Συμμετοχή της Ολ. Αναστασόπουλου σε Συνάντηση Υψηλού Επιπέδου για τα Ασφαλή Διεθνή Ταξίδια του ΟΟΣΑ στην Ίμπιζα

Η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Ολυμπία Αναστασόπουλου συμμετείχε στις εργασίες της Συνάντησης Υψηλού Επιπέδου για τα Ασφαλή Διεθνή Ταξίδια (Safe International Travel) εν καιρώ πανδημίας, με παραπάνω από 100 συμμετέχοντες από 34 χώρες που διοργανώνει ο ΟΟΣΑ με την ισπανική κυβέρνηση.

Η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης στο πάνελ με θέμα “Τα Μακροπρόθεσμα Διδάγματα από την Πανδημία για τα Ασφαλή Ταξίδια”, επισήμανε τις επιπτώσεις στην τουριστική και ταξιδιωτική βιομηχανία παγκοσμίως, όπως και τις προκλήσεις για ασφαλείς μετακινήσεις διεθνώς, ενώ υπογράμμισε ότι σύμφωνα με την Ένωση Ευρωπαϊκών Αεροδρομίων ΑΙC, η Ελλάδα έχει γίνει πλέον η πρώτη χώρα που έχει επιστρέψει στα επίπεδα προ του 2019 σε ό,τι αφορά την εναέρια κυκλοφορία.

Όπως τόνισε η κα  Αναστασόπουλου “αυτό οφείλεται στην έγκαιρη οικονομική ενίσχυση από την Ελληνική Πολιτεία τόσο των αεροδρομίων της χώρας, όσο και του κλάδου των αερομεταφορών ευρύτερα”. Παράλληλα η ΓΓ Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης σημείωσε ότι σε διάφορα αεροδρόμια της πατρίδας μας, από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο δίνεται μπόνους σε ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας για όσες λιγότερες καθυστερήσεις υπάρχουν.

Νωρίτερα η κα Αναστασόπουλου είχε διμερείς συναντήσεις με τους ομολόγους της από τη Βραζιλία, τη Ρουμανία, τη Κροατία, την Λιθουανία, καθώς και εκπροσώπους της Ισπανικής Κυβέρνησης και του ΟΟΣΑ, με τους οποίους συζήτησε τις προοπτικές εμβάθυνσης και διεύρυνσης της συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού.

Προηγουμένως η ΓΓ Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης συνομίλησε με τον Αναπληρωτή ΓΓ του ΟΟΣΑ κ.Yoshiki Takeuchi και την επικεφαλής Επιχειρηματικότητας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Τουρισμού του ΟΟΣΑ, κα. Celine Kauffmann, με τους οποίους εξετάστηκε η περαιτέρω αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού οικοσυστήματος μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Συμμετοχή του υπουργείου Τουρισμού σε Συνέδριο στο Ριάντ με θέμα “Τουρισμός και Πράσινες επενδύσεις”

Το Υπουργείο Τουρισμού συμμετείχε στο διήμερο συνέδριο με θέμα “Τουρισμός και πράσινες επενδύσεις’’ το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Ριάντ στις 27 και 28/9 από τον Παγκόσμιο

Δελτία Τύπου

Επίσκεψη Όλ. Κεφαλογιάννη στο Παρίσι

Τη Γαλλία και την έκθεση IFTM Top Resa, θα επισκεφθεί αύριο η Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, ημέρα έναρξης της σημαντικής τουριστικής έκθεσης στο Παρίσι.

Scroll to Top