Συναντήσεις του Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης κ. Γ. Τζιάλλα για θέματα τουριστικής συνεργασίας, στο πλαίσιο της ελληνικής συμμετοχής στο World Tourism Forum στη Λουκέρνη της Ελβετίας

Κατά τη διάρκεια του  Παγκόσμιου Φόρουμ για τον Τουρισμό στη Λουκέρνη της Ελβετίας, όπου την Ελλάδα εκπροσώπησε η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, ο  Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις με θεσμικούς παράγοντες για θέματα τουριστικής συνεργασίας και επενδύσεων.

Σε συνάντησή του με τον Υφυπουργό Τουρισμού του Υπουργείου Οικονομικών Υποθέσεων της Ελβετίας, κ. Richard Kampf, o κ. Τζιάλλας παρουσίασε το επενδυτικό περιβάλλον στον τουρισμό  και τις νέες ευκαιρίες που ανοίγονται μέσα από την υλοποιούμενη εθνική τουριστική πολιτική για την προώθηση της Ελλάδος ως παγκόσμιου προορισμού  365 ημέρες το χρόνο.

Συζητήθηκαν επίσης οι  δυνατότητες συνεργασίας στην αξιοποίηση της εμπειρίας της Ελβετίας και της παροχής τεχνογνωσίας όσον αφορά ειδικότερα την ανάπτυξη θεματικών μορφών τουρισμού. 

Επίσης ανταλλάχθηκαν απόψεις για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις μέσω ψηφιακών πλατφορμών, φαινόμενο, που λόγω της  ραγδαίας ανάπτυξής του,  απασχολεί και την Ελβετία σε θεσμικό επίπεδο για τη διαμόρφωση του πλαισίου αντιμετώπισής του.

Στη συνάντηση με τον Επικεφαλής του Οργανισμού Τουρισμού της Ελβετίας κ. Juerg Schmid συζητήθηκαν θέματα επενδύσεων και θεματικού τουρισμού, καθώς και η δυνατότητα διοργάνωσης ημερίδας με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών των δύο χωρών, για τις   προοπτικές ενίσχυσης της συνεργασίας σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης.

Ο  Γενικός Γραμματέας συναντήθηκε επίσης  με τον επικεφαλής του τουριστικού τμήματος του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), κ. Αlain Dupeyras, εν όψει της προγραμματιζόμενης για τα τέλη Μαΐου επίσκεψης του κ. Τζιάλλα στην έδρα του Οργανισμού  στο Παρίσι με θέμα  την ενδυνάμωση  της συνεργασίας του Υπουργείου Τουρισμού της Ελλάδας με τον ΟΟΣΑ στον τουρισμό. 

Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on email
Share on print

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Χ. Θεοχάρης κατά την επίσκεψή του στη Σκιάθο: «Ο εμβολιασμός, το εισιτήριο εξόδου προς την ελευθερία»

Επίσκεψη στη Σκιάθο πραγματοποίησε ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της τουριστικής περιόδου στο νησί και να συζητήσει επίκαιρα,

Ανακοινώσεις

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ 02.08.2021 ΕΩΣ 09.08.2021

Ερωτήσεις-απαντήσεις αναφορικά με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα

Scroll to Top