Συνάντηση Γ. Γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Ολυμπίας Αναστασοπούλου με την Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων – HAPCO & DES

Η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κα. Ολυμπία Αναστασοπούλου, είχε συνάντηση γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων με την Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων  HAPCO & DES (Hellenic Association of Professional Congress Organizers & Destinations Events Specialists) κ. Ειρήνη Τόλη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν οι βάσεις για τη διαρκή ενίσχυση του συνεδριακού τουριστικού προϊόντος, όπως και την ανάδειξη της συμβολής του επαγγελματικού και συνεδριακού τουρισμού στην ανάπτυξη της χώρας, καθώς αποτελεί πηγή εσόδων από άμεσους και έμμεσους φόρους για το κράτος και τις τοπικές αρχές, ενισχύει την απασχόληση και διαφημίζει τον τόπο μας διεθνώς.

Η κα. Αναστασοπούλου επισήμανε ότι ο συνεδριακός τουρισμός διαθέτει πολλά περιθώρια ακόμα ανάπτυξης και συνεισφοράς στην εθνική οικονομία, ενώ τόνισε ότι το υπουργείο στοχεύει να συμβάλλει αποτελεσματικά στη βέλτιστη οργάνωση και απελευθέρωση των προοπτικών του.

Αντιστοίχως η Πρόεδρος του HAPCO & DES αναφέρθηκε κυρίως στα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην χρησιμότητα του εποικοδομητικού διαλόγου με την ελληνική Πολιτεία για τη συνδιαμόρφωση ευνοϊκού πλαισίου για την ανάπτυξη της MICE αγοράς (Meetings, Incentives, Congresses, Events), όσο και την ρύθμιση των χορηγιών και των επιχορηγήσεων στον συνεδριακό τουρισμό.

Η Γενική Γραμματέας, κα. ΟλυμπίαΑναστασοπούλου διαβεβαίωσε την Πρόεδρο του HAPCO & DES ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιλυθούν τα προβλήματα, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες του κλάδου.

Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on email
Share on print

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Βασίλης Κικίλιας: «Συνδέουμε το λιανεμπόριο με τον τουριστικό τομέα και μεγιστοποιούμε τα οφέλη για την ελληνική οικονομία»

Αθήνα,28 Μαΐου 2022 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Βασίλης Κικίλιας: «Συνδέουμε το λιανεμπόριο με τον τουριστικό τομέα και μεγιστοποιούμε τα οφέλη για την ελληνική οικονομία» «Το ελληνικό εμπόριο

Ανακοινώσεις

ΙΕΚ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ-ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ- ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ/ΑΝΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ (1) ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΠΕ-ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ.

– ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ – ΑΝΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ

Scroll to Top