Συνάντηση της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά με τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας κ. Σουσόκ Λιμ

Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας στην Αθήνα,  κ. Σουσόκ Λιμ και συζήτησαν για τις δυνατότητες ενίσχυσης της τουριστικής συνεργασίας.

Η Υπουργός ενημέρωσε τον Πρέσβη για το τουριστικό άνοιγμα στην κορεατική αγορά που επιχείρησε από το 2015 και όπου ο  ΕΟΤ συμμετέχει με εθνικό περίπτερο αδιάλειπτα τα τελευταία χρόνια στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Σεούλ KOTFA, όπως επίσης και  στις συστηματικές δράσεις  προώθησης και προβολής με στόχο την αύξηση του τουριστικού ρεύματος.

Συζήτησαν για τις δυνατότητες στο μέλλον απευθείας αεροπορικής σύνδεσης, που αποτελεί κλειδί για την τουριστική ανάπτυξη, συνδυαστικών πακέτων στην Ελλάδα και σε  κοντινούς ευρωπαϊκούς προορισμούς, καθώς και για την ιδιαίτερη απήχηση των μουσικών φεστιβάλ και συναυλιών που αποτελούν σημαντικό παράγοντα στις ταξιδιωτικές επιλογές των Κορεατών.

Ο Πρέσβης ευχαρίστησε επίσης την Υπουργό για την παρουσία και το χαιρετισμό της στις εκδηλώσεις στην Αθήνα της 68ης Επετείου του Κορεατικού Πολέμου. Η Υπουργός αναφέρθηκε στους  ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς της, ως κόρη βετεράνου που υπηρέτησε στην Κορέα και τόνισε ότι έχει επανειλημμένως επισκεφθεί την Κορέα,  στο παρελθόν  ως μέλος της Ελληνο-Κορεάτικης Ομάδας Φιλίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου, αλλά και ως Υπουργός Τουρισμού το 2015 για το άνοιγμα της αγοράς και με στόχο  την ενδυνάμωση των διμερών τουριστικών σχέσεων.

Σχετικά νέα

Προκηρύξεις - Προσκλήσεις

Απόφαση τροποποίησης των υπ’ αριθ. 1873/29.01.2026 (ΑΔΑ: Ψ7ΑΙ465ΧΘΟ-ΜΣΝ), 9607/19.05.2026 (ΑΔΑ: 9ΟΔΥ465ΧΘΟ-ΣΓ2), 10906/08.06.2026 (ΑΔΑ: 6ΑΖΓ465ΧΘΟ-ΗΕΤ), 13254/06.07.2026 (ΑΔΑ: Ψ0ΦΧ465ΧΘΟ-3ΨΤ) και 14046/15.07.2026 (ΑΔΑ: ΡΩ3Ξ465ΧΘΟ-Γ51) Αποφάσεων περί των χρονοδιαγραμμάτων του συνόλου των εγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων, ήτοι των ατομικών εγκριτικών Αποφάσεων ενίσχυσης της δημόσιας Πρόσκλησης για τη Σύμβαση «Αναβάθμιση υφιστάμενων ή δημιουργία νέων εγκαταστάσεων ιαματικού τουρισμού» του Υποέργου «SUB 3: Τουρισμός υγείας και ευεξίας με την αξιοποίηση ιαματικών πηγών» (Κωδικός ΟΠΣ ΤΑ 5153454) της Δράσης 16931 «Τουριστική Ανάπτυξη» του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση – NextGeneration EU)

Απόφαση τροποποίησης

Κύλιση στην κορυφή