Συνάντηση της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά με τον πρόεδρο του Ελληνο-Αμερικανικού Ινστιτούτου ΑΗΙ, NickLarigakis

Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ελληνο-Αμερικανικού Ινστιτούτου (ΑΗΙ) κ. NickLarigakis και με δέκα Ελληνοαμερικανούς φοιτητές πανεπιστημίων των ΗΠΑ, κατά την καθιερωμένη ετήσια εκπαιδευτική επίσκεψή του ΑΗΙ στην Ελλάδα για τη γνωριμία και εξοικείωσή των φοιτητών με τους θεσμούς της Ελληνικής Πολιτείας.

Η Υπουργός ενημέρωσε τους φοιτητές για τα εξαιρετικά αποτελέσματα  της εθνικής τουριστικής πολιτικής σε ορίζοντα τετραετίας, που η υλοποίησή της έχει οδηγήσει στην αλματώδη ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού από το 2015 μέχρι σήμερα, όπως επίσης και για τις στοχευμένες ενέργειες  Υπουργείου στην ενίσχυση της εξωστρέφειας, και την ισχυροποίηση του   θεσμικού ρόλου της Ελλάδας στα παγκόσμια κέντρα αποφάσεων για τον τουρισμό.  Τόνισε ότι ο τουρισμός αποτελεί κυβερνητική προτεραιότητα και είναι ισχυρή  κινητήρια δύναμη για την εθνική οικονομία και για την ανάπτυξη, που δημιουργεί πολλαπλασιαστικά οφέλη και σε άλλους παραγωγικούς κλάδους και στις τοπικές κοινωνίες. 

Αναφέρθηκε στο δυναμικό πρόγραμμα τουριστικής  προώθησης και προβολής της Ελλάδας στο εξωτερικό που υλοποιείται μέσω του ΕΟΤ, και τους κάλεσε να μοιραστούν μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τους φίλους τους το νέο σποτ του ελληνικού τουρισμού  με κεντρικό πρόσωπο τον  κορυφαίο Έλληνα αθλητή του ΝΒΑ, Γιάννη Αντετοκούνμπο, που ήδη από τις πρώτες ημέρες της προβολής του, έχει μεγάλη απήχηση.

Οι ομογενείς  φοιτητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την τουριστική προώθηση και προβολή στο εξωτερικό και την αύξηση του τουρισμού  από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα, για τη δυναμική ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και της κρουαζιέρας καθώς και για το ρόλο του τουρισμού στην προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη με έμφαση στην ανάπτυξη νέων ελληνικών τουριστικών προορισμών.

Ο κ. Larigakis έδωσε στην Υπουργό αναμνηστικό με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα ετών εκπαιδευτικών αποστολών του ΑΗΙ στην Ελλάδα. Η κα Κουντουρά από την πλευρά της χάρισε στους φοιτητές βιβλία  με τις ομορφιές της χώρας μας και συζήτησε μαζί τους για το πρόγραμμα επισκέψεων σε ελληνικούς προορισμούς, στο πλαίσιο του ταξιδιού τους.

Σχετικά νέα

Προκηρύξεις - Προσκλήσεις

Απόφαση τροποποίησης των υπ’ αριθ. 1873/29.01.2026 (ΑΔΑ: Ψ7ΑΙ465ΧΘΟ-ΜΣΝ), 9607/19.05.2026 (ΑΔΑ: 9ΟΔΥ465ΧΘΟ-ΣΓ2), 10906/08.06.2026 (ΑΔΑ: 6ΑΖΓ465ΧΘΟ-ΗΕΤ), 13254/06.07.2026 (ΑΔΑ: Ψ0ΦΧ465ΧΘΟ-3ΨΤ) και 14046/15.07.2026 (ΑΔΑ: ΡΩ3Ξ465ΧΘΟ-Γ51) Αποφάσεων περί των χρονοδιαγραμμάτων του συνόλου των εγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων, ήτοι των ατομικών εγκριτικών Αποφάσεων ενίσχυσης της δημόσιας Πρόσκλησης για τη Σύμβαση «Αναβάθμιση υφιστάμενων ή δημιουργία νέων εγκαταστάσεων ιαματικού τουρισμού» του Υποέργου «SUB 3: Τουρισμός υγείας και ευεξίας με την αξιοποίηση ιαματικών πηγών» (Κωδικός ΟΠΣ ΤΑ 5153454) της Δράσης 16931 «Τουριστική Ανάπτυξη» του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση – NextGeneration EU)

Απόφαση τροποποίησης

Κύλιση στην κορυφή