Συμμετοχή της Ολ. Αναστασόπουλου σε Συνάντηση Υψηλού Επιπέδου για τα Ασφαλή Διεθνή Ταξίδια του ΟΟΣΑ στην Ίμπιζα

Η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Ολυμπία Αναστασόπουλου συμμετείχε στις εργασίες της Συνάντησης Υψηλού Επιπέδου για τα Ασφαλή Διεθνή Ταξίδια (Safe International Travel) εν καιρώ πανδημίας, με παραπάνω από 100 συμμετέχοντες από 34 χώρες που διοργανώνει ο ΟΟΣΑ με την ισπανική κυβέρνηση.

Η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης στο πάνελ με θέμα “Τα Μακροπρόθεσμα Διδάγματα από την Πανδημία για τα Ασφαλή Ταξίδια”, επισήμανε τις επιπτώσεις στην τουριστική και ταξιδιωτική βιομηχανία παγκοσμίως, όπως και τις προκλήσεις για ασφαλείς μετακινήσεις διεθνώς, ενώ υπογράμμισε ότι σύμφωνα με την Ένωση Ευρωπαϊκών Αεροδρομίων ΑΙC, η Ελλάδα έχει γίνει πλέον η πρώτη χώρα που έχει επιστρέψει στα επίπεδα προ του 2019 σε ό,τι αφορά την εναέρια κυκλοφορία.

Όπως τόνισε η κα  Αναστασόπουλου “αυτό οφείλεται στην έγκαιρη οικονομική ενίσχυση από την Ελληνική Πολιτεία τόσο των αεροδρομίων της χώρας, όσο και του κλάδου των αερομεταφορών ευρύτερα”. Παράλληλα η ΓΓ Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης σημείωσε ότι σε διάφορα αεροδρόμια της πατρίδας μας, από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο δίνεται μπόνους σε ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας για όσες λιγότερες καθυστερήσεις υπάρχουν.

Νωρίτερα η κα Αναστασόπουλου είχε διμερείς συναντήσεις με τους ομολόγους της από τη Βραζιλία, τη Ρουμανία, τη Κροατία, την Λιθουανία, καθώς και εκπροσώπους της Ισπανικής Κυβέρνησης και του ΟΟΣΑ, με τους οποίους συζήτησε τις προοπτικές εμβάθυνσης και διεύρυνσης της συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού.

Προηγουμένως η ΓΓ Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης συνομίλησε με τον Αναπληρωτή ΓΓ του ΟΟΣΑ κ.Yoshiki Takeuchi και την επικεφαλής Επιχειρηματικότητας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Τουρισμού του ΟΟΣΑ, κα. Celine Kauffmann, με τους οποίους εξετάστηκε η περαιτέρω αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού οικοσυστήματος μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on email
Share on print

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Ολ. Αναστασοπούλου στην «Πρωινή Ενημέρωση-ΣΚΑΪ» Η Ελλάδα μπορεί να εξασφαλίσει φιλοξενία υψηλής ποιότητας, δώδεκα μήνες τον χρόνο.

Η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, ως καλεσμένη στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» με τους Αντώνη Κρητικό και Χρυσόστομο Τσούφη, μεταξύ άλλων μίλησε για (α)

Δελτία Τύπου

Σοφία Ζαχαράκη: «Για πρώτη φορά, μειωμένο εισιτήριο στα ΜΜΜ για τους σπουδαστές των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης»

        Αθήνα, 5 Αυγούστου 2022 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σοφία Ζαχαράκη: «Για πρώτη φορά, μειωμένο εισιτήριο στα ΜΜΜ για τους σπουδαστές των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης» Με

Scroll to Top