Συνάντηση της Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη με τον Γενικό Διευθυντή της ATOUT FRANCE

Η υπουργός Τουρισμού κυρία  Όλγα Κεφαλογιάννη συναντήθηκε χθες στο Παρίσι, με τον γενικό διευθυντή της ΑΤOUT  FRANCE (φορέα αντίστοιχο με τον ΕΟΤ)  κ. Christian Mantei  και  συζήτησαν την προοπτική  ευρείας συνεργασίας των δυο Τουριστικών Οργανισμών.

Αναφέρθηκαν σε θέματα όπως:  η  συστηματική ανταλλαγή πληροφόρησης σε επίπεδο τουριστικής τεχνογνωσίας, η  ανάληψη πρωτοβουλιών που θα στηρίξουν την ποιοτική αναβάθμιση υπηρεσιών, η ανάπτυξη των νέων μορφών τουρισμού και η σταδιακή δρομολόγηση κοινών δράσεων με στόχο την ενίσχυση των τουριστικών σχέσεων των δύο χωρών και την αύξηση των επισκεπτών.

Στο πλαίσιο αυτό κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε η υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας με την ATOUT FRANCE, στο οποίο περιλαμβάνεται  η  παροχή τεχνογνωσίας,  προς την χώρα μας,  ενώ παράλληλα συμφωνήθηκε και η δρομολόγηση περαιτέρω ενεργειών που θα στηρίξουν την συνεργασία των δύο πλευρών στα θέματα του τουρισμού.

Επισημαίνεται, ότι η ΑTOUT  FRANCE  έχει πραγματοποιήσει στη Γαλλία δεκάδες έρευνες για την ανάπτυξη του Γαλλικού τουρισμού και έχει αποκτήσει εμπειρία που θεωρείται σημαντική για την ανάπτυξη των τουριστικών αγορών ,  οπότε και  μπορεί να αξιοποιηθεί από την Ελλάδα και να λειτουργήσει συμπληρωματικά στις όσες ενέργειες έχει ήδη δρομολογήσει το υπουργείο και συνεχίζει να προγραμματίζει με στόχο την πολύπλευρη αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού.

Στο τέλος της συνάντησης η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη εξέφρασε την ικανοποίηση της για την πολύ καλή συνεργασία που είχε με τον κ. Christian  Mantei, τονίζοντας ότι «η υπογραφή του σχετικού πρωτοκόλλου αποτελεί την αρχή μιας ουσιαστικής συνεργασίας η οποία και θα συμβάλλει στην προσπάθειά μας για την ανάπτυξη του Ελληνικού Τουρισμού».

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Καρπενήσι: Σύσκεψη με φορείς τουρισμού, πολιτισμού και αθλητισμού Στερεάς Ελλάδας

  Διευρυμένη σύσκεψη με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, παραγωγικούς φορείς, παράγοντες και ενώσεις τουρισμού, πολιτισμού και αθλητισμού πραγματοποίησαν, την Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023, στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου  η

Δελτία Τύπου


Βασίλης Κικίλιας: “+15% η κρουαζιέρα το 2023 σε σχέση με πέρυσι- Και φέτος o Τουρισμός οδηγεί την ανάπτυξη της οικονομίας και στηρίζει την ελληνική οικογένεια” 

“Χωρίς καμία αμφιβολία, σε ένα αβέβαιο μέλλον και με τις κρίσεις να διαδέχονται η μια την άλλη σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, ο τουρισμός είναι

Scroll to Top