Σε ευρεία σύσκεψη των φορέων στην Καρδίτσα η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά για τις προτεραιότητες και τα σχέδια στην ανάπτυξη του τουρισμού

Τους στόχους  και τις προτεραιότητες στην  τουριστική ανάπτυξη  της Καρδίτσας  έθεσε η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά  και συζήτησε με τους φορείς σε ευρεία σύσκεψη στο Επιμελητήριο Καρδίτσας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν  ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καρδίτσας κ.Β.Παππάς, ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Β.Τσιάκος, οι δήμαρχοι Καρδίτσας κ. Φ. Αλεξάκος, Μουζακίου κ. Γ. Κωτσός, Σοφάδων κ. Θ. Σκάρλος, Λίμνης Πλαστήρα κ. Δ.Τσιαντής, Αργιθέας κ. Λ. Τσιβόλας, αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι αναπτυξιακών φορέων και συλλόγων της περιοχής και οι βουλευτές Καρδίτσας, κυρίες Χρυσούλα Κατσιαβριά-Σιωροπούλου και Παναγιώτα Βράντζα.

Η Υπουργός τόνισε ότι ο στόχος για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο είναι εφικτός για την Καρδίτσα, με επίκεντρο την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού, που μπορεί να προσελκύσει μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών και να στηρίξει τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου. 

Οι φορείς συζήτησαν με την Υπουργό τις προτάσεις τους. Ζήτησαν  τη στήριξή της στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και των φυσικών και τουριστικών πόρων που διαθέτει η περιοχή.

Ειδικότερα, συζητήθηκαν οι δυνατότητες ενίσχυσης του πολιτιστικού και θρησκευτικού τουρισμού, καθώς και του τουρισμού υγείας και ευεξίας με την περαιτέρω ανάπτυξη και προβολή των ιαματικών πηγών.

Συζητήθηκε ο σχεδιασμός για την σύνδεση της αγροδιατροφής με τον τουρισμό, την ανάπτυξη του οινικού τουρισμού, την  ανάδειξη των ορειβατικών και περιπατητικών διαδρομών και μονοπατιών, την προώθηση του  αθλητικού και ποδηλατικού τουρισμού.

 Επίσης εξετάστηκαν οι προτεραιότητες στα θέματα υποδομών και έργων που μπορούν να υποστηρίξουν την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη.

Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on email
Share on print

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Β. Κικίλιας: Κομβικής σημασίας η δημιουργία Μητροπολιτικού Συνεδριακού Κέντρου στην Αθήνα

Ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας συναντήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Τουρισμού με το Σύνδεσμο Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων και Εκδηλώσεων (HAPCO & DES). Στη συνάντηση συμμετείχαν

Έναρξη υποβολής αιτημάτων πληρωμής για παρόχους του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» για vouchers Ιουλίου 2021

Ξεκινά από σήμερα, 20/10/2021 και έως τις 10/11/2021, η υποβολή αιτημάτων πληρωμής διατακτικών (voucher) από τους παρόχους του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» (καταλύματα και τουριστικά

Scroll to Top