Συναντήσεις του Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης κ. Γ. Τζιάλλα στο Παρίσι με τους επικεφαλής τουρισμού του ΟΟΣΑ και φορείς της Γαλλίας για την προώθηση επενδύσεων

Ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας συναντήθηκε στο Παρίσι με τον επικεφαλής του Τμήματος Τουρισμού του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) κ. Alain Dupeyras. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η  προετοιμασία της συνάντησης υψηλού επιπέδου της Επιτροπής Τουρισμού του ΟΟΣΑ, που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2017 στο Παρίσι, και όπου η Ελλάδα έχει θέσει υποψηφιότητα για την ανάληψη της Προεδρίας της.

Συζητήθηκαν επίσης οι δυνατότητες και οι τρόποι χρηματοδότησης και προσέλκυσης επενδύσεων στον ελληνικό τουριστικό τομέα, καθώς και η ενίσχυση συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου Τουρισμού και του ΟΟΣΑ σε θέματα στρατηγικού και αναπτυξιακού σχεδιασμού στον τουρισμό.

Ο κ. Τζιάλλας συναντήθηκε και με τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο στη ΜΕΑ του ΟΟΣΑ, Πρέσβη κ. Γεώργιο Κριμπά, τον οποίο ενημέρωσε για τους στρατηγικούς άξονες της υλοποιούμενης εθνικής τουριστικής πολιτικής.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Παρίσι, ο Γενικός Γραμματέας συναντήθηκε με την Διευθύντρια Σχεδιασμού και Οργάνωσης της Atout France, καVeruschka Becquart. Εξετάστηκαν οι δυνατότητες ανάπτυξης κοινών δράσεων του Υπουργείου Τουρισμού της Ελλάδας και του γαλλικού φορέα και τρόποι σύμπραξης σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης για την προώθηση τουριστικών επενδύσεων.

Σε συνάντησή του με τον Διευθυντή Διεθνών Συνεργασιών του Γαλλικού φορέα προσέλκυσης επενδύσεων Business France, κ. Julien Ravalais Casanova, διερευνήθηκε η δυνατότητα συνεργασίας για την ισχυροποίηση του brand της Ελλάδας στον τομέα των τουριστικών επενδύσεων, το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που παρουσιάζουν επενδύσεις μεσαίας και μεγάλης κλίμακας, όπως τα boutique hotels, και εξετάστηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας μέσω κοινοτικών προγραμμάτων.

Eπίσης, συναντήθηκε με την κα Karine Bidart, Διευθύνουσα Σύμβουλο της Paris & Co., μία από τις μεγαλύτερες θερμοκοιτίδες επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη, που εκπροσωπεί περισσότερα από 300 διεθνή startups στον τουριστικό κλάδο, όπου  συζητήθηκε η δυνατότητα δικτύωσης τους με ελληνικές εταιρείες και φορείς σε τομείς όπως ο θαλάσσιος τουρισμός. 

Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on email
Share on print

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Βασίλης Κικίλιας: «Συνδέουμε το λιανεμπόριο με τον τουριστικό τομέα και μεγιστοποιούμε τα οφέλη για την ελληνική οικονομία»

Αθήνα,28 Μαΐου 2022 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Βασίλης Κικίλιας: «Συνδέουμε το λιανεμπόριο με τον τουριστικό τομέα και μεγιστοποιούμε τα οφέλη για την ελληνική οικονομία» «Το ελληνικό εμπόριο

Ανακοινώσεις

ΙΕΚ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ-ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ- ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ/ΑΝΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ (1) ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΠΕ-ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ.

– ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ – ΑΝΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ

Scroll to Top