Στην ανάπτυξη και προώθηση προϊόντων ιατρικού τουρισμού προχωρά το Υπουργείο Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών και τις Περιφέρειες Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας.

Προγραμματική συμφωνία συνεργασίας για την υποστήριξη του σχεδιασμού και της υλοποίησης ενός θεσμικού και τεχνολογικού πλαισίου για την ανάπτυξη ιατρικών- τουριστικών προϊόντων σε εθνικό επίπεδο, υπέγραψαν η Αν. Υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά , η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών κα Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Απόστολος Κατσιφάρας και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.

Στόχος είναι μέσω του νέου πλαισίου να υποστηρίζεται και να τυποποιείται η ανάπτυξη και η προώθηση των ιατρικών- τουριστικών προϊόντων από οποιαδήποτε ένωση φορέων, οργανισμών και επιχειρήσεων που επιθυμεί να προσφέρει το προϊόν σε ενδιαφερόμενους από το εξωτερικό και την Ελλάδα.

Το θεσμικό πλαίσιο σχεδιάζεται να αποτελέσει τη βάση για την επεξεργασία και έκδοση επίσημου νομοθετικού πλαισίου που θα διέπει την εμπορική και οικονομική αξιοποίηση των προϊόντων αυτών.
Το τεχνολογικό πλαίσιο θα περιλαμβάνει ιστότοπο για την προώθηση των προϊόντων και εφαρμογές για την οργάνωση και την εμπορική και οικονομική διαχείρισή τους.

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης των θεματικών μορφών τουρισμού από το Υπουργείο και εν όψει του σχεδιασμού για την προώθηση του ιατρικού τουρισμού,  το συγκεκριμένο έργο θα ξεκινήσει πιλοτικά από τους Νομούς Αχαΐας και Κορινθίας, με στόχο να επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα.

Αναμένεται να αποτελέσει ουσιαστικό και αντιπροσωπευτικό εργαλείο της πολιτικής για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού, ως δραστηριότητα μείζονος σημασίας για την τουριστική και εθνική οικονομία.

Η υπογραφή της συμφωνίας έγινε σε χθεσινή συνάντηση στο Υπουργείο όπου συμμετείχαν η Αν. Υπουργός Τουρισμού κα Κουντουρά, o Αν. Γενικός Γραμματέας Τουρισμού κος Γεράσιμος Ζαχαράτος, η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Καθηγήτρια κα Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πελοπίδας Καλλίρης, ο Καθηγητής κ. Βασίλειος Βουτσινάς, και άλλοι εκπρόσωποι και φορείς.

Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on email
Share on print

Σχετικά νέα

Ανακοινώσεις

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ 07.06.2021 ΕΩΣ 14.06.2021

Ερωτήσεις-απαντήσεις αναφορικά με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα

Scroll to Top