Συνάντηση για τουρισμό της Αθήνας

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο τουρισμός της Αθήνας και η συνεργασία για την ενίσχυσή του, ήταν το αντικείμενο συζήτησης, σε συνάντηση που είχαν σήμερα στο υπουργείο Τουρισμού, η αν. υπουργός κυρία Άλκηστις Πρωτοψάλτη και ο Δήμαρχος Αθηναίων κύριος Γιώργος Καμίνης.

Στη συνάντηση, συζητήθηκαν οι φετινές υψηλές επιδόσεις που καταγράφηκαν στον Τουρισμό της Αθήνας και οι μεγάλες προοπτικές που υπάρχουν να αυξηθεί ακόμα περισσότερο τα επόμενα χρόνια.

Πολιτιστικά, μουσικά, αθλητικά και άλλα δρώμενα, μπορούν να συμβάλουν στην προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού τουριστών, όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση με την επισήμανση ότι έτσι εμπλουτίζεται το τουριστικό προϊόν και προσελκύεται μεγαλύτερος αριθμός τουριστών με ειδικά ενδιαφέροντα.

Όπως ανέφερε η υπουργός στόχος της συνάντησης είναι «η κινητοποίηση και ο συντονισμός όλων των δυνάμεων ώστε ο τουρισμός της χώρας που αποτελεί την καρδιά της Ελλάδας να χτυπά δυνατά σε όλο τον κόσμο»

Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης παρουσίασε στην κυρία Πρωτοψάλτη τους άξονες της στρατηγικής του δήμου, με αιχμή την Εταιρία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών και στόχο να ενισχυθεί η Αθήνα ως αυτόνομος τουριστικός προορισμός. 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ

Υπουργός: κ. Άλκηστις Πρωτοψάλτη

Χαίρομαι για την όμορφη συνάντηση με τον δήμαρχο της Αθήνας κ. Γιώργο Καμίνη, ένα αγαπημένο φίλο από τα παλιά. Στόχος είναι να εξετάσουμε τις προοπτικές που υπάρχουν για να κάνουμε την Αθήνα ακόμα καλύτερη ως τόπο προορισμού όλων των τουριστών του κόσμου.  Γι΄αυτό και βάζουμε στο τραπέζι του διαλόγου τα δεδομένα που υπάρχουν, καθώς και τις σκέψεις μας και τα όνειρά μας για την εξέλιξη της Αθήνας και γενικότερα όλης της Ελλάδας.

Δήμαρχος  κ.Γιώργος Καμίνης

Βρίσκομαι εδώ για να ενημερώσω την υπουργό για τον τουρισμό της Αθήνας και το πώς εξελίχθηκε η φετινή χρονιά, η οποία πήγε πάρα πολύ καλά, χωρίσ να σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε να πάει ακόμη καλύτερα. Με την υπουργό, που γνωριζόμαστε από παιδιά, θέλουμε να συζητήσουμε για  την επόμενη τουριστική  χρονιά, για τις δράσεις που σκεπτόμαστε να δρομολογήσουμε και το πώς προετοιμαζόμαστε ως Δήμος να αναπτύξουμε περαιτέρω τον τουρισμό της πόλης. Μας ενδιαφέρουν οι απόψεις της και για αυτό σήμερα βρισκόμαστε εδώ προκειμένου να εξετάσουμε τις προοπτικές ακόμη πιο στενής συνεργασίας.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας Τουρισμού κ. Γεράσιμος Ζαχαράτος, η πρόεδρος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής της Αθήνας του Δήμου Αθηναίων κυρία Μαρία Λογοθέτη και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Αλέξης Γαληνός.

Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on email
Share on print

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

«Κάλεσμα Κικίλια στην Emirates για απευθείας πτήση από Ντουμπάι και Νέα Υόρκη προς Θεσσαλονίκη»

Αθήνα, 26 Μαΐου 2022 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Κάλεσμα Κικίλια στην Emirates για απευθείας πτήση από Ντουμπάι και Νέα Υόρκη προς Θεσσαλονίκη» Στην επίδραση του τουριστικού προϊόντος

Δελτία Τύπου

Β. Κικίλιας: «Συνεχίζουμε να αναβαθμίζουμε το brand “Ελλάδα”, δίνοντας μάχη ημέρα- ημέρα, εβδομάδα- εβδομάδα»

Στα αισιόδοξα μηνύματα που έρχονται ακόμα και από μικρά νησιά, στην τουριστική αναβάθμιση της Αθήνας και στις επίμονες προσπάθειες που έγιναν για την αναβάθμιση του

Scroll to Top