Συνάντηση Γ. Γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Ολυμπίας Αναστασοπούλου με την Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων – HAPCO & DES

Η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κα. Ολυμπία Αναστασοπούλου, είχε συνάντηση γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων με την Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων  HAPCO & DES (Hellenic Association of Professional Congress Organizers & Destinations Events Specialists) κ. Ειρήνη Τόλη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν οι βάσεις για τη διαρκή ενίσχυση του συνεδριακού τουριστικού προϊόντος, όπως και την ανάδειξη της συμβολής του επαγγελματικού και συνεδριακού τουρισμού στην ανάπτυξη της χώρας, καθώς αποτελεί πηγή εσόδων από άμεσους και έμμεσους φόρους για το κράτος και τις τοπικές αρχές, ενισχύει την απασχόληση και διαφημίζει τον τόπο μας διεθνώς.

Η κα. Αναστασοπούλου επισήμανε ότι ο συνεδριακός τουρισμός διαθέτει πολλά περιθώρια ακόμα ανάπτυξης και συνεισφοράς στην εθνική οικονομία, ενώ τόνισε ότι το υπουργείο στοχεύει να συμβάλλει αποτελεσματικά στη βέλτιστη οργάνωση και απελευθέρωση των προοπτικών του.

Αντιστοίχως η Πρόεδρος του HAPCO & DES αναφέρθηκε κυρίως στα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην χρησιμότητα του εποικοδομητικού διαλόγου με την ελληνική Πολιτεία για τη συνδιαμόρφωση ευνοϊκού πλαισίου για την ανάπτυξη της MICE αγοράς (Meetings, Incentives, Congresses, Events), όσο και την ρύθμιση των χορηγιών και των επιχορηγήσεων στον συνεδριακό τουρισμό.

Η Γενική Γραμματέας, κα. ΟλυμπίαΑναστασοπούλου διαβεβαίωσε την Πρόεδρο του HAPCO & DES ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιλυθούν τα προβλήματα, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες του κλάδου.

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Συμμετοχή της ΓΓ Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης στην 68η Σύνοδο της Περιφερειακής Επιτροπής για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (ΠΟΤ- UNWTO)

Από τις 31 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στη Σόφια (Βουλγαρία) η 68η Σύνοδος της Περιφερειακής Επιτροπής για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού

Scroll to Top