Στη Μόσχα η συνάντηση Ελλάδας – Ρωσίας για τον προγραμματισμό του τουριστικού έτους 2017-2018 και την προώθηση νέων συνεργασιών

Με την αναπληρώτρια Υπουργό Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας,  αρμόδια για τον τουρισμό, κα Alla  Manilova  συναντήθηκαν στη Μόσχα ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας, η Αντιπρόεδρος του ΕΟΤ κα Αγγελική Χονδροματίδου και ο Προϊστάμενος του Γραφείου ΕΟΤ στη Μόσχα, κ. Πολύκαρπος Ευσταθίου.

Αντικείμενο της συντονιστικής συνάντησης αποτέλεσε ο σχεδιασμός των κοινών δράσεων για το έτος Ελλάδας- Ρωσίας στον Τουρισμό 2017-2018 που ξεκινά το Οκτώβριο του 2017, όπως είχε αποφασιστεί σε προηγούμενη συνάντηση της Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά με την κα Manilova.

Η κα Manilova επισήμανε ότι η Ελλάδα αποτελεί για τη Ρωσική Ομοσπονδία πολιτικό συνεργάτη και στρατηγικό εταίρο, και  στο πλαίσιο αυτό επελέγη μεταξύ άλλων χωρών για τον από κοινού  εορτασμό  του τουριστικού έτους.

Συζητήθηκε ο οδικός χάρτης υλοποίησης του τουριστικού έτους  και το σχέδιο δράσης θα οριστικοποιηθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα.  Μέσα στο πλαίσιο του έτους τουρισμού, θα τεθούν οι βάσεις συνεργασίας στον θεματικό τουρισμό, με έμφαση στον  θρησκευτικό-προσκυνηματικό, τον πολιτιστικό, τον ιατρικό τουρισμό, τον αθλητικό-προπονητικό, τον οικογενειακό τουρισμό, τον σχολικό τουρισμό και άλλες μορφές.

Η αντιπροσωπεία του Υπουργείου συναντήθηκε επίσης με τον Αντιπρόεδρο του φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης της Ρωσίας κ. Evgeny Pisarevskiy για τις δυνατότητες συνεργασίας στην προώθηση του ιατρικού τουρισμού. Επίσης  πραγματοποίησε συναντήσεις με tour operators με τους οποίους συζητήθηκε η  εντυπωσιακή αύξηση της ζήτησης για την Ελλάδα το 2017 και οι θετικές  προοπτικές για τα τουριστικά πακέτα του 2018.

O Γενικός Γραμματέας κ.Τζιάλλας παραχώρησε συνεντεύξεις σε εξειδικευμένα τουριστικά έντυπα και ρωσικά ΜΜΕ.

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Βασίλης Κικίλιας: «Ένα μεγάλο μπράβο στους ανθρώπους του τουρισμού για τις φετινές υψηλές επιδόσεις»

«Οφείλω ένα μεγάλο μπράβο και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους του τουρισμού. Στους εργαζόμενους, στον ΕΟΤ, στην Marketing Greece, στους tour operators, στους

Ανακοινώσεις

ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΑ Ι.Ε.Κ. ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 2022-2023

ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΑ Ι.Ε.Κ. ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 2022-2023 – ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 16023/9.8.2022 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ (ΑΔΑ:ΨΟ7Κ465ΧΘΟ-ΛΗ8) Νέα περίοδος υποβολής

Scroll to Top