Συνάντηση της Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη με τον Γενικό Διευθυντή της ATOUT FRANCE

Η υπουργός Τουρισμού κυρία  Όλγα Κεφαλογιάννη συναντήθηκε χθες στο Παρίσι, με τον γενικό διευθυντή της ΑΤOUT  FRANCE (φορέα αντίστοιχο με τον ΕΟΤ)  κ. Christian Mantei  και  συζήτησαν την προοπτική  ευρείας συνεργασίας των δυο Τουριστικών Οργανισμών.

Αναφέρθηκαν σε θέματα όπως:  η  συστηματική ανταλλαγή πληροφόρησης σε επίπεδο τουριστικής τεχνογνωσίας, η  ανάληψη πρωτοβουλιών που θα στηρίξουν την ποιοτική αναβάθμιση υπηρεσιών, η ανάπτυξη των νέων μορφών τουρισμού και η σταδιακή δρομολόγηση κοινών δράσεων με στόχο την ενίσχυση των τουριστικών σχέσεων των δύο χωρών και την αύξηση των επισκεπτών.

Στο πλαίσιο αυτό κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε η υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας με την ATOUT FRANCE, στο οποίο περιλαμβάνεται  η  παροχή τεχνογνωσίας,  προς την χώρα μας,  ενώ παράλληλα συμφωνήθηκε και η δρομολόγηση περαιτέρω ενεργειών που θα στηρίξουν την συνεργασία των δύο πλευρών στα θέματα του τουρισμού.

Επισημαίνεται, ότι η ΑTOUT  FRANCE  έχει πραγματοποιήσει στη Γαλλία δεκάδες έρευνες για την ανάπτυξη του Γαλλικού τουρισμού και έχει αποκτήσει εμπειρία που θεωρείται σημαντική για την ανάπτυξη των τουριστικών αγορών ,  οπότε και  μπορεί να αξιοποιηθεί από την Ελλάδα και να λειτουργήσει συμπληρωματικά στις όσες ενέργειες έχει ήδη δρομολογήσει το υπουργείο και συνεχίζει να προγραμματίζει με στόχο την πολύπλευρη αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού.

Στο τέλος της συνάντησης η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη εξέφρασε την ικανοποίηση της για την πολύ καλή συνεργασία που είχε με τον κ. Christian  Mantei, τονίζοντας ότι «η υπογραφή του σχετικού πρωτοκόλλου αποτελεί την αρχή μιας ουσιαστικής συνεργασίας η οποία και θα συμβάλλει στην προσπάθειά μας για την ανάπτυξη του Ελληνικού Τουρισμού».

Σχετικά νέα

Δελτία Τύπου

Συνάντηση της Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη με Ελληνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε η Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη παρουσία του Γενικού Γραμματέα κ. Μύρωνα Φλουρή, και του Προέδρου της Ελληνικής Συνομοσπονδιας Ελληνικού Εμπορίου κ.

Δελτία Τύπου

Συνάντηση με τον ειδικό σύμβουλο του ΠΟΥ

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε η Υπουργός Τουρισμού κα. Όλγα Κεφαλογιάννη με τον ειδικό σύμβουλο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO) Dr. Joao Breda. Με αφορμή την επικείμενη

Scroll to Top