Search
Close this search box.

Παρουσία της αν. Υπουργού Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά στις τελετές απονομής βραβείων AIMS και επάθλων στους καλύτερους αθλητές του 33ου Μαραθωνίου της Αθήνας.

Η αν Υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης & Τουρισμού κα Ελενα Κουντουρά συμμετείχε, στην τελετή βράβευσης των «Καλύτερων Μαραθωνοδρόμων του κόσμου για το 2015», που διοργανώθηκε από την Ένωση Διεθνών Μαραθωνίων (AIMS) και τον ΣΕΓΑΣ την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015. Η κα Κουντουρά  παρέδωσε το βραβείο στην Mare DIBABA που τιμήθηκε ως η καλύτερη γυναίκα Μαραθωνοδρόμος για το 2015 και στην ομιλία της αναφέρθηκε στις αρετές της θέλησης, της επιμονής και της αυτοπειθαρχίας, που χαρακτηρίζουν τους αθλητές δρομείς μεγάλων αποστάσεων, τονίζοντας επίσης ότι ο Μαραθώνιος είναι ένα κυρίαρχο σύμβολο ειρήνης που περισσότερο από ποτέ έχει ανάγκη σήμερα η διεθνής κοινότητα.
Η αν. Υπουργός την Κυριακή 8 Νοεμβρίου συμμετείχε επίσης, στην απονομή επάθλων για τους πρώτους αθλητές δρομείς 10.000 μέτρων, του 33ου Μαραθωνίου της Αθήνας στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο και σε τηλεοπτική της συνέντευξη, μίλησε για τον ιστορικό  χαρακτήρα του Αυθεντικού Μαραθωνίου, ο οποίος είναι ένα μοναδικό γεγονός που ξεπερνάει τα στερεότυπα μιας αθλητικής διοργάνωσης και ένας θεσμός που συμβάλλει στην διαχρονική αναβίωση μια ισχυρής σχέσης, ιστορίας – πολιτισμού – αθλητισμού – τουρισμού, τομείς ιδιαίτερα σημαντικούς για την Ελλάδα.
Ομιλία της αν. Υπουργού κας Κουντουρά στην τελετή βράβευσης “καλύτερου Μαραθωνοδρόμου 2015” του AIMS
Κύριε Πρόεδρε της AIMS, Κύριε Πρόεδρε του ΣΕΓΑΣ, διακεκριμένοι προσκεκλημένοι, κυρίες και κύριοιΩς αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού αλλά και ως πρώην πρωταθλήτρια του στίβου και για πολλά χρόνια μέλος της Ελληνικής εθνικής ομάδας στίβου, νοιώθω ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά που βρίσκομαι μαζί σας και συμμετέχω σε αυτή την εκδήλωση, όπου θα βραβευτούν αθλητές μεγάλης αξίας και εμβέλειας.Είναι μια ξεχωριστή στιγμή για όλους εμάς εδώ που αναγνωρίζουμε και τιμούμε το σθένος, την αντοχή και τελικά την νίκη όλων εκείνων των αθλητών που διακρίθηκαν, αλλά και αυτών που συμμετείχαν και τερμάτισαν ή ακόμη και προσπάθησαν. Το μήνυμα είναι ισχυρό.  Αναδεικνύει τη θέληση, τη διάθεση, την επιμονή, την ευγενή άμιλλα, την αυτοπειθαρχία, την καλλιέργεια του χαρακτήρα και μια διαρκή φλόγα μέσα τους που είναι χαρακτηριστικά σε κάθε αθλητή δρομέα μεγάλων αποστάσεων.Συγχαίρω τους διοργανωτές, την Ένωση Διεθνών Μαραθωνίων (AIMS), τον ΣΕΓΑΣ και όλους όσοι συμβάλλουν στο ετήσιο αυτό γεγονός της βράβευσης των «Καλύτερων Μαραθωνοδρόμου του κόσμου για το 2015», που γίνεται με αφορμή τον 33ο Μαραθώνιο Αθήνας, τον Αυθεντικό Μαραθώνιο. Ο Μαραθώνιος, με τον ιστορικό του χαρακτήρα, είναι ένα μοναδικό γεγονός που ξεπερνάει τα στερεότυπα μιας αθλητικής διοργάνωσης. Συμβολίζει υψηλές αξίες και ιδανικά, για όλο τον κόσμο, με ιδιαίτερες προεκτάσεις στον αθλητισμό, την ιστορία, τον πολιτισμό, στα φιλειρηνικά κινήματα στην ίδια τη Δημοκρατία.
Στο πλαίσιο αυτό, δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι o Αυθεντικός Μαραθώνιος είναι αφιερωμένος στον Γρηγόρη Λαμπράκη, έναν άνθρωπο του στίβου, φιλειρηνιστή και αγωνιστή της Δημοκρατίας, και φέτος ιδίως, είναι ενταγμένος στις εορταστικές εκδηλώσεις των 70 χρόνων από την ίδρυση του ΟΗΕ, του οποίου η χώρα μας είναι ιδρυτικό μέλος.  Ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, κ. Μπαν Κι Μουν, χαιρετίζει και τιμά τη φετινή διοργάνωση του Μαραθωνίου Αθήνας, αναγνωρίζοντας τη μοναδική της θέση μέσα στην παγκόσμια κοινότητα του Μαραθωνίου Κινήματος.
Η παρουσία των μεγάλων αθλητών του Μαραθωνίου εδώ, συγκεντρώνει το ενδιαφέρον πέρα από τα σύνορα και σίγουρα εντείνει την δυναμική της Ελλάδας ως προορισμού.
Χιλιάδες άνθρωποι επισκέπτονται την Αθήνα είτε για να συμμετάσχουν στον Αυθεντικό Μαραθώνιο και να τερματίσουν μέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο, το στάδιο των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων του 1896, είτε για να παρακολουθήσουν τον αγώνα, να διασκεδάσουν και να απολαύσουν το μοναδικό μεσογειακό κλίμα.
Η πρωτεύουσα έχει πλέον αναδειχθεί σε μια Ευρωπαϊκή πόλη που μπορεί να υποδεχθεί και να υποστηρίξει εκδηλώσεις, συνέδρια και μεγάλες αθλητικές δράσεις και να φιλοξενεί επισκέπτες 12 μήνες το χρόνο.
Το Υπουργείο Τουρισμού στηρίζει το θεσμό γιατί συμβάλλει στην διαχρονική αναβίωση μια ισχυρής σχέσης, ιστορίας – πολιτισμού – αθλητισμού – τουρισμού, τομείς ιδιαίτερα σημαντικούς για την Ελλάδα.Κυρίες και Κύριοι,
Ο τουρισμός ενώνει τους λαούς. Ο Μαραθώνιος της Αθήνας είναι κάτι ξεχωριστό για τη χώρα μας, αλλά πρωτίστως είναι ένα κυρίαρχο σύμβολο ειρήνης που περισσότερο από ποτέ έχει ανάγκη σήμερα η διεθνής κοινότητα.
Χωρίς ειρήνη δε γίνεται τίποτα.  Και αυτό οφείλουμε να κρατήσουμε ως κεντρικό μήνυμα του Μαραθωνίου.
Σας ευχαριστώ πολύvideo link : https://www.youtube.com/watch?v=wa8OUHD5poA

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Η Όλ. Κεφαλογιάννη στην ολομέλεια της βουλής για το νομοσχέδιο του τουρισμού:  «Προχωράμε σταθερά και τολμηρά για έναν βιώσιμο τουρισμό

«H εντολή που έχουμε από τον ελληνικό λαό είναι να προχωρήσουμε σταθερά και τολμηρά σε έναν νέο κύκλο αλλαγών και

Scroll to Top