Στην Ακρόπολη ο Γενικός Κυβερνήτης Αυστραλίας D. Hurley με τον Έλληνα Υπουργό Τουρισμού. Β. Κικίλιας: “Είμαστε περήφανοι για το άνοιγμα γραφείου ΕΟΤ στη Μελβούρνη”

Τον Γενικό Κυβερνήτη της Αυστραλίας David Hurley συνόδευσε χθες το απόγευμα ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε επίσκεψη και περιήγηση στο βράχο της Ακρόπολης.

Ο κ. Κικίλιας ενημέρωσε τον D. Hurley για το άνοιγμα των πτήσεων φέτος από την Αυστραλία στη χώρα μας και για την έναρξη της λειτουργίας γραφείου του ΕΟΤ στη Μελβούρνη όπου είναι πολύ ισχυρή η ελληνική ομογένεια. “Είμαστε περήφανοι που καταφέραμε να ανοίξουμε γραφείο του ΕΟΤ στη Μελβούρνη και να ικανοποιήσουμε το αίτημα της ελληνικής κοινότητας” ανέφερε ο Υπουργός Τουρισμού, υπογραμμίζοντας τους δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες και τη συμβολή των ταξιδιωτικών ροών από τη νησιωτική ήπειρο στη φετινή τουριστική σεζόν της χώρας μας.

Παρά την έντονη βροχόπτωση, οι κ.κ. Κικίλιας και Hurley ξεναγήθηκαν  σε όλο τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης με τον Γενικό Κυβερνήτη της Αυστραλίας να εκφράζει τον θαυμασμό του για τη μοναδική αρχιτεκτονική και την ελληνική ιστορία. 

“Αυτή είναι η δεύτερη φορά που επισκέπτομαι την Ακρόπολη και πάντα με ενθουσιάζει, καθώς όταν ήμουν νεαρός ήθελα να γίνω αρχαιολόγος. Το να βρίσκομαι εδώ γεμίζει την καρδιά μου με ευτυχία, απλώς βλέποντας πόσο μεγαλειώδη είναι αυτά τα έργα. Ολόκληρη η ιστορία συναντιέται σε αυτό το σημείο και είναι υπέροχο να το επισκέπτεται κάποιος” δήλωσε o κ. Hurley, σημειώνοντας ότι ο βροχερός καιρός δεν θα μπορούσε να τον αποτρέψει από αυτή την επίσκεψη στον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Σχετικά νέα

Ανακοινώσεις

ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΑ Ι.Ε.Κ. ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 2023-2024

–  ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΑ Ι.Ε.Κ. ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 2023-2024 – ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠ ́ ΑΡ. 12805/23.06.2023 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ (ΑΔΑ:ΩΝΡΞ465ΧΘΟ-2ΩΠ)  – Σύνδεσμος για αίτηση Περίοδος υποβολής αιτήσεων από τις 29.9.2023 έως και τις 05.10.2023.

Δελτία Τύπου

Συνάντηση Όλγας Κεφαλογιάννη με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά

Η ευρεία ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού μέσα από συνεργασία και συντονισμένες δράσεις με τις Περιφέρειες της χώρας, την υλοποίηση έργων υποδομών και την εφαρμογή καινοτόμων

Scroll to Top