Συνάντηση της Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη με τον Γενικό Διευθυντή της ATOUT FRANCE

Η υπουργός Τουρισμού κυρία  Όλγα Κεφαλογιάννη συναντήθηκε χθες στο Παρίσι, με τον γενικό διευθυντή της ΑΤOUT  FRANCE (φορέα αντίστοιχο με τον ΕΟΤ)  κ. Christian Mantei  και  συζήτησαν την προοπτική  ευρείας συνεργασίας των δυο Τουριστικών Οργανισμών.

Αναφέρθηκαν σε θέματα όπως:  η  συστηματική ανταλλαγή πληροφόρησης σε επίπεδο τουριστικής τεχνογνωσίας, η  ανάληψη πρωτοβουλιών που θα στηρίξουν την ποιοτική αναβάθμιση υπηρεσιών, η ανάπτυξη των νέων μορφών τουρισμού και η σταδιακή δρομολόγηση κοινών δράσεων με στόχο την ενίσχυση των τουριστικών σχέσεων των δύο χωρών και την αύξηση των επισκεπτών.

Στο πλαίσιο αυτό κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε η υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας με την ATOUT FRANCE, στο οποίο περιλαμβάνεται  η  παροχή τεχνογνωσίας,  προς την χώρα μας,  ενώ παράλληλα συμφωνήθηκε και η δρομολόγηση περαιτέρω ενεργειών που θα στηρίξουν την συνεργασία των δύο πλευρών στα θέματα του τουρισμού.

Επισημαίνεται, ότι η ΑTOUT  FRANCE  έχει πραγματοποιήσει στη Γαλλία δεκάδες έρευνες για την ανάπτυξη του Γαλλικού τουρισμού και έχει αποκτήσει εμπειρία που θεωρείται σημαντική για την ανάπτυξη των τουριστικών αγορών ,  οπότε και  μπορεί να αξιοποιηθεί από την Ελλάδα και να λειτουργήσει συμπληρωματικά στις όσες ενέργειες έχει ήδη δρομολογήσει το υπουργείο και συνεχίζει να προγραμματίζει με στόχο την πολύπλευρη αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού.

Στο τέλος της συνάντησης η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη εξέφρασε την ικανοποίηση της για την πολύ καλή συνεργασία που είχε με τον κ. Christian  Mantei, τονίζοντας ότι «η υπογραφή του σχετικού πρωτοκόλλου αποτελεί την αρχή μιας ουσιαστικής συνεργασίας η οποία και θα συμβάλλει στην προσπάθειά μας για την ανάπτυξη του Ελληνικού Τουρισμού».

Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on email
Share on print

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Σύσκεψη Κικίλια-Πλακιωτάκη για την βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας

Η ιδιαίτερη σημασία του μηχανισμού διαχείρισης ροών,  προγραμματισμού κίνησης, καθώς και ελέγχου αφίξεων και αναχωρήσεων κρουαζιερόπλοιων (berth allocation), εξετάστηκε σήμερα στην διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε

Δελτία Τύπου

Β. Κικίλιας: Ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση των ξενοδοχείων 3 αστέρων εισάγονται στον αναπτυξιακό νόμο

Σημεία συνέντευξης Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ και στους δημοσιογράφους Κώστα Παπαχλιμίντζο και Χριστίνα Βίδου Ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση των

Scroll to Top