Συνάντηση εργασίας της Υφυπουργού Τουρισμού Έλενας Ράπτη με παραγωγικούς φορείς στην Κέρκυρα

Η Υφυπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Ράπτη πραγματοποίησε εποικοδομητική συνάντηση εργασίας με παραγωγικούς φορείς στην Κέρκυρα δημιουργώντας αισιόδοξες προοπτικές καλών συνεργιών κυβέρνησης, τοπικής αυτοδιοίκησης και παραγωγικών φορέων της Κέρκυρας με έμφαση στον εμπλουτισμό της τουριστικής εκπαίδευσης, την ανάπτυξη και την αναβάθμιση της.

Επιβεβαιώθηκε ότι είναι κοινή πεποίθηση όλων των καλών εταίρων πως η τουριστική παιδεία και η βελτίωση της αποτελεί κλειδί ανάδειξης και καθιέρωσης του brand “Ελλάδα” στην κορυφή του παγκόσμιου τουριστικού χάρτη. Η Ελλάδα είναι ήδη ηγετική δύναμη και αποτελεί φροντίδα όλων να παραμείνει ακλόνητη.

Με τη συμμετοχή του Γ.Γ Επιμελητήριου Κέρκυρας Στ. Σπάτουλας, του Α’ Αντιπροέδρου Στ. Μέξα, του διευθυντή Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Β. Αποστολόπουλου, του Προέδρου Επιμελητηρίου Βοιωτίας και Γ.Γ Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Π. Αγνιάδη, και του Προέδρου της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων Χ. Λαμπρόπουλου τέθηκαν οι βάσεις για την άμεση προώθηση προς αυτή την κατεύθυνση με επίκεντρο την Κέρκυρα και τα Ιόνια νησιά μας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο σημαντικό ρόλο του ΙΕΚ Τουρισμού Ιονίων Νήσων, με έδρα την Κέρκυρα και  στον σχεδιασμό για την κάλυψη θέσεων εργασίας από τους αποφοίτους της σχολής.

Στόχος της Υφυπουργού είναι η τοπική τουριστική αγορά και οι επιχειρήσεις της Κέρκυρας να έχουν πρόσβαση, να βελτιωθούν και να κερδίσουν σε κάθε επίπεδο μέσω της πρόσληψης εργαζομένων υψηλής κατάρτισης που θα έχουν εκπαιδευτεί μέσα στις δομές του Υπουργείου, όπως γίνεται διαχρονικά.

Υπογραμμίστηκε η συμβολή των ειδικών μορφών τουρισμού στην τοπική οικονομία και κοινωνία, βάζοντας στο επίκεντρο τον ιατρικό τουρισμό, τον τουρισμό ευεξίας και τον τουρισμό για δραστηριότητες στη φύση.

Είναι εμφανής η στόχευση  να προβληθεί το ισχυρό και βιώσιμο τοπικό τουριστικό προϊόν, με τον ανεξάντλητο πλούτο της Περιφέρειας να αξιοποιείται μέσα από τις ειδικές μορφές τουρισμού.

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Εισήγηση της Υφυπουργού Τουρισμού Έλενας Ράπτη στην Ολομέλεια της Βουλής, του νομοσχεδίου του Υπουργείου Τουρισμού με τίτλο «Κύρωση τροποποιήσεων του Καταστατικού του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και των Κανόνων Χρηματοδότησης αυτού».

Η Υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη εισηγήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού με τίτλο «Κύρωση τροποποιήσεων του Καταστατικού του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού

Δελτία Τύπου

Συνάντηση της Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη με Ελληνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε η Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη παρουσία του Γενικού Γραμματέα κ. Μύρωνα Φλουρή, και του Προέδρου της Ελληνικής Συνομοσπονδιας Ελληνικού Εμπορίου κ.

Scroll to Top