Συναντήσεις της αναπληρώτριας Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά με την ηγεσία της Ρωσικής Υπηρεσίας Τουρισμού, Tour Operators και ρωσικά ΜΜΕ.

Σε συνέχεια των  συναντήσεων κατά την παραμονή της στη Μόσχα, η αναπληρώτρια  Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κυρία Έλενα Κουντουρά  είχε σειρά επαφών με τον επικεφαλής της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού  Oleg Petrovich Savonov, με τους κυριότερους  εκπροσώπους της ρωσικής τουριστικής αγοράς και με εκπροσώπους ΜΜΕ.
Η Αναπληρώτρια Υπουργός σημείωσε ότι παρά τη μικρή οικονομική ύφεση που παρατηρείται στη Ρωσία , γεγονός που σημαίνει ότι ενδεχομένως θα ταξιδέψουν φέτος λιγότεροι ρώσοι τουρίστες, στόχος της Ελλάδας είναι  να διεκδικήσει  όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο από τη ρωσική τουριστική αγορά.Όπως τόνισε η κυρία Κουντουρά, είναι θετικό  το  γεγονός ότι οι ρώσοι τουρίστες παραμένουν πιστοί στη χώρας μας και για το λόγο αυτό καταβάλλεται κάθε προσπάθεια ώστε να είναι όσο το δυνατόν απρόσκοπτη η έλευσή τους στην Ελλάδα.  
 
Επίσης κατά τη συνάντησή της με τον επικεφαλής της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας κ.  Savonov,  επιβεβαιώθηκε το πολύ καλό κλίμα μεταξύ των δύο χωρών και συζητήθηκε η περαιτέρω ενδυνάμωση των ελληνορωσικών τουριστικών σχέσεων, ενώ έγινε ιδιαίτερη μνεία για την άψογη συνεργασία με τον ΕΟΤ Μόσχας.  Από την πλευρά της η Αναπληρώτρια Υπουργός Ελενα Κουντουρά ευχαρίστησε τον κ. Savonov και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί τη χώρα μας.  
Παράλληλα η κυρία Έλενα Κουντουρά , συνάντησε εκπροσώπους των ρωσικών ΜΜΕ (TTG RUSSIA, ARS PRESS , METROJET και INTERFAX).  
 
Οι επαφές της Αναπληρώτριας Υπουργού συνεχίσθηκαν επίσης και στο ελληνικό περίπτερο, όπου η κυρία  Κουντουρά συνομίλησε με τους κυριότερους εκπροσώπους της ρωσικής τουριστικής αγοράς (TEZ TOUR, BIBLIO GLOBUS, AMBOTIS, PEGAS TOURISTIK, TUI, SOLVEX, PANTEON και MOUZENIDIS), οι οποίοι της παρουσίασαν τα σχέδιά τους για τη νέα τουριστική περίοδο και αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση της ρωσικής αγοράς τουρισμού.  

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Σοφία Ζαχαράκη: “Με κινητήριο δύναμη την φιλοξενία η Θεσσαλονίκη πρωταγωνιστεί στα Βαλκάνια ως σταθερή γέφυρα σύνδεσης ανθρώπων, πολιτισμών και κρατών στη νέα εποχή.”

Για την σημασία της διεθνούς συνεργασίας, την ανταλλαγή πληροφοριών και δεδομένων αλλά και τον αμοιβαίο σεβασμό για την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης στην περιοχή των Βαλκανίων

Δελτία Τύπου

Ολ. Αναστασοπούλου στο 11o RGC: O τουρισμός είναι ένας πυροδότης ανάπτυξης για την περιφέρεια

«Ο τουρισμός είναι ένας πυροδότης ανάπτυξης για πολλούς και για πολλά που ταυτόχρονα κινητοποιεί τις τοπικές αγορές σε όλα τα επίπεδα. Από τον πρωτογενή τομέα

Scroll to Top