Συμμετοχή της Ελλάδας στο 15ο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Τουρισμού στην Σλοβακία

Ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γιώργος Τζιάλλας εκπροσώπησε το Υπουργείο στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Τουρισμού  που διοργανώθηκε στην Μπρατισλάβα στο πλαίσιο της Προεδρίας της Σλοβακίας στο Συμβούλιο της ΕΕ και όπου συμμετείχαν υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη των χωρών-μελών της ΕΕ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο ΓΓ συμμετείχε στην εναρκτήρια συζήτηση  με θέμα  τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τομέας του τουρισμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο και τις δυνατότητες συνεργασίας των χωρών- μελών της ΕΕ για την ενίσχυση του μεριδίου του ευρωπαϊκού τουρισμού στην παγκόσμια ταξιδιωτική αγορά, με έμφαση στην προσέλκυση τουριστών από την Κίνα.

Ο κ. Τζιάλλας παρουσίασε τον στρατηγικό σχεδιασμό και τις στοχευμένες ενέργειες του Υπουργείου και της  Αν. Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά για το άνοιγμα της αγοράς της Κίνας. Αναφέρθηκε  στην σημασία  τουρισμού στην εθνική οικονομία ως βασικό πυλώνα ανάπτυξης για την χώρα μας καθώς και στις υψηλές επιδόσεις που καταγράφει. 

Στο φόρουμ συζητήθηκαν ακόμη θέματα όπως οι επιπτώσεις του φαινομένου της οικονομίας διαμοιρασμού στον τουριστικό κλάδο στις χώρες της ΕΕ, ζητήματα φορολογίας των τουριστικών επιχειρήσεων, η ενσωμάτωση τεχνολογιών πληροφορικής στις επιχειρήσεις του κλάδου και γενικότερα οι προοπτικές της ανάπτυξης του τουρισμού σε πανευρωπαικό επίπεδο.

Σχετικά νέα

Ανακοινώσεις

ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΑ Ι.Ε.Κ. ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 2023-2024

–  ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΑ Ι.Ε.Κ. ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 2023-2024 – ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠ ́ ΑΡ. 12805/23.06.2023 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ (ΑΔΑ:ΩΝΡΞ465ΧΘΟ-2ΩΠ)  – Σύνδεσμος για αίτηση Περίοδος υποβολής αιτήσεων από τις 29.9.2023 έως και τις 05.10.2023.

Δελτία Τύπου

Συνάντηση Όλγας Κεφαλογιάννη με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά

Η ευρεία ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού μέσα από συνεργασία και συντονισμένες δράσεις με τις Περιφέρειες της χώρας, την υλοποίηση έργων υποδομών και την εφαρμογή καινοτόμων

Scroll to Top