Συνάντηση εργασίας της Υφυπουργού Έλενας Ράπτη με τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Σημαντική συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας με την Υφυπουργό Τουρισμού Έλενα Ράπτη και  τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη,  σχετικά με την ανάπτυξη του ιατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα και όλες τις εναλλακτικές μορφές του Τουρισμού υγείας, που μπορούν να αποτελέσουν πόλο έλξης επισκεπτών κατά τη διάρκεια όλου του έτους στη χώρα μας.

Η συνάντηση είχε τρεις άξονες:

Διυπουργική ομάδα εγασίας

Η Υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη, αρμόδια για τα θέματα των ειδικών μορφών Τουρισμού, και ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκαναν ανταλλαγή απόψεων και αποφάσισαν από κοινού τη σύσταση διυπουργικής ομάδας εργασίας Ιατρικού Τουρισμού.  

  • Το αντικείμενο της ομάδας εργασίας θα είναι η δημιουργία του οδικού χάρτη  ανάπτυξης του Ιατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα, της ενίσχυσης των υπαρχόντων δομών, της εξέτασης του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου και οι προτάσεις αναμόρφωσής του.

Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή

Το θεσμικό πλαίσιο του ν.4958/22, σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις στην ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, όπου και ήταν εισηγήτρια η Έλενα Ράπτη, συζητήθηκε με τη συμμετοχή του Πρόεδρου της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς  Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, καθηγητή Νίκου Βραχνή.

Γνωστοποιήθηκαν στον  Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη οι νέες προτάσεις για ευεργετικές διατάξεις και για εμπλουτισμό του Νόμου και προγραμματίστηκαν συναντήσεις για την επεξεργασία τους.

 Κοινή πεποίθησή τους ότι οι έλληνες επιστήμονες, οι γιατροί, οι υποδομές υγείας και συνολικά το σύστημα της χώρας είναι ικανό να ανταποκριθεί στις προκλήσεις, να αναπτυχθεί και να αποτελέσει σημαντικό κομμάτι του βιώσιμου Τουρισμού στην Ελλάδα.

Δράσεις για την Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής

Η Υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη και εισηγήτρια του Νόμου 4958/22 κατατόπισαν, μαζί με τον καθηγητή Νίκο Βραχνή,  τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σχετικά με την καμπάνια που εξελίσσεται στην Ελλάδα και αφορά στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή. Τη διαβεβαίωσή του έδωσε ο αρμόδιος Υπουργός για τη στήριξη του στις επερχόμενες δράσεις σε όλη τη χώρα.

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Εισήγηση της Υφυπουργού Τουρισμού Έλενας Ράπτη στην Ολομέλεια της Βουλής, του νομοσχεδίου του Υπουργείου Τουρισμού με τίτλο «Κύρωση τροποποιήσεων του Καταστατικού του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και των Κανόνων Χρηματοδότησης αυτού».

Η Υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη εισηγήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού με τίτλο «Κύρωση τροποποιήσεων του Καταστατικού του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού

Δελτία Τύπου

Συνάντηση της Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη με Ελληνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε η Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη παρουσία του Γενικού Γραμματέα κ. Μύρωνα Φλουρή, και του Προέδρου της Ελληνικής Συνομοσπονδιας Ελληνικού Εμπορίου κ.

Scroll to Top