Προβολή της Σάμου στην Ιταλία και την Μ. Βρετανία με πρωτοβουλία του Υπουργείου και του ΕΟΤ για την άμεση ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος το 2016.

Σε υλοποίηση του σχεδιασμού που έχει ανακοινώσει η Αν. Υπουργός Τουρισμού Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά  για την προβολή του ελληνικού τουρισμού στο εξωτερικό  και την άμεση  στήριξη και τόνωση του τουρισμού στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, πραγματοποιούνται μέσα στον Ιούλιο δύο ακόμη δημοσιογραφικά ταξίδια εξοικείωσης για τη Σάμο.

Έξι δημοσιογράφοι Ιταλικών ΜΜΕ βρίσκονται αυτές τις ημέρες στη Σάμο με φιλοξενία του ΕΟΤ,  προκειμένου να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού και να μεταφέρουν την εμπειρία της Ελληνικής φιλοξενίας  στους Ιταλούς αναγνώστες τους.

Το δημοσιογραφικό ταξίδι οργανώθηκε από  τον ΕΟΤ με την  συνδρομή του Δήμου Σάμου  που ανέλαβε την διαμόρφωση  του προγράμματος και τις ξεναγήσεις των Ιταλών δημοσιογράφων.

Στην αποστολή συμμετέχουν έξι δημοσιογράφοι μέσων ενημέρωσης με ευρεία απήχηση στην Ιταλία, ανάμεσά τους της εφημερίδας La Stampa, των ειδησεογραφικών πρακτορείων ANSA και ASKA.NEWS , και τριών τουριστικών εφημερίδων  Agenzia di Viaggi,  Guida Viaggi και Turismo & Attualità.

Aνάλογο ταξίδι έχει προγραμματιστεί για την Βρετανική εφημερίδα Τhe Τelegraph, της οποίας δημοσιογράφος θα επισκεφθεί τη  Σάμο το  διάστημα 15-19 Ιουλίου. Σκοπός είναι η  συλλογή πληροφοριακού υλικού για την έκδοση αφιερώματος για τη Σάμο στην δημοφιλή εφημερίδα και προβολής της ως ιδανικού προορισμού διακοπών για τους Βρετανούς.

Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on email
Share on print

Σχετικά νέα

Β. Κικίλιας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Καταλύτης για την επιτάχυνση της ελληνικής οικονομίας ο Τουρισμός

Ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:    «Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το Α.Ε.Π. της χώρας για

Προκηρύξεις - Προσκλήσεις

Το Υπουργείο Τουρισμού θέτει σε διαβούλευση 15 ημερών τη διακήρυξη με τίτλο: «ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ».

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η παροχή υπηρεσιών σχεδιασμού και ανάπτυξης ηλεκτρονικής Πλατφόρμας και ιστοσελίδας για το Παρατηρητήριο, η πιλοτική λειτουργία του με την παράλληλη εκπαίδευση

Scroll to Top