Συμμετοχή της Ελλάδας στο 15ο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Τουρισμού στην Σλοβακία

Ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γιώργος Τζιάλλας εκπροσώπησε το Υπουργείο στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Τουρισμού  που διοργανώθηκε στην Μπρατισλάβα στο πλαίσιο της Προεδρίας της Σλοβακίας στο Συμβούλιο της ΕΕ και όπου συμμετείχαν υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη των χωρών-μελών της ΕΕ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο ΓΓ συμμετείχε στην εναρκτήρια συζήτηση  με θέμα  τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τομέας του τουρισμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο και τις δυνατότητες συνεργασίας των χωρών- μελών της ΕΕ για την ενίσχυση του μεριδίου του ευρωπαϊκού τουρισμού στην παγκόσμια ταξιδιωτική αγορά, με έμφαση στην προσέλκυση τουριστών από την Κίνα.

Ο κ. Τζιάλλας παρουσίασε τον στρατηγικό σχεδιασμό και τις στοχευμένες ενέργειες του Υπουργείου και της  Αν. Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά για το άνοιγμα της αγοράς της Κίνας. Αναφέρθηκε  στην σημασία  τουρισμού στην εθνική οικονομία ως βασικό πυλώνα ανάπτυξης για την χώρα μας καθώς και στις υψηλές επιδόσεις που καταγράφει. 

Στο φόρουμ συζητήθηκαν ακόμη θέματα όπως οι επιπτώσεις του φαινομένου της οικονομίας διαμοιρασμού στον τουριστικό κλάδο στις χώρες της ΕΕ, ζητήματα φορολογίας των τουριστικών επιχειρήσεων, η ενσωμάτωση τεχνολογιών πληροφορικής στις επιχειρήσεις του κλάδου και γενικότερα οι προοπτικές της ανάπτυξης του τουρισμού σε πανευρωπαικό επίπεδο.

Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on email
Share on print

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Χ. Θεοχάρης κατά την επίσκεψή του στη Σκιάθο: «Ο εμβολιασμός, το εισιτήριο εξόδου προς την ελευθερία»

Επίσκεψη στη Σκιάθο πραγματοποίησε ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της τουριστικής περιόδου στο νησί και να συζητήσει επίκαιρα,

Ανακοινώσεις

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ 02.08.2021 ΕΩΣ 09.08.2021

Ερωτήσεις-απαντήσεις αναφορικά με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα

Scroll to Top