιση   της ποιότητας σε τουριστικές υποδομές με έμφαση στη λειτουργία, την προσβασιμότητα και τη Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη.
Επίσης εμβαθύνουμε τη συνεργασία Κράτους – Ιδιωτικής Πρωτοβουλίας για τον εκσυγχρονισμό Λιμενικών εγκαταστάσεων  και μαρίνων.
Εργαζόμαστε για τη διαμόρφωση νέων κανόνων και προϋποθέσεων Κατηγοριοποίησης και Καλής λειτουργίας των Ξενοδοχείων και Ενοικιαζομένων Καταλυμάτων με νέες Ποιοτικές Προδιαγραφές.
Στο πρόγραμμά μας είναι η ανάπτυξη της Περιφέρειας, αναδεικνύοντας νέους προορισμούς που μπορούν να συνεισφέρουν στην ανάκαμψη της Οικονομίας και τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών με νέες θέσεις εργασίας.
Βασική μας προτεραιότητα τα οικονομικά και κοινωνικά οφέλη από τον Τουρισμό να διαχέονται στην ελληνική κοινωνία, να εξασφαλίζουν νέες θέσεις εργασίας και βεβαίως να στηρίζουν την πραγματική οικονομία .
Γνωρίζουμε ότι μπορούμε να τα πετύχουμε.  Εργαζόμαστε σκληρά μαζί με τους φορείς του τουριστικού κόσμου για να αναδείξουμε την πραγματική εικόνα της Ελλάδος στο εξωτερικό με στόχο να εδραιωθεί  η χώρα μας  στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως.
Σας ευχαριστώ».
Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on email
Share on print

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Ομιλία Γενικής Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής κυρίας Βίκυ Λοϊζου στο Greek Economic Summit του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου

Με την ενίσχυση των υποδομών και τις μεταρρυθμίσεις η χώρα μας μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις και επισκέπτες κάθε ηλικίας, τουρίστες με την κλασική έννοια ή

Δελτία Τύπου

«Πρωτοβουλία του Μάνου Κόνσολα για τη στήριξη ανέργων στον τουρισμό, που δεν λαμβάνουν κανένα επίδομα»

Η στήριξη των ανέργων στο χώρο της εστίασης και του τουρισμού, αλλά και όσων δεν κατάφεραν να συμπληρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό των 50 ενσήμων για

Scroll to Top