ΟΜΙΛΙΑ ΥΠ. ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΟΛΓΑΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟ ΞΕΕ

Στις μεταρρυθμίσεις  που πραγματοποιούνται στον τουριστικό κλάδο, με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου, αναφέρθηκε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας στη γενική συνέλευση του ΞΕΕ.

«Πρόκειται για μια νέα σημαντική μεταρρυθμιστική προσπάθεια. Έρχεται ως  συνέχεια της περσινής νομοθετικής μας πρωτοβουλίας. Αποδεικνύει ότι ο τουρισμός είναι είναι πεδίο άσκησης σοβαρών και συγκροτημένων μεταρρυθμίσεων. Δείχνει την ετοιμότητα μας να νομοθετούμε, να ανταποκρινόμαστε σε ανάγκες, να σχεδιάζουμε το μέλλον. Το Υπουργείο τουρισμού θέλει να είναι πάντα μέσα στις διεθνείς εξελίξεις στον χώρο του τουρισμού», τόνισε η υπουργός δίνοντας το στίγμα του νέου νομοσχεδίου.
Με το νέο σχέδιο νόμου- είπε η κυρία Κεφαλογιάννη-  επιδιώκεται η ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών του υπουργείου Τουρισμού και του ΕOT ,  η απλοποίηση των διαδικασιών για τα τουριστικά καταλύματα και η εύρυθμη ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Η υπουργός τουρισμού εστίασε στις μεγάλες αλλαγές που επιχειρούνται τονίζοντας ότι επανακαθορίζεται η χορήγηση ειδικού σήματος λειτουργίας για όλα τα τουριστικά καταλύματα. Προβλέπονται ρυθμίσεις  για τα σύνθετα τουριστικά καταλύματα, τα ξενοδοχεία συνιδιοκτησίας  και τις τουριστικές υποδομές.
Ειδική αναφορά έκανε στην αναβάθμιση του ΕΟΤ, τονίζοντας:  «συνεχίζεται η μεγάλη μεταρρύθμιση στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού.
Μεταρρύθμιση που τον καθιστά έναν σύγχρονο οργανισμό προβολής, με ξεκάθαρο αντικείμενο, λιγότερη γραφειοκρατία, μεγαλύτερη ευελιξία και καλύτερη απόδοση. Στόχος μας είναι να απελευθερώσουμε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του οργανισμού. Να λειτουργήσει με τους όρους που απαιτεί η παγκόσμια τουριστική αγορά. Να είναι ευέλικτος ώστε να μπορεί να συνεργάζεται χωρίς προβλήματα, για το καλό της τουριστικής αγοράς, με τον ιδιωτικό τομέα.  Πάνω από όλα, να εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και να σέβεται τα χρήματα των ελλήνων φορολογούμενων».

Επίσης επισήμανε τις καινοτόμες παρεμβάσεις που γίνονται στον τομέα της εκπαίδευσης και κατάρτισης, στον ιατρικό-ιαματικό τουρισμό, στον οινοτουρισμό.
Τέλος στο πλαίσιο της σημερινής γενικής συνέλευσης  του ΞΕΕ  ανακοίνωσε τη συνεργασία ανάμεσα στο υπουργείο Τουρισμού και το ΞΕΕ, αναφορικά με την ενεργοποίηση του Δορυφόρου Λογαριασμού, που παρέχει ακριβή στοιχεία για τον εισερχόμενο και εξερχόμενο τουρισμό στην Ελλάδα και αποσκοπεί στη συνεχή παρακολούθηση και αξιολόγηση της τουριστικής πολιτικής, μέσω ροής στατιστικών δεδομένων.

Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on email
Share on print

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

«Κάλεσμα Κικίλια στην Emirates για απευθείας πτήση από Ντουμπάι και Νέα Υόρκη προς Θεσσαλονίκη»

Αθήνα, 26 Μαΐου 2022 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Κάλεσμα Κικίλια στην Emirates για απευθείας πτήση από Ντουμπάι και Νέα Υόρκη προς Θεσσαλονίκη» Στην επίδραση του τουριστικού προϊόντος

Δελτία Τύπου

Β. Κικίλιας: «Συνεχίζουμε να αναβαθμίζουμε το brand “Ελλάδα”, δίνοντας μάχη ημέρα- ημέρα, εβδομάδα- εβδομάδα»

Στα αισιόδοξα μηνύματα που έρχονται ακόμα και από μικρά νησιά, στην τουριστική αναβάθμιση της Αθήνας και στις επίμονες προσπάθειες που έγιναν για την αναβάθμιση του

Scroll to Top