ΟΜΙΛΙΑ ΥΠ. ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΔΡΑΣΗ

Στις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η ελληνική κοινωνία λόγω της ύφεσης που έπληξε τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, αναφέρθηκε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας στο τρίτο Διεθνές Συνέδριο για την Κοινωφελή Δράση, που διοργάνωσε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ιδρυμάτων.

Η υπουργός Τουρισμού επισήμανε πώς οι προσπάθειες να ξαναγίνει η Ελλάδα τουριστικός προορισμός παγκόσμιας κλάσης απέδωσαν καρπούς το 2013 και η ανοδική πορεία συνεχίζεται και τη φετινή χρονιά. «Ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει τον τομέα-κλειδί που θα δημιουργήσει ευκαιρίες, θέσεις εργασίας κυρίως για τις νέες ηλικίες και θα συμβάλει στην ταχύτερη οικονομική ανάκαμψη της χώρας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, αναλύοντας το εθνικό σχέδιο δράσης για τον τουρισμό, ανάφερε ότι η Ελλάδα δεν επενδύει μόνο στις φυσικές ομορφιές της αλλά και  στην ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού και στην ανάδειξη του πολιτισμού της.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο θέμα της  ενθάρρυνσης της επιχειρηματικότητας των νέων, φέρνοντας ως παράδειγμα  την ιδέα ανάπτυξης μιας  διαδικτυακής πλατφόρμας (Greece-4-startup) που προωθεί το υπουργείο τουρισμού, με στόχο  τη δημιουργία επαγγελματικών ευκαιριών. Στις προθέσεις μας – είπε – είναι οι νέοι να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση, που να στηρίζεται σε καινοτόμες ιδέες. Παράλληλα –πρόσθεσε- η πλατφόρμα αυτή  θα μπορεί δυνητικά να αποτελέσει χώρο πληροφόρησης και ανταλλαγής ιδεών μεταξύ του υπουργείου Τουρισμού, ιδιωτικών ιδρυμάτων και νέων επιχειρηματιών.

Τέλος η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη εξέφρασε την εμπιστοσύνη της  στους νέους ανθρώπους και τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας ιδιωτικού και δημοσίου τομέα για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας των νέων.

Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on email
Share on print

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Βασίλης Κικίλιας: «Συνδέουμε το λιανεμπόριο με τον τουριστικό τομέα και μεγιστοποιούμε τα οφέλη για την ελληνική οικονομία»

Αθήνα,28 Μαΐου 2022 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Βασίλης Κικίλιας: «Συνδέουμε το λιανεμπόριο με τον τουριστικό τομέα και μεγιστοποιούμε τα οφέλη για την ελληνική οικονομία» «Το ελληνικό εμπόριο

Ανακοινώσεις

ΙΕΚ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ-ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ- ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ/ΑΝΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ (1) ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΠΕ-ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ.

– ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ – ΑΝΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ

Scroll to Top