Ομιλία του Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη στο Boston University School of Management

Στη στρατηγική για την ανάπτυξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, μέσα από ένα πλέγμα δράσεων που προωθεί την αειφορία, αναφέρθηκε στην ομιλία  σε καθηγητές και  φοιτητές του Boston University School of Management, ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης.

Ο κ. Θεοχάρης παρουσίασε τους βασικούς στόχους του εθνικού στρατηγικού σχεδίου για τον τουρισμό, που εστιάζουν στην επέκταση της τουριστικής περιόδου, στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, της ποιότητας, της αυθεντικότητας και της ανθεκτικότητας του τουριστικού προϊόντος και στην υλοποίηση επενδύσεων σε καταλύματα υψηλής ποιότητας με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

«Πρόκειται για πολιτικές που σέβονται την οικονομία, το περιβάλλον και την κοινωνία», είπε ο Υπουργός Τουρισμού, σημειώνοντας: «αντιλαμβανόμαστε την τουριστική βιομηχανία ως ένα οικοσύστημα, το οποίο εξαρτάται τόσο από τον δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και από τις τοπικές κοινωνίες».

Ο Υπουργός Τουρισμού ανέφερε επίσης πως «προκειμένου να διατηρηθεί η μεγάλη συμβολή του κλάδου στην ελληνική οικονομία, στο Υπουργείο Τουρισμού επιδιώκουμε να ορίσουμε ένα δεκαετές σχέδιο μέχρι το τέλος του 2020, το οποίο θα εστιάζει στην αλλαγή κατεύθυνσης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος”.

«Όλα αυτά με γνώμονα τις αρχές της βιωσιμότητας, δηλαδή την προστασία των φυσικών πόρων, την πολιτιστική μας κληρονομιά και την προώθηση τουριστικών υποδομών με αποτύπωμα χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα», σημείωσε ο κ. Χάρης Θεοχάρης. Τόνισε δε πως «η μεγιστοποίηση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και προϊόντων και η εφαρμογή ολιστικών παρεμβάσεων με βιώσιμο προσανατολισμό βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της πολιτικής του Υπουργείου Τουρισμού». Σημείωσε τέλος  πως «ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό όχημα για την προώθηση των 17 στόχων της Ατζέντας 2030 για την αειφόρο ανάπτυξη, για έναν καλύτερο κόσμο και για ένα καλύτερο αύριο».

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Επίσκεψη Όλ. Κεφαλογιάννη στο Παρίσι

Τη Γαλλία και την έκθεση IFTM Top Resa, θα επισκεφθεί αύριο η Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, ημέρα έναρξης της σημαντικής τουριστικής έκθεσης στο Παρίσι.

Ανακοινώσεις

ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΑ Ι.Ε.Κ. ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 2023-2024

–  ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΑ Ι.Ε.Κ. ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 2023-2024 – ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠ ́ ΑΡ. 12805/23.06.2023 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ (ΑΔΑ:ΩΝΡΞ465ΧΘΟ-2ΩΠ)  – Σύνδεσμος για αίτηση Περίοδος υποβολής αιτήσεων από τις 29.9.2023 έως και τις 05.10.2023.

Scroll to Top