ΟΜΙΛΙΑ ΥΠ. ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΟΛΓΑΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟ ΞΕΕ

Στις μεταρρυθμίσεις  που πραγματοποιούνται στον τουριστικό κλάδο, με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου, αναφέρθηκε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας στη γενική συνέλευση του ΞΕΕ.

«Πρόκειται για μια νέα σημαντική μεταρρυθμιστική προσπάθεια. Έρχεται ως  συνέχεια της περσινής νομοθετικής μας πρωτοβουλίας. Αποδεικνύει ότι ο τουρισμός είναι είναι πεδίο άσκησης σοβαρών και συγκροτημένων μεταρρυθμίσεων. Δείχνει την ετοιμότητα μας να νομοθετούμε, να ανταποκρινόμαστε σε ανάγκες, να σχεδιάζουμε το μέλλον. Το Υπουργείο τουρισμού θέλει να είναι πάντα μέσα στις διεθνείς εξελίξεις στον χώρο του τουρισμού», τόνισε η υπουργός δίνοντας το στίγμα του νέου νομοσχεδίου.
Με το νέο σχέδιο νόμου- είπε η κυρία Κεφαλογιάννη-  επιδιώκεται η ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών του υπουργείου Τουρισμού και του ΕOT ,  η απλοποίηση των διαδικασιών για τα τουριστικά καταλύματα και η εύρυθμη ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Η υπουργός τουρισμού εστίασε στις μεγάλες αλλαγές που επιχειρούνται τονίζοντας ότι επανακαθορίζεται η χορήγηση ειδικού σήματος λειτουργίας για όλα τα τουριστικά καταλύματα. Προβλέπονται ρυθμίσεις  για τα σύνθετα τουριστικά καταλύματα, τα ξενοδοχεία συνιδιοκτησίας  και τις τουριστικές υποδομές.
Ειδική αναφορά έκανε στην αναβάθμιση του ΕΟΤ, τονίζοντας:  «συνεχίζεται η μεγάλη μεταρρύθμιση στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού.
Μεταρρύθμιση που τον καθιστά έναν σύγχρονο οργανισμό προβολής, με ξεκάθαρο αντικείμενο, λιγότερη γραφειοκρατία, μεγαλύτερη ευελιξία και καλύτερη απόδοση. Στόχος μας είναι να απελευθερώσουμε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του οργανισμού. Να λειτουργήσει με τους όρους που απαιτεί η παγκόσμια τουριστική αγορά. Να είναι ευέλικτος ώστε να μπορεί να συνεργάζεται χωρίς προβλήματα, για το καλό της τουριστικής αγοράς, με τον ιδιωτικό τομέα.  Πάνω από όλα, να εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και να σέβεται τα χρήματα των ελλήνων φορολογούμενων».

Επίσης επισήμανε τις καινοτόμες παρεμβάσεις που γίνονται στον τομέα της εκπαίδευσης και κατάρτισης, στον ιατρικό-ιαματικό τουρισμό, στον οινοτουρισμό.
Τέλος στο πλαίσιο της σημερινής γενικής συνέλευσης  του ΞΕΕ  ανακοίνωσε τη συνεργασία ανάμεσα στο υπουργείο Τουρισμού και το ΞΕΕ, αναφορικά με την ενεργοποίηση του Δορυφόρου Λογαριασμού, που παρέχει ακριβή στοιχεία για τον εισερχόμενο και εξερχόμενο τουρισμό στην Ελλάδα και αποσκοπεί στη συνεχή παρακολούθηση και αξιολόγηση της τουριστικής πολιτικής, μέσω ροής στατιστικών δεδομένων.

Σχετικά νέα

Προκηρύξεις - Προσκλήσεις

Απόφαση τροποποίησης των υπ’ αριθ. 1873/29.01.2026 (ΑΔΑ: Ψ7ΑΙ465ΧΘΟ-ΜΣΝ), 9607/19.05.2026 (ΑΔΑ: 9ΟΔΥ465ΧΘΟ-ΣΓ2), 10906/08.06.2026 (ΑΔΑ: 6ΑΖΓ465ΧΘΟ-ΗΕΤ), 13254/06.07.2026 (ΑΔΑ: Ψ0ΦΧ465ΧΘΟ-3ΨΤ) και 14046/15.07.2026 (ΑΔΑ: ΡΩ3Ξ465ΧΘΟ-Γ51) Αποφάσεων περί των χρονοδιαγραμμάτων του συνόλου των εγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων, ήτοι των ατομικών εγκριτικών Αποφάσεων ενίσχυσης της δημόσιας Πρόσκλησης για τη Σύμβαση «Αναβάθμιση υφιστάμενων ή δημιουργία νέων εγκαταστάσεων ιαματικού τουρισμού» του Υποέργου «SUB 3: Τουρισμός υγείας και ευεξίας με την αξιοποίηση ιαματικών πηγών» (Κωδικός ΟΠΣ ΤΑ 5153454) της Δράσης 16931 «Τουριστική Ανάπτυξη» του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση – NextGeneration EU)

Απόφαση τροποποίησης

Κύλιση στην κορυφή