Συνάντηση Κικίλια-Πάιατ: Στις 7 Μαρτίου, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, ξεκινούν οι πτήσεις από τις ΗΠΑ

«Η έναρξη των πτήσεων από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα στις 7 Μαρτίου, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας από μία πολύ σημαντική αγορά που δημιουργεί υψηλή προστιθέμενη αξία για τον ελληνικό Τουρισμό», δήλωσε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας μετά τη σημερινή συνάντησή του με τον Πρέσβη των ΗΠΑ Geoffrey Pyatt, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Τουρισμού.

Όπως έγινε γνωστό μετά τη συνάντηση, οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες θα πραγματοποιούν κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου περισσότερες από 14 απευθείας πτήσεις προς την Ελλάδα, συνδέοντας την Αθήνα με 8 μεγάλα αμερικανικά αεροδρόμια.

Στη συνάντηση συζητήθηκε και η θετική επίπτωση που θα έχει στην προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών, η άρση της υποχρέωσης επίδειξης αρνητικού τεστ κορονοϊού για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ.

Ο κ. Κικίλιας ενημέρωσε επίσης τον Αμερικανό Πρέσβη για τις αυξημένες, σε σχέση με το 2019, κρατήσεις ταξιδιωτών από τις ΗΠΑ, αλλά και για τις στοχευμένες ενέργειες του Υπουργείου Τουρισμού που θα ενισχύσουν περαιτέρω τις τουριστικές ροές από τις ΗΠΑ.

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Στο Τόκιο η Υπουργός Τουρισμού για τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Tourism Expo Japan 2026» – Σειρά επαφών για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων Ελλάδας–Ιαπωνίας στον τουριστικό τομέα και την προώθηση της χώρας ως ταξιδιωτικού προορισμού στην ιαπωνική αγορά

Στο Τόκιο, με αφορμή τη διεθνή έκθεση τουρισμού «Tourism Expo Japan 2026», βρέθηκε η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, όπου

Δελτία Τύπου

Η Υφυπουργός Τουρισμού Άννα Καραμανλή στην παρουσίαση της νέας τουριστικής καμπάνιας της Δυτικής Μακεδονίας

Στην παρουσίαση της νέας καμπάνιας προβολής και προώθησης της Δυτικής Μακεδονίας, που πραγματοποιήθηκε στο Μετρό της Αθήνας, παρέστη και απηύθυνε

Κύλιση στην κορυφή