Στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας & ευεξίας και για νέες επενδύσεις – Ομιλία του Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης κ. Γ. Τζιάλλα στο συνέδριο της ΚΕΔΕ για τον τουρισμό υγείας στην Ιθάκη

Ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γ. Τζιάλλας συμμετείχε ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης στις εργασίες του ειδικού θεματικού συνεδρίου «Toυρισμός Υγείας: Μοχλός Ανάπτυξης της Εθνικής Οικονομίας & Ανάδειξης της Ελλάδος σε κορυφαίο προορισμό, 12 μήνες το χρόνο», που διοργανώθηκε στην Ιθάκη από την ΚΕΔΕ σε συνεργασία με το Δήμο Ιθάκης και την υποστήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Ο κ. Τζιάλλας ανέπτυξε το κεντρικό στρατηγικό σχέδιο του υπουργείου για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την ανάπτυξη των θεματικών μορφών τουρισμού, στις οποίες προτεραιότητα είναι ο τουρισμός υγείας και ευεξίας, που συμπεριλαμβάνει τον ιατρικό και τον ιαματικό τουρισμό. 

Αναφέρθηκε στο πλαίσιο των ενεργειών για την περαιτέρω ανάπτυξη προώθηση και προβολή του ιατρικού τουρισμού, και στη συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και όλα τα συναρμόδια υπουργεία σε αυτήν την κατεύθυνση.

Τόνισε ότι το Υπουργείο Τουρισμού προχωρά στην ταχύτατη αναγνώριση νέων ιαματικών πηγών σε όλη τη Ελλάδα και στην υποστήριξη νέων επενδύσεων στις τοπικές οικονομίες. Ειδικότερα, επισήμανε ότι  στο σχεδιασμό  περιλαμβάνεται και η υποστήριξη των ΟΤΑ μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης ΕΠΑΝΕΚ για τη χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020  έργων αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των υποδομών των ιαματικών πηγών που λειτουργούν οι Δήμοι. Κατά τη διάρκεια προετοιμασίας του προγράμματος ,  όπως ανέφερε ο κ. Τζιάλλας θα  προβλεφθεί η δυνατότητα εξεύρεσης πόρων για την προώθηση των επενδύσεων και μέσω της δημιουργίας συμπράξεων δημόσιου ιδιωτικού τομέα ΣΔΙΤ που αναμένεται να κινητοποιήσει την ιδιωτική πρωτοβουλία. 

Αναφέρθηκε επίσης στο σχεδιασμό για την  συνέργεια και διασύνδεση του τουρισμού με άλλους τομείς της οικονομίας, όπως η πρωτογενής παραγωγή, η μεταποίηση, το εμπόριο, η προώθηση των ελληνικών προϊόντων, προς όφελος των τοπικών οικονομιών.

Ιδιαίτερα στάθηκε στο ζήτημα της νησιωτικότητας. Επισήμανε ότι το Υπουργείο Τουρισμού στηρίζει την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη σε μικρά νησιά όπως η Ιθάκη,με έμφαση στην επιμήκυνση της θερινής περιόδου και την ανάπτυξη και προώθηση του θεματικού τουρισμού, στη βάση των ιδιαίτερων συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε προορισμού. 

Επίσης  μίλησε εκτενώς για το  στρατηγικό σχεδιασμό και την εξαιρετική  συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, της κρουαζιέρας, του γιώτινγκ και του καταδυτικού.  Το Υπουργείο Τουρισμού, όπως επισήμανε ο κ. Τζιάλλας δίνει έμφαση στην προσέλκυση νέων επενδύσεων,  και στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζεται η αξιοποίηση των τουριστικών λιμένων που στο παρελθόν παρέμεναν ανεκμετάλλευτοι.

Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on email
Share on print

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Βασίλης Κικίλιας: Ο Τουρισμός επέστρεψε στην Αθήνα και δίνει μεγάλη ανάσα στη μικρομεσαία επιχείρηση

«Ο τουρισμός τροφοδοτεί το σύνολο της ελληνικής οικονομίας. Τροφοδοτεί τη μέση ελληνική επιχείρηση και, ως εκ τούτου, τη μέση ελληνική οικογένεια. Και όλη αυτή προσπάθεια

Δελτία Τύπου

Συνάντηση Β. Κικίλια- Γ. Χατζημάρκου στη Ρόδο: 6,5% αύξηση στις αφίξεις τον Μάιο συγκριτικά με το 2019

Στη Ρόδο μετέβη σήμερα το πρωί ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, προκειμένου να συμμετέχει στην εκδήλωση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) «Ελληνικός Τουρισμός 2030-

Scroll to Top