Συνάντηση  της Υφυπουργού Τουρισμού Έλενας Ράπτη με τον Διευθυντή του ΙΕΚ Τουρισμού Ιονίων Νήσων

Η Υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη, στο πλαίσιο της επίσκεψης της στην Κέρκυρα πραγματοποίησε εποικοδομητική συνάντηση με το Διευθυντή του ΙΕΚ Τουρισμού Ιονίων Νήσων, Αθανάσιο Αγριόπουλο, ο οποίος παράγει σπουδαίο έργο στον τομέα της τουριστικής εκπαίδευσης.

Κοινή τους ομολογία είναι  πως η τουριστική εκπαίδευση αποτελεί ένα κρισιμότατο τομέα για την προοπτική ανάπτυξης του τουρισμού της Ελλάδας αλλά και τη βάση της τουριστικής κληρονομιάς της και της παγκόσμιας αναγνώρισης της δυναμικής της. Διαχρονικά παραμένει βασικός μοχλός υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού του Υπουργείου Τουρισμού για τη βιωσιμότητα του τουριστικού προϊόντος της χώρας.


             Δόθηκε έμφαση στο συγκριτικό πλεονέκτημα του ΙΕΚ Τουρισμού Ιονίων Νήσων του Υπουργείου Τουρισμού. Λειτουργεί εντός εκπαιδευτικού ξενοδοχείου και αυτή η ιδιαίτερη μοναδικότητα του παντρεύει αρμονικά την εκπαιδευτική διαδικασία με την πρακτική άσκηση.


             Συζητήθηκαν τα θέματα λειτουργίας της Σχολής, καθώς και η επικαιροποίηση και  αναβάθμιση των προγραμμάτων των σπουδών.

Σχετικά νέα

Ανακοινώσεις

ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΑ Ι.Ε.Κ. ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 2023-2024

–  ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΑ Ι.Ε.Κ. ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 2023-2024 – ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠ ́ ΑΡ. 12805/23.06.2023 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ (ΑΔΑ:ΩΝΡΞ465ΧΘΟ-2ΩΠ)  – Σύνδεσμος για αίτηση Περίοδος υποβολής αιτήσεων από τις 29.9.2023 έως και τις 05.10.2023.

Δελτία Τύπου

Συνάντηση Όλγας Κεφαλογιάννη με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά

Η ευρεία ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού μέσα από συνεργασία και συντονισμένες δράσεις με τις Περιφέρειες της χώρας, την υλοποίηση έργων υποδομών και την εφαρμογή καινοτόμων

Scroll to Top