Συνάντηση Ολ. Αναστασοπούλου με εκπροσώπους της ΕΕΠΦ

Η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κα. Ολυμπία Αναστασοπούλου είχε συνάντηση γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων με τους κ.κ. Νίκο Πέτρου, Πρόεδρο ΔΣ,  Γεώργιο Θεοδωράτο, μέλος ΔΣ και Δαρεία-Νεφέλη Βουρδουμπά, Υπεύθυνη Συντονισμού Γαλάζιας Σημαίας της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η δραστηριότητα της ΕΕΠΦ και πώς θα μπορούσε να συμβάλει στην προαγωγή του ελληνικού τουρισμού μέσα από τα πλέον αναγνωρίσιμα παγκοσμίως προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και διαχείρισης για την τουριστική βιομηχανία: την Γαλάζια Σημαία που βραβεύει ακτές, μαρίνες και σκάφη, καθώς και το Green Key που βραβεύει επιχειρήσεις και φορείς του τουρισμού.   

Η κα Αναστασοπούλου επισήμανε την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση και το έργο της ΕΕΠΦ, καθώς και τη κοινή οπτική ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την μεγάλη προοπτική περεταίρω ανάπτυξης που αφορά συνολικά τον Ελληνικό Τουρισμό μεσο-μακροπρόθεσμα.  

Αντιστοίχως, ο κ. Πέτρου αναφέρθηκε στην δεύτερη θέση της χώρας μας παγκοσμίως ως προς τον αριθμό των βραβευμένων ακτών με Γαλάζια σημαία, γεγονός που δημιουργεί προϋποθέσεις ως προς την αντίστοιχη τουριστική προβολή, η οποία μπορεί να συμβάλει στην συνέχιση της ανοδικής πορείας το 2022 αλλά και τα επόμενα έτη.  

Τέλος, η Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης ανέφερε ότι θα διερευνηθούν όλες οι πιθανές συνέργειες λαμβάνοντας υπόψη τις δυνατότητες, τις προοπτικές καθώς και την επιθυμία του Υπουργείου για την ανάπτυξη του Τουρισμού μέσα από βιώσιμες τουριστικές πρακτικές.  

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Συνάντηση με τον Βρετανό Πρέσβη στην Αθήνα

Τον Βρετανό Πρέσβη, κ. Μάθιου Λοτζ (Matthew Lodge), υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο της η Υπουργός Τουρισμού, παρουσία του Διπλωματικού Συμβούλου της, Πρέσβη, κ. Δημητριάδη, για

Ανακοινώσεις

Πρόσκληση υποβολής προσφορών με χρήση ΕΣΗΔΗΣ για την απευθείας ανάθεση σύμβασης με σκοπό την παροχή υπηρεσιών Συμβούλου υλοποίησης με αντικείμενο την υποστήριξη της υλοποίησης της Δράσης 16921.

Πρόσκληση υποβολής προσφορών με χρήση ΕΣΗΔΗΣ για την απευθείας ανάθεση σύμβασης με σκοπό την παροχή υπηρεσιών Συμβούλου Υλοποίησης με αντικείμενο την υποστήριξη της υλοποίησης της

Scroll to Top