Στην ανάπτυξη και προώθηση προϊόντων ιατρικού τουρισμού προχωρά το Υπουργείο Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών και τις Περιφέρειες Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας.

Προγραμματική συμφωνία συνεργασίας για την υποστήριξη του σχεδιασμού και της υλοποίησης ενός θεσμικού και τεχνολογικού πλαισίου για την ανάπτυξη ιατρικών- τουριστικών προϊόντων σε εθνικό επίπεδο, υπέγραψαν η Αν. Υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά , η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών κα Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Απόστολος Κατσιφάρας και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.

Στόχος είναι μέσω του νέου πλαισίου να υποστηρίζεται και να τυποποιείται η ανάπτυξη και η προώθηση των ιατρικών- τουριστικών προϊόντων από οποιαδήποτε ένωση φορέων, οργανισμών και επιχειρήσεων που επιθυμεί να προσφέρει το προϊόν σε ενδιαφερόμενους από το εξωτερικό και την Ελλάδα.

Το θεσμικό πλαίσιο σχεδιάζεται να αποτελέσει τη βάση για την επεξεργασία και έκδοση επίσημου νομοθετικού πλαισίου που θα διέπει την εμπορική και οικονομική αξιοποίηση των προϊόντων αυτών.
Το τεχνολογικό πλαίσιο θα περιλαμβάνει ιστότοπο για την προώθηση των προϊόντων και εφαρμογές για την οργάνωση και την εμπορική και οικονομική διαχείρισή τους.

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης των θεματικών μορφών τουρισμού από το Υπουργείο και εν όψει του σχεδιασμού για την προώθηση του ιατρικού τουρισμού,  το συγκεκριμένο έργο θα ξεκινήσει πιλοτικά από τους Νομούς Αχαΐας και Κορινθίας, με στόχο να επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα.

Αναμένεται να αποτελέσει ουσιαστικό και αντιπροσωπευτικό εργαλείο της πολιτικής για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού, ως δραστηριότητα μείζονος σημασίας για την τουριστική και εθνική οικονομία.

Η υπογραφή της συμφωνίας έγινε σε χθεσινή συνάντηση στο Υπουργείο όπου συμμετείχαν η Αν. Υπουργός Τουρισμού κα Κουντουρά, o Αν. Γενικός Γραμματέας Τουρισμού κος Γεράσιμος Ζαχαράτος, η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Καθηγήτρια κα Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πελοπίδας Καλλίρης, ο Καθηγητής κ. Βασίλειος Βουτσινάς, και άλλοι εκπρόσωποι και φορείς.

Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on email
Share on print

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Β. Κικίλιας στην Καθημερινή: Συμφωνίες για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και προβολή νέων ελληνικών προορισμών

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΗΛΙΑ ΜΠΕΛΛΟ Συμφωνίες για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και προβολή νέων ελληνικών

Δελτία Τύπου

Για τις προτεραιότητες του ξενοδοχειακού κλάδου συζήτησαν στη συνάντησή τους ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας και ο Πρόεδρος του ΞΕΕ Αλέξανδρος Βασιλικός

Ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας συναντήθηκε στο Υπουργείο Τουρισμού με τον Πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Αλέξανδρο Βασιλικό. Συζήτησαν τα βασικά θέματα που αντιμετωπίζουν τα ξενοδοχεία βραχυπρόθεσμα και

Scroll to Top