Συνάντηση Σοφίας Ζαχαράκη και Ολ. Αναστασοπούλου με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, κ. Βασίλειο Παπαστεργιάδη

 Η Υφυπουργός του Υπουργείου Τουρισμού, κα. Σοφία Ζαχαράκη και η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κα. Ολυμπία Αναστασοπούλου, είχαν μια εποικοδομητική συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, κ. Βασίλειο Παπαστεργιάδη.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκε η διερεύνηση των τρόπων της περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας των δυο χωρών στον τομέα του τουρισμού, καθώς οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας χαρακτηρίζονται από έντονους ιστορικούς δεσμούς, ιδιαίτερα μέσω της Ελληνικής Ομογένειας και η ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων, σε όλα τα επίπεδα.

Μάλιστα, η διμερής συνεργασία στον τουρισμό αποκτά εξαιρετική σημασία φέτος, δεδομένου του ανοίγματος της Αυστραλίας μετά από 2 χρόνια, και της δυνατότητας των Αυστραλών πολιτών (ομογενών και όχι μόνο) να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, γεγονός που αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην συνολική τουριστική ανάκαμψη της χώρας.

Επιπροσθέτως, δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες για τη δημιουργία Γραφείου ΕΟΤ στη Μελβούρνη, ενώ συζητήθηκε και το πλαίσιο συνεργειών αναφορικά με την ενίσχυση των επιχειρηματικών τουριστικών επενδύσεων και ιδίως των τουριστικών λιμένων, όπως και η ενίσχυση των απευθείας αεροπορικών συνδέσεων Ελλάδας- Αυστραλίας.

Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on email
Share on print

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Βασίλης Κικίλιας: «Συνδέουμε το λιανεμπόριο με τον τουριστικό τομέα και μεγιστοποιούμε τα οφέλη για την ελληνική οικονομία»

Αθήνα,28 Μαΐου 2022 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Βασίλης Κικίλιας: «Συνδέουμε το λιανεμπόριο με τον τουριστικό τομέα και μεγιστοποιούμε τα οφέλη για την ελληνική οικονομία» «Το ελληνικό εμπόριο

Ανακοινώσεις

ΙΕΚ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ-ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ- ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ/ΑΝΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ (1) ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΠΕ-ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ.

– ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ – ΑΝΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ

Scroll to Top