Στην 6η Σύγχρονη Νεμεάδα η Αν. Υπουργός Τουρισμού Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά για την προώθηση του πολιτιστικού και αθλητικού τουρισμού και την προβολή της Ελλάδας.

H Αν. Υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά  παρέστη στην 6η Σύγχρονη Νεμεάδα, τον καθιερωμένο θεσμό για την αναβίωση των αρχαίων Νέμεων Αγώνων που πραγματοποιήθηκε 10-12 Ιουνίου στον αρχαιολογικό χώρο της Νεμέας με σημαντική απήχηση και προβολή στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Η Υπουργός  αναφέρθηκε στο χαιρετισμό της στις εξαιρετικές επιδόσεις που καταγράφει ο ελληνικός τουρισμός και στις σημαντικές προοπτικές ενίσχυσης της ελκυστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος μέσα από την υλοποιούμενη τουριστική πολιτική για την ανάδειξη  νέων ελληνικών προορισμών, την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την ανάπτυξη  θεματικών μορφών τουρισμού όπως ο αθλητικός και ο πολιτιστικός τουρισμός που δημιουργούν πρόσθετες και νέες πηγές εσόδων για τις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες.
Η κα Κουντουρά  συνεχάρη τους οργανωτές και όλους τους συνεργαζόμενους φορείς, την τοπική κοινωνία και όλους τους αθλητές και εθελοντές από την Ελλάδα και το εξωτερικό για την σημαντική συμβολή τους στην επιτυχία του θεσμού.
 Επισήμανε ότι το Υπουργείο και ο ΕΟΤ στηρίζουν το θεσμό της Νεμεάδας όπως και όλες τις   εκδηλώσεις, δράσεις και  πρωτοβουλίες που ενισχύουν σημαντικά την προώθηση του Ελληνικού Τουρισμού, τη διάδοση του Ελληνικού Πολιτισμού, την ανάδειξη του Αθλητικού Ιδεώδους και την δυναμική προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό.  
Η Υπουργός ευχαρίστησε τον κ. Στέφανο Μίλλερ, πρώην πρόεδρο του Συλλόγου για την Αναβίωση των Νέμεων Αγώνων και Επίτιμο Καθηγητή και Διευθυντή των ανασκαφών στον αρχαιολογικό χώρο της Νεμέας,  για την ανεκτίμητη  προσφορά του στην ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της περιοχής και την καθιέρωση του θεσμού.  H κα Κουντουρά συναντήθηκε με το Πρόεδρο του Συλλόγου για την Αναβίωση των Νέμεων Αγώνων κ. Σπύρο Κυριάκο και τα μέλη του Δ.Σ. Συλλόγου για το σημαντικό έργο τους και τη συνεργασία στην ενίσχυση της διεθνούς προβολής του θεσμού και της προώθησης του πολιτιστικού και αθλητικού τουρισμού.
Την κα Κουντουρά τίμησε με το μετάλλιο του Δήμου ο Δήμαρχος Νεμέας κ. Κώστας Καλαντζής και συζητήθηκαν  οι δυνατότητες περαιτέρω  συνεργασίας για την τουριστική ανάπτυξη της Νεμέας  και της ευρύτερης περιοχής.
Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on email
Share on print

Σχετικά νέα

Προκηρύξεις - Προσκλήσεις

Προκήρυξη διενέργειας Συνοπτικού Διαγωνισμού για ανάδειξη αναδόχου του έργου “Υπηρεσίες Δημοσιότητας και Επικοινωνίας” για την Υλοποίηση της Πράξης «Beyond European Sustainable Tourism Med Path», με ακρωνύμιο «BESTMED»

Προκήρυξη διενέργειας ανοικτού διαγωνισμού με Χρήση της Πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά

Δελτία Τύπου

«Ο εμβολιασμός το μόνο διαβατήριο για να μείνει η χώρα ανοιχτή και το τουριστικό προϊόν ακμαίο» δήλωσε από την Κρήτη ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης

Επίσκεψη στην Κρήτη πραγματοποίησε ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε συναντήσεις εργασίας με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και

Scroll to Top