Συνάντηση της Υφυπουργού κ. Έλενας Ράπτη με τον Μητροπολίτη Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριο

 Η Υφυπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Ράπτη μετέβη στην Ιερά Μητρόπολη Κέρκυρας όπου την υποδέχθηκε θερμά ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τον οποίο ευχαρίστησε για τη διάθεση και την προσφορά του. Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο βουλευτής Κέρκυρας κ. Στέφανος Γκίκας.
 H Υφυπουργός εξέφρασε στον Σεβασμιότατο τον θαυμασμό της για τον θρησκευτικό και πολιτιστικό πλούτο της Κέρκυρας και συζήτησαν προτάσεις σχετικά με τις δράσεις που σχεδιάζονται από το Υπουργείο Τουρισμού για την περαιτέρω ανάπτυξη του θρησκευτικού/προσκυνηματικού τουρισμού, με προγράμματα που στηρίζουν η Εκκλησία της Ελλάδος, η Εκκλησία της Κρήτης και οι Μητροπόλεις των Δωδεκανήσων.

Στο επίκεντρο της συνάντησής τους ήταν η συνδρομή της τοπικής Εκκλησίας. Ο Σεβασμιότατος τόνισε ότι η Μητρόπολη Κέρκυρας στηρίζει τις προσπάθειες της ελληνικής πολιτείας, επιδιώκει τη συνεργασία μαζί της και θεωρεί πως η Εκκλησία πάντοτε ήταν και θα είναι παράγοντας ανάπτυξης για τον τόπο.
Με ιδιαίτερη χαρά η Υφυπουργός δέχτηκε το δώρο του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Νεκτάριου, τις τρεις σπουδαίες εκδόσεις για τον Άγιο Σπυρίδωνα, τα Μοναστήρια της Κέρκυρας και τις εκκλησίες της παλαιάς πόλης, τα σημεία του ενδιαφέροντος της τοπικής Εκκλησίας για την ανάδειξη των θρησκευτικών μνημείων του τόπου.Σχετικά νέα

Ανακοινώσεις

ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΑ Ι.Ε.Κ. ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 2023-2024

–  ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΑ Ι.Ε.Κ. ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 2023-2024 – ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠ ́ ΑΡ. 12805/23.06.2023 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ (ΑΔΑ:ΩΝΡΞ465ΧΘΟ-2ΩΠ)  – Σύνδεσμος για αίτηση Περίοδος υποβολής αιτήσεων από τις 29.9.2023 έως και τις 05.10.2023.

Δελτία Τύπου

Συνάντηση Όλγας Κεφαλογιάννη με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά

Η ευρεία ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού μέσα από συνεργασία και συντονισμένες δράσεις με τις Περιφέρειες της χώρας, την υλοποίηση έργων υποδομών και την εφαρμογή καινοτόμων

Scroll to Top