Συνάντηση της αναπληρώτριας Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά με την ρωσίδα ομόλογο της Alla Manilova στη Μόσχα

Την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδος – Ρωσίας συζήτησε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κυρία Έλενα Κουντουρά με την Ρωσίδα ομόλογο της κατά την παραμονή της στη Μόσχα όπου εκπροσωπεί τη χώρας μας στη διεθνή τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2015.
 
Κατά την επίσκεψή της στο Υπουργείο Πολιτισμού της Ρωσίας , η κυρία Κουντουρά είχε συνάντηση με την Υφυπουργό Πολιτισμού , αρμόδια για θέματα Τουρισμού, κα Alla Manilova, η οποία υποδέχθηκε εγκάρδια την ελληνική αντιπροσωπεία. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάσθηκαν θέματα που απασχολούν τις δύο χώρες. Παράλληλα η κα Manilova αναφέρθηκε εκτενώς στο 2016, έτος Ελλάδας σε Ρωσία και Ρωσίας στην Ελλάδα.
 
Ενόψει των εορτασμών του 2016 οι δύο υπουργοί συμφώνησαν στη σύγκληση διμερούς forum για τον τουρισμό, με διευρυμένη εκατέρωθεν συμμετοχή φορέων από τις δύο κυβερνήσεις, τις Περιφέρειες και τους επιχειρηματίες του Τουρισμού προκειμένου να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η διμερής συνεργασία
Η κυρία Έλενα Κουντουρά τόνισε ότι το 2016 συμπίπτει με τη επέτειο 1000 ετών Ορθοδοξίας και ρωσικού μοναχισμού στο Άγιο Όρος και εξέφρασε την εκτίμηση ότι το γεγονός αυτό θα συμβάλει ακόμη περισσότερο στην περαιτέρω ενίσχυση του προσκυνηματικού και θρησκευτικού τουρισμού, που ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τους Ρώσους επισκέπτες μας.
Νωρίτερα ,η αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, εγκαινίασε το ελληνικό περίπτερο, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Άμυνας κ. Κώστα Ήσυχου, της Πρέσβειρας της Ελλάδας στη Μόσχα κας Δανάης–Μαγδαληνής Κουμανάκου και της Γενικής Προξένου κας Ελένης Μιχαλοπούλου.  
 
Εν συνεχεία η κα Κουντουρά έδωσε αποκλειστική συνέντευξη στο εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικό σταθμό Russia 24 όπου είχε την ευκαιρία να καλέσει τους ρώσους επισκέπτες να επιλέξουν την Ελλάδα ως τόπο διακοπών, να παρουσιάσει τις προτεραιότητες του ελληνικού τουρισμού και να αναφερθεί στις ελληνικές πρωτοβουλίες για το αφιερωματικό έτος 2016.
Τέλος η κυρία Έλενα Κουντουρά παρέστη σε βραδιά ελληνικών προϊόντων και γευσιγνωσίας, με προσκεκλημένους παράγοντες της ρωσικής τουριστικής αγοράς.
Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on email
Share on print

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Βασίλης Κικίλιας: «Σχεδιάζουμε χειμερινή θρησκευτική κρουαζιέρα από τον Πειραιά στα Ιεροσόλυμα»

Αθήνα, 25 Ιουνίου 2022 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Βασίλης Κικίλιας: «Σχεδιάζουμε χειμερινή θρησκευτική κρουαζιέρα από τον Πειραιά στα Ιεροσόλυμα» Στις ενέργειες που έχουν γίνει για την ενίσχυση

Scroll to Top