Σε συνάντηση κορυφής στη Νέα Υόρκη για την προώθηση επενδύσεων στον ελληνικό τουρισμό η Αν. Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Κα Έλενα Κουντουρά.

Πρόσκληση στο διεθνές επενδυτικό κοινό να διερευνήσει τις σημαντικές ευκαιρίες επενδύσεων στην Ελλάδα και τον ελληνικό τουρισμό  απηύθυνε χθες η Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Κα Έλενα Κουντουρά στο πλαίσιο  των εργασιών του 17ου New York Capital Link Forum με θέμα “Investing for Growth” που πραγματοποιήθηκε στην Νέα Υόρκη.

Το  Capital Link Forum είναι το σημαντικότερο συνέδριο στην Βόρειο Αμερική που αφορά αποκλειστικά στην προώθηση των επενδύσεων στην Ελλάδα, με σημαντική, κάθε χρόνο, παρουσία διακεκριμένων Ελληνοαμερικανών και διεθνών επενδυτών.

«Είμαι  εδώ για να στηρίξω την επιχειρηματικότητα και για  να ενισχύσουμε τη συνεργασία και τη δικτύωση ώστε να αξιοποιήσουμε ιδανικά το διαχρονικό  brand name “Eλλάδα”»,  τόνισε η Υπουργός.

Η υπουργός ήταν κεντρική ομιλήτρια ειδικής ενότητας αφιερωμένης στις  επενδυτικές ευκαιρίες στον ελληνικό τουρισμό.

Επισήμανε μεταξύ άλλων πως η Κυβέρνηση,  έχοντας ανανεώσει τη θητεία της για τα επόμενα τέσσερα  χρόνια, έχει δεσμευτεί να προχωρήσει σε σημαντικές  αλλαγές ώστε να υπάρξει ανάπτυξη. 

Ο τουρισμός, εν μέσω κρίσης έχει αυξηθεί κατά 25% ενώ η συνεισφορά στο ΑΕΠ είναι 20%, και  η Ελλάδα είναι κορυφαίος Ευρωπαϊκός  προορισμός.

Σχετικά με τις αυξήσεις του ΦΠΑ, ανέφερε ότι  αν και επιβλήθηκαν από τους θεσμούς, η κυβέρνηση  θα προσπαθήσει μέσω εναλλακτικών μέτρων να προσφέρει ελαφρύνσεις στον κλάδο. Σχετικά με την προσφυγική κρίση, τόνισε ότι έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην επηρεάζεται ο τουρισμός.  Στα άμεσα σχέδια, όπως ανέφερε, βρίσκονται η βελτίωση των υποδομών, η βελτίωση  της ποιότητας των υπηρεσιών,  η προέκταση της τουριστικής περιόδου και η εξέλιξη νέων τύπων τουρισμού και προορισμών.

Στο συνέδριο, με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 1000 συνέδρων, παρευρέθηκαν διεθνή επενδυτικά funds, διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, πολυεθνικές εταιρείες και Οργανισμοί,  καθώς και κορυφαίοι επιχειρηματίες, ανάμεσά τους οι κ.κ. George Logothetis,  John Calamos Sr., John Catsimatidis, Efthimios Elias Mitropoulos, John Alfred Paulson και William Vrattos.

Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on email
Share on print

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Βασίλης Κικίλιας: «Σχεδιάζουμε χειμερινή θρησκευτική κρουαζιέρα από τον Πειραιά στα Ιεροσόλυμα»

Αθήνα, 25 Ιουνίου 2022 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Βασίλης Κικίλιας: «Σχεδιάζουμε χειμερινή θρησκευτική κρουαζιέρα από τον Πειραιά στα Ιεροσόλυμα» Στις ενέργειες που έχουν γίνει για την ενίσχυση

Scroll to Top