Στο «AegeanBall Festival 2016» η Αν. Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά για την στήριξη της διοργάνωσης και την τουριστική προώθηση και προβολή

Στην κορυφαία αθλητική εκδήλωση «AegeanBall Festival 2016»  που διοργανώθηκε  με μεγάλη επιτυχία στη Σύρο και έτυχε πανελλαδικής και ευρωπαϊκής κάλυψης και προβολής παρευρέθηκε  η Αν. Υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά. 
Η  πρώτη αυτή διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων καταξιωμένων αθλητών του Ευρωπαϊκού και Παγκόσμιου μπάσκετ είχε τη στήριξη του Υπουργείου και του ΕΟΤ ως μεγάλου χορηγού  και μεταδόθηκε απευθείας από την ΕΡΤ. 
Η κα Κουντουρά σε δηλώσεις της επισήμανε ότι πρόκειται για μία καταπληκτική γιορτή του μπάσκετ που διοργάνωσε ο Δήμος και τόνισε ότι το Υπουργείο και ο ΕΟΤ στήριξαν από την πρώτη στιγμή την πρωτοβουλία του Συριανού αθλητή Γιώργου Πρίντεζη και την πρόταση του Δημάρχου Σύρου- Ερμούπολης κ. Γιώργου  Μαραγκού για την προώθηση και προβολή της διοργάνωσης και την ενίσχυση του αθλητικού και τουριστικού της χαρακτήρα. 
Ανέφερε ότι αποτελεί μία άριστη πρωτοβουλία που προάγει το αθλητικό ιδεώδες και τον εθελοντισμό  στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα πολιτισμού και ειρήνης στη διεθνή κοινότητα, και παράλληλα προωθεί  σημαντικά την τουριστική προβολή της Σύρου και της Ελλάδας σε διεθνές επίπεδο. 
Η Υπουργός επισκέφθηκε ακόμη το περίπτερο εγγραφών των εθελοντών δοτών για τον μυελό των οστών του «Οράματος Ελπίδας» του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ στην κεντρική πλατεία της Ερμούπολης. Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στη Σύρο η κα Κουντουρά είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Δήμαρχο κ. Γ. Μαραγκό και τα μέλη της Επιτροπής Τουρισμού, με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Γιάννη Ρούσσο και τα μέλη του Επιμελητήριου, καθώς και συνάντηση με την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού (ΠΥΤ) Κυκλάδων με θέμα  την  περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της Σύρου και των Κυκλάδων, μέσα από την υλοποιούμενη τουριστική πολιτική για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, την προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, και την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος.

Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on email
Share on print

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Συνάντηση Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια με τον Πρέσβη της Ισπανίας

Ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας συναντήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Τουρισμού με τον Πρέσβη της Ισπανίας Enrique Viguera. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν θέματα διμερούς συνεργασίας στον τομέα του

Scroll to Top